ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 13 Μαρτίου, 2018 - 11:00
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Στήριξη στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς από τους συνταξιούχους αποστράτους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απόστρατοι
Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων
Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Ροδόπης

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Ροδόπης Ιωάννης Τσαβδαρτζής καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και απεύθυνε χαιρετισμό

Διονύσης Βοργιάς

Με περιφερειακή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Συνδιάσκεψη των Συνδέσμων – Ενώσεων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της  Π.Ο.Α.Σ.Α., που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας στην Κομοτηνή, και συγκεκριμένα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής  Ενότητας  Ροδόπης Γεώργιος Παυλίδης, το Σάββατο 10 Μαρτίου.  
Στην συνδιάσκεψη παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Μουρτίδης, ο βουλευτής ΔΗ.ΣΥ. Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής ΑΜ-Θ Νίκος Μενεξίδης, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης Λάμπρος Τσιάρας, ο υποδιοικητής της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, η ταμίας της Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α. ΑΜ-Θ Κορήνα Ζούπη, η πρόεδρος τη Ι.Ρ.Α. Ροδόπης Ζωή Σκεύα, ο δημοτικός σύμβουλος και συνταξιούχος πυροσβέστης Θέμης Τζενετίδης, ο πρόεδρος της Ε.Α.Υ.Ν. Ροδόπης Παναγιώτης Χατζηδημητρίου. Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τους  Συνδέσμους – Ενώσεις Σερρών, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς. 


Την έναρξη και το συντονισμό των εργασιών έκανε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΑ Νίκος Παπαδόπουλος. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Ροδόπης Ιωάννης Τσαβδαρτζής καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και απεύθυνε χαιρετισμό σε όλα τα μέλη που προσήλθαν στην συνδιάσκεψη.


Ο γενικός γραμματέας της ΠΟΑΣΑ Οδυσσεύς Κουτσοποδιώτης ανέπτυξε τα εξής θέματα: Οργανωτικά θέματα Π.Ο.Α.Σ.Α. - Συνδέσμων – Ενώσεων, Οικονομικά – ΕΤΕΑΕΠ, Ενημέρωση επί των: Ε.Α.Σ. (ενέργειες μετά από κοινοποίηση ατομικής απόφασης δικαίωσης), Ν 4093/2012 (ενέργειες μετά από κοινοποίηση ατομικής απόφασης δικαίωσης), Ταμεία (Μ.Τ.Σ. – ΤΕΑΠΑΣΑ – ΕΤΕΑΕΠ) και Εφημερίδα 'Φωνή' (εφημερίδα των αποστράτων).


Ο Α΄ αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΑ Δημήτριος Μπέττας ανέπτυξε τα εξής θέματα: Αναπροσαρμογή συντάξεων Ν. 4387/2016 και  Ν. 4472/2017 – Δικαστικές διεκδικήσεις, Επικουρικές συντάξεις αποστρατευθέντων μετά την 1-1-2015, Θέματα που προέκυψαν στις κρατήσεις κατόπιν ανάδειξης τους από τα ΜΜΕ, Υγειονομική Περίθαλψη, Κρατήσεις Ν 3986/2011, Κρατήσεις Ν 4093/2012, ΝΙΜΤΣ,  ΆΡΘΡΟ 13 Ν 4387/2016 ( Ανώτατο όριο συντάξεων μέχρι 2000 € ) , Π.Ο.Α.Σ.Α.  (συναντήσεις ), Άρ. 102 Ν. 4387/2016, θέματα χηρείας.


ΟΜΟΦΩΝΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ
Επίσης, η Π.Ο.Α.Σ.Α. και οι Σύνδεσμοι – Ενώσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ομόφωνα εξεδήλωσαν τη συμπαράστασή τους προς τους οικείους  των δύο Ελλήνων  στρατιωτικών, που  βρίσκονται φυλακισμένοι στις φυλακές υψίστης ασφάλειας στην Ανδριανούπολη της Τουρκίας,  με την ευχή να  επιστρέψουν σύντομα  στις εστίες τους.


ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ
Να αναδειχθούν τα μνημεία που είναι αφιερωμένα σε νεκρούς Έλληνες των Σωμάτων Ασφαλείας, ζήτησε ο γενικός γραμματέας της ΠΟΑΣΑ Οδυσσεύς Κουτσοποδιώτης. Ο κος Κουτσοποδιώτης επίσης ζήτησε από τα κατά τόπους σωματεία να καταγράψουν τη νεότερη ιστορία, ώστε αυτή να μείνει κτήμα για το μέλλον. "Το θέμα της ιστορίας των Σωμάτων Ασφαλείας: Όλοι μας εδώ μέσα είμαστε μία ιστορία. Περνάτε από χωριά που υπήρχαν αστυνομικοί και τώρα δεν υπάρχουν. Όλα τα αρχεία και τα αντικείμενα είναι εγκαταλελειμμένα. Το ΠΟΚΕΑ (:Πολιτιστικό Κέντρο Αστυνομίας), το οποίο ιδρύθηκε με παρέμβαση υπ. Πανούση, έχει σταθεροποιηθεί σε ένα ακίνητο σημείο. Πρέπει τα νεότερα ιστορικά στοιχεία να καταγραφούν, γι’ αυτό και είμαστε σε συνεννόηση με το αρχηγείο", είπε.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άλλο ένα αναπτυξιακό συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, για να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει περιοχή και πως μπορεί να αξιοποιηθεί κυρίως το λιμάνι, ώστε να δημιουργηθεί ένα διαμ