ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 13 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

Συλλαλητήριο κατά της τρίτης αξιολόγησης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλαλητήριο
Αξιολόγηση
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Σύλλογος Γυναικών Ν. Ροδόπης
ΠΑΜΕ

"Κάτω τα χέρια από την απεργία" φώναξαν οι συμμετέχοντες στην απεργιακή συγκέντρωση

Διονύσης Βοργιάς

"Με σύνθημα κάτω τα χέρια από την απεργία! 751 ευρώ κατώτερος μισθός" συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ειρήνης, περί τις 18:00 της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου μέλη του ΠΑΜΕ, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ροδόπης, του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης κ.α., προκειμένου να εκφράσουν την εναντίωσή τους στην τρίτη αξιολόγηση και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.


Η συγκεκριμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αποτέλεσε και τον προπομπό της δεύτερης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου και ώρα 18:00 στο ίδιο σημείο επί της πλατείας Ειρήνης. 


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος μας ενημέρωσε μέσω του καλέσματος του σωματείου, για τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης:


"Ως πρώτο προαπαιτούμενο, προβάλλει ο νόμος για την παρεμπόδιση της απεργίας από τα σωματεία, θέλοντας να «καθαρίσουν» το δρόμο της εντεινόμενης επίθεσης των αφεντικών από την οργανωμένη αντίσταση των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους.


Θέλουν χωρίς αντιδράσεις να περάσουν και νέα μέτρα για το τσάκισμα όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν μείνει στα χαρτιά, την παραπέρα κατακρεούργηση των κοινωνικοασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, με μειώσεις σε όλα τα επιδόματα, τσεκούρι ως και 30% στις συντάξεις. Συνεχή περιορισμό των παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με τη μείωση της υγειονομικής δαπάνης από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Θέλουν ακόμη να διευκολύνουν τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, τις κατασχέσεις κλπ.
Απλοποιούν την εργατική νομοθεσία με την «κωδικοποίησή της» καταργώντας ότι έχει ακόμη απομείνει από μέτρα προστασίας των εργαζομένων απέναντι σε εργοδοσία και κράτος. Σ' αυτό επίσης αποσκοπούν οι όποιες αλλαγές ετοιμάζουν στη Δικαιοσύνη".


Κιόλα τα παραπάνω έρχονται την στιγμή που "μαζική ανεργία και απληρωσιά, απολύσεις επί απολύσεων, ατομικές συμβάσεις με ανύπαρκτα εργατικά δικαιώματα, εξαντλητικά ωράρια, κατάργηση της Κυριακής-Αργίας" τείνουν να γίνουν συνήθη φαινόμενα στην κοινωνία μας. 


Γι' αυτό και ο σύλλογος καλεί τους εργαζομένους να μην συμβιβαστούν και να αντιδράσουν: "Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την βαρβαρότητα και τη φτώχεια, την πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα μας για να μεγαλώνει ο πλούτος των αφεντικών. Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τη λογική ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα".
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόλις πραγματοποιείται  μία ρήξη, η  υπάρχει μια αποχώρηση, η  παραίτηση ενός  κυβερνητικού  στελέχους  τότε αρχίζουν να λέγονται και  αλήθειες και   βγαίνουν στη φόρα πολλά μυστικά τα οποία μάλλον τα κρατού