ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 1 Αυγούστου, 2017 - 11:00
ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΙΣ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Συνάντηση κυνηγών της Κομοτηνής πριν την έναρξη της φετινής κυνηγετικής περιόδου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής
Κυνήγι

Στον πυρήνα του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής στήθηκε το γλέντι των κυνηγών, που ανυπομονούν για την έναρξη της νέας περιόδου


Αδελφοποίηση με Ομοσπονδία Κυνηγιού της Τουρκίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος Παναγιώτης Καραφύλλης

 

Δήμος Μπακιρτζάκης

Η συνάντηση κυνηγών έγινε πριν την έναρξη της φετινής κυνηγετικής περιόδου και περιελάμβανε έναν σύντομο απολογισμό αλλά και ενημέρωση για όσα σχεδιάζει η διοίκηση. Το βράδυ του Σαββάτου 29 Ιουλίου στον πυρήνα του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής, στην παλιά οδό Κομοτηνής - Ξάνθης, στήθηκε το γλέντι των κυνηγών, που ανυπομονούν για την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου. Αυτή ξεκινάει στις 20 Αυγούστου. Μάλιστα υπεγράφησαν χθες από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, οι Υπουργικές Αποφάσεις που είναι απαραίτητες για την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου. Σύμφωνα με τον Δασικό Κώδικα, το κυνηγετικό έτος ξεκινά κάθε χρόνο την 1η Αυγούστου (άρθρο 261 ν 86/1969), όταν και οι κυνηγοί δύνανται να εκδώσουν τις άδειες θήρας, ενώ η κυνηγετική περίοδος ξεκινά στις 20 Αυγούστου. 


Στα ίδια επίπεδα είναι και τα καθοριζόμενα τέλη των κυνηγών προς το Πράσινο Ταμείο, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα οποία ανάλογα με τη χωρική εμβέλεια της άδειας θήρας καθορίζονται στα: 10 € για την τοπική άδεια (χωρικά όρια Νομού), 30 € για την περιφερειακή άδεια (χωρικά όρια Κυνηγετικής Ομοσπονδίας) και 60 € για τη γενική άδεια θήρας (όλη η χώρα). Ίδιες παραμένουν και οι εισφορές των κυνηγών προς τις αναγνωρισμένες και συνεργαζόμενες με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κυνηγετικές Οργανώσεις, οι οποίες καθορίζονται στα 60 € ανά κυνηγό. Από το ποσό αυτό: 5 € κατανέμονται στις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες, 14,9 € κατανέμονται στους Κυνηγετικούς Συλλόγους, 40,1 € κατανέμονται στην Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας, η οποία έχει και την υποχρέωση της λειτουργίας της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής. Υπενθυμίζεται ότι οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες είναι υποχρεωμένες να δαπανούν ποσό μεγαλύτερο του 50% από τις παραπάνω εισφορές και τέλη σε φιλοθηραματικές δράσεις, ενώ για την Κυνηγετική Συνομοσπονδία αυτή η υποχρέωση ανέρχεται στο 95%. Οι κυνηγοί που επιθυμούν να εκδίδουν άδεια θήρας απευθείας από τη Δασική Αρχή επιβαρύνονται με τα τέλη που καθορίζονται με την πιο πάνω ΚΥΑ καθώς και με το 90% των εισφορών που πληρώνουν οι κυνηγοί των αναγνωρισμένων κυνηγετικών οργανώσεων. Στην περίπτωση αυτή, το συνολικό ποσό κατανέμεται στο Πράσινο Ταμείο. 


Στη συνάντηση των κυνηγών της Κομοτηνής ο πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Καραφύλλης έκανε τον χαιρετισμό, καλωσορίζοντας στην εκδήλωση τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κυνηγών Αιγαίου Σμύρνης και ανακοινώνοντας την πρόθεση του Κυνηγετικού Συλλόγου να αδελφοποιηθεί με την Ομοσπονδία από την Τουρκία. "Είναι μία τεράστια επιτυχία για τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κομοτηνής, θα ανεβάσει το κυνήγι πολύ παραπάνω", είπε σχετικά ο κος Καραφύλλης. Δεν είμαι ξένος, έχω ρίζες από Κρήτη και Θεσσαλονίκη, είπε απευθυνόμενος στους κυνηγούς της περιοχής ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Κυνηγών Αιγαίου Σμύρνης και πρόσθεσε "σκεφτόμαστε να κάνουμε μία συνεργασία μαζί σας, όπως και με συλλόγους άλλων βαλκανικών χωρών, με ομοσπονδίες και να πάμε ένα βήμα μπροστά". 


Αναμνηστικές πλακέτες δόθηκαν στους επισκέπτες από την Τουρκία και ακολούθησε γλέντι με φαγητό, ποτό και ζωντανή μουσική. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Υποψήφιοι   με τελεσίγραφα και με ένα απλό e-mail,  είναι η μόδα των ημερών. Γεννημένοι αρχηγοί,  χωρίς να πλαισιώνονται από υποστηρικτές  και στη  συγκεκριμένη  περίπτωση υποψήφιους συμβούλους.