ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 9 Μαρτίου, 2017 - 11:00
ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

«Stop» πανεπιστημίου στη μεταφορά μαθητών στο κολυμβητήριο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Λεωφορεία
Κολυμβητήριο
ΤΕΦΑΑ

Ζητήθηκε από οδηγό λεωφορείου που ανέμενε μαθητές να τελειώσουν το μάθημα κολύμβησης, να εξέλθει του χώρου της πανεπιστημιούπολης γιατί καταπατά ιδιωτικό χώρο

Σταύρος Φανφάνης

Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό συνέβη την περασμένη Δευτέρα και αφορά την μεταφορά μαθητών δημοτικού σχολείου της Κομοτηνής, προς τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημιακού κολυμβητηρίου. Τα συγκεκριμένα δρομολόγια των μαθητών τα οποία έχουν ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο του 2016, εξυπηρετούνται από το Αστικό ΚΤΕΛ Κομοτηνής. Το απόγευμα της Δευτέρας, και ενώ όχημα του Αστικού ΚΤΕΛ είχε εισέλθει στο χώρο του Πανεπιστημίου, αναμένοντας το πέρας των μαθημάτων για την επιστροφή των μαθητών, ζητήθηκε από τον οδηγό να μεταφέρει εκτός πανεπιστημιούπολης το όχημα, λόγω καταπάτησης ιδιωτικού χώρου.


Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Κομοτηνής, Νίκος Λυκούδης, ανέφερε τα εξής: «Την Δευτέρα 6 Μαρτίου, το απόγευμα, σε δρομολόγιο τακτικής συγκοινωνίας που εκτελούσαμε μεταφέροντας μαθητές προς το πανεπιστημιακό κολυμβητήριο, σε παραμονή του οχήματος εκεί, ζητήθηκε κατόπιν εντολής από το φύλακα το λεωφορείο να αποχωρήσει από το χώρο του πανεπιστημίου, διότι είναι ιδιωτικός χώρος, καθώς σε άλλη περίπτωση θα κληθεί η αστυνομία. Το λεωφορείο αποχώρησε αφού ενημερώθηκα τηλεφωνικά από τον οδηγό, και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε φάση επικοινωνίας με το Πανεπιστήμιο για να λυθεί αυτό το ζήτημα γιατί και εμείς επιτελούμε ένα κοινωνικό έργο ως Αστικό ΚΤΕΛ , παρέχουμε κάποιες υπηρεσίες και βρισκόμασταν εκεί για αυτό και μόνο το σκοπό.
Το δρομολόγιο αυτό, μετέφερε μαθητές δημοτικού σχολείου της πόλης μας, προς το πανεπιστημιακό κολυμβητήριο του Πανεπιστημίου στα πλαίσια της διδασκαλίας και του νόμου του υπουργείου Παιδείας που λέει ότι οι μαθητές πρέπει να αθλούνται και να μετέχουν σε μαθήματα κολύμβησης. Όπως γνωρίζουμε εδώ και χρόνια δεν υπάρχει δημοτικό κολυμβητήριο, αλλά υπάρχει συμφωνία μεταξύ του Δήμου Κομοτηνής και του Πανεπιστημίου, οι δημότες να χρησιμοποιούν το πανεπιστημιακό κολυμβητήριο»


Το Αστικό ΚΤΕΛ πραγματοποιεί 15-18 τέτοια δρομολόγια προς το πανεπιστημιακό κολυμβητήριο την εβδομάδα ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2016. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Αστικό ΚΤΕΛ Κομοτηνής έως και τις 31/12/16 ήταν η ανάδοχος εταιρία και της μεταφοράς των φοιτητών επί σειράς ετών. 


Η απάντηση του Πανεπιστημίου, διά στόματος του αντιπρύτανη Νίκου Αγγελούση είναι η εξής: «Η Πανεπιστημιούπολη της Κομοτηνής, όπως και κάθε πανεπιστημιούπολη είναι χώρος που ελέγχεται, για αυτό και το πανεπιστήμιο έχει εργολαβία φύλαξης. Αυτό σημαίνει ότι για οποιαδήποτε είσοδο στο χώρο της πανεπιστημιούπολης πρέπει να κατατεθεί σχετικό έγγραφο προς τη διοίκηση του Πανεπιστημίου προκειμένου να επιτρέπεται η είσοδος. Αυτό από όσο γνωρίζω, δεν είχε κατατεθεί από την πλευρά του Αστικού Κτελ με αποτέλεσμα να υπάρχει μία αποδιοργάνωση όσον αφορά στη φύλαξη της Πανεπιστημιούπολης. Εκείνο που αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό, είναι ότι ζητήθηκε η απομάκρυνση του σταθμευμένου λεωφορείου από το χώρο της Πανεπιστημιούπολης. Αυτό είναι το θέμα, και νομίζω ότι ξεκινάει από το ότι κανείς δεν ζήτησε την άδεια από εμάς για να εισέρχεται στο χώρο του πανεπιστημίου για το συγκεκριμένο έργο. Αφορμή αποτέλεσε η παραμονή του σταθμευμένου λεωφορείου χωρίς να υπάρχει λόγος εντός του χώρου της πανεπιστημιούπολης.»


Κληθείς να απαντήσει ο κος. Αγγελούσης αν θα πρέπει οι γονείς να ανησυχούν για την ομαλή διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος, μέρος του οποίου αποτελεί και η μεταφορά των μαθητών από και προς το κολυμβητήριο, είπε: «Δεν υπάρχει περίπτωση φυσικά θα επιτρέπεται η είσοδος στο λεωφορείο του Αστικού να έρχεται και να ολοκληρώνει το έργο το οποίο έχει αναλάβει».


Ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική και να βρεθεί η λύση στο ευαίσθητο αυτό θέμα της μεταφοράς των μαθητών, καθώς πιθανή αρνητική εξέλιξη ή πρόβλημα προκύψει θα έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των μαθητών ως προς τις κολυμβητικές τους δραστηριότητες. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Εύλογο είναι τα κόμματα μετά από ένα μεγάλο γεγονός, οικονομικό,  πολιτικό, πόσο μάλλον εθνικής σημασίας, όπως η συμφωνία με τα Σκόπια,  να προσπαθούν να κάνουν και ταμείο σαν πολιτικά …μαγαζιά.

Ημερολόγιο