ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Στασιμότητα και γκρίζα πραγματικότητα εν μέσω εορτών, είδε η Φελίνα Καζάκου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φελίνα Καζάκου
Χριστούγεννα
Δήμος Κομοτηνής

Πόλεις όπως η Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Φέρες, Ελευθερούπολη, Καβάλα με κορωνίδα την πόλη της Δράμας κατάφεραν να συγκεντρώσουν χιλιάδες κόσμου που τόνωσαν τις τοπικές επιχειρήσεις

Στασιμότητα και γκρίζα πραγματικότητα εν μέσω εορτών, είδε η Φελίνα Καζάκου και με ανακοίνωσή της αναδεικνύει τις ευθύνες και το ρόλο της δημοτικής Αρχής Κομοτηνής. Πόλεις όπως η Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Φέρες, Ελευθερούπολη, Καβάλα με κορωνίδα την πόλη της Δράμας κατάφεραν να συγκεντρώσουν χιλιάδες κόσμου που τόνωσαν τις τοπικές επιχειρήσεις, αναφέρει η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Κομοτηνής και απευθυνόμενη στη διοίκηση θέτει το ερώτημα "δεν έχουν καταλάβει ακόμη, μετά από τη δεύτερη θητεία διοίκησης ή δεν ασχολούνται με την καθημερινότητα των πολιτών;". 


Αναλυτικά τα όσα κατέγραψε η Φελίνα Καζάκου, παραθέτοντας και το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό από την "χριστουγεννιάτικη" Κομοτηνή και τα Χριστούγεννα σε άλλες πόλεις της ΑΜ-Θ: 


Την ώρα που όλοι μας παρακολουθούμε στους δέκτες των τηλεοράσεων τις εκατοντάδες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία των Δήμων σε όλη την Ελλάδα και οι οποίες λειτουργούν ως πόλος έλξης και τουριστικής προβολής, στην πόλη μας καταγράφεται για ακόμη φορά η έντονη απουσία της Δημοτικής Αρχής σε μια εορταστική περίοδο που οι πολίτες έχουν την ανάγκη διαφυγής μέσω εορταστικών δράσεων αλλά και ο εμπορικός κόσμος για την τόνωση της τοπικής αγοράς.


Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, η Διοίκηση του Δήμου όφειλε να συνεργαστεί με τους θεσμικούς φορείς της αγοράς, που ανταποκρίνονται σε κάθε πρόσκληση, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εορταστικές δράσεις έστω και ένα ολιγοήμερο εορταστικό event. 


Οι αρνητικές εντυπώσεις καταγράφονταν καθημερινά από τους ελάχιστους επισκέπτες αλλά και από τους συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν είχαν καμία απολύτως επιλογή ψυχαγωγίας και διασκέδασης, σε ένα κακόγουστο χριστουγεννιάτικο σκηνικό στην εγκαταλειμμένη πλατεία της πόλης, όπου τις απογευματινές ώρες επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι και η ερημιά.


Παράδειγμα προς μίμηση αποτέλεσαν για μια ακόμη φορά οι γειτονικές μας πόλεις ακόμη και μικροί Δήμοι της Περιφέρειας μας που κατάφεραν να λειτουργήσουν ως πόλος έλξης αναβιώνοντας παραδοσιακά έθιμα και χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.


Πόλεις όπως η Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Φέρες, Ελευθερούπολη, Καβάλα με κορωνίδα την πόλη της Δράμας κατάφεραν να συγκεντρώσουν χιλιάδες κόσμου που τόνωσαν τις τοπικές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, επιχειρήσεις εστίασης και εμπορικά καταστήματα).


Με τις κάκιστες εικόνες αποχώρησαν οι ελάχιστες επισκέπτες, με δυσαρέσκεια οι εναπομείναντες Κομοτηναίοι και απογοητευμένοι για ακόμη χρονιά οι έμποροι και οι επαγγελματίες της πόλης αντιμέτωποι με την γκρίζα πραγματικότητα, τις ακατάλληλες συνθήκες και την έλλειψη κλίματος που θα ευνοούσε την αγορά.


Η διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής για ακόμη μια φορά δεν κατάφερε να εμπνεύσει τους πολίτες και τους φορείς εις βάρος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. 


Να υποθέσουμε ότι δεν έχουν καταλάβει ακόμη, μετά από τη δεύτερη θητεία διοίκησης;


Ή ότι τελικά δεν ασχολούνται με την καθημερινότητα των πολιτών;


Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να απαντήσουν στους πολίτες – στους οικογενειάρχες, στους νέους, στους εμπόρους, τους επιχειρηματίες και στις δεκάδες κοινωνικές ομάδες που είναι συνεχώς αντιμέτωποι με την γκρίζα πραγματικότητα και μια ανύπαρκτη δημοτική αρχή, η οποία δεν αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία ανάδειξης της πόλης και των ανθρώπων της.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άλλο ένα αναπτυξιακό συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, για να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει περιοχή και πως μπορεί να αξιοποιηθεί κυρίως το λιμάνι, ώστε να δημιουργηθεί ένα διαμ