ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 16 Μαΐου, 2018 - 10:00
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Στη μαγευτική Μαρώνεια το πρωτάθλημα ποδηλασίας Β. Ελλάδος

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θράκας Ιππέας
Ποδηλασία
Μαρώνεια
Δήμος Μαρωνείας Σαπών

"Μία πανέμορφη περιοχή, η Μαρώνεια - Να δημιουργήσουμε ένα θεσμό", μας είπε ο πρόεδρος της ΕΠΣΜΑΘ Παύλος Παπαδόπουλος
 

Σταύρος Φανφάνης

Με τον καιρό σύμμαχο, 12 ποδηλατικές ομάδες και σύλλογοι, με πάνω από 100 αθλητές βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο στη Μαρώνεια για τον αγώνα του πρωταθλήματος ποδηλασίας δρόμου Β. Ελλάδος, σε ένα αγώνα αντοχής 80 χιλιομέτρων, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Απριλίου. 


Η διαδρομή που ακλούθησαν οι αθλητές ξεκινούσε από το κέντρο της Μαρώνειας, μέχρι τους Προσκυνητές, από εκεί κινούνταν προς τον Ίμερο και από τον παραλιακό δρόμο πίσω στη Μαρώνεια, επί τέσσερις φορές με την τελευταία να φέρνει και τον τερματισμό. Πλήθος αθλητών κατέκλυσε τη Μαρώνεια και δημιούργησε ένα μοναδικό κλίμα, δείχνοντας ίσως και μία ακόμα κατεύθυνση που πρέπει να πάρει η Μαρώνεια, προς τον αθλητικό τουρισμό.

Οι περισσότεροι από τους αθλητές και τα πληρώματα επισκεπτόταν την περιοχή για πρώτη φορά, και όλοι είχαν να πουν για την ομορφιά του τοπίου, αλλά και το δύσκολο της διαδρομής. 


«Μία πανέμορφη περιοχή, η Μαρώνεια. Προσωπικά έρχομαι πρώτη φορά, και ήδη με την πρώτη διοργάνωση είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και χαρούμενοι. Συζητάμε ήδη με τον Κυριάκο Γκογκότζη, από τον Θράκα Ιππέα, αλλά με το κ. Σταυρίδη, το δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών, ώστε η συγκεκριμένη διοργάνωση να γίνει και του χρόνου και να δημιουργήσουμε ένα θεσμό», μας είπε ο πρόεδρος της ΕΠΣΜΑΘ Παύλος Παπαδόπουλος.


Παρόντες φυσικά και οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, έξι στον αριθμό με τρία οχήματα, έτοιμη να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Στα μόνο αρνητικά της διοργάνωσης η σχεδόν ανύπαρκτη διαφήμιση, κάτι που στην ουσία στέρησε από τον κόσμο της δυνατότητα του να βιώσει μία μοναδική εμπειρία με ποδηλάτες από όλη τη Β. Ελλάδα, άψογα οργανωμένους, να τα δίνουν όλα σε μία μοναδική διαδρομή.


Όπως μας είπε ο δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών Γιάννης Σταυρίδης, υπάρχουν συζητήσεις για την διεξαγωγή και αγώνα mountain bike, καθώς το τερέν περιοχής θεωρείται ιδανικό, αλλά και ότι ήδη από τώρα σκέφτονται τον επόμενο αγώνα Β. Ελλάδος. Ένα μεγάλο μπράβο στον ποδηλατικό σύλλογο Θράκα Ιππέα για τη διοργάνωση, και σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Προηγήθηκε η διασπορά κινητών τηλεφώνων, βουλευτών και υπουργών,  που κατά την άποψη  κάποιων ένθερμων,  προφανώς οπαδών της σκληρής γραμμής για το θέμα των Σκοπίων, στοχοποιήθηκαν ως υπαίτιοι και επιρρεπείς