ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2019 - 10:00
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΠΡΩΤΩΝ ΚΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Σταδιακά η αντικατάσταση των συμβατικών κάδων απορριμμάτων με ημιυπόγειους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οικονομική Επιτροπή
ημιυπόγειοι κάδοι

Οριστικό ανάδοχο για την προμήθεια και την τοποθέτηση ακόμη 33 ημιυπόγειων κάδων στην Κομοτηνή, ανέδειξε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου

Δήμητρα Συμεωνίδου

Με την τοποθέτηση των πέντε πρώτων ημιυπόγειων κάδων θα αρχίσει σταδιακά η αντικατάσταση των συμβατικών κάδων απορριμμάτων στην πόλη της Κομοτηνής. Με την ενέργεια αυτή ο Δήμος θέλει να αναβαθμίσει το αστικό κέντρο, απομακρύνοντας κάδους που λειτουργούν ως εστίες δυσοσμίας και συγκέντρωσης απορριμμάτων, ειδικά σε κεντρικές οδούς. Από τον Μάιο του 2018 βρίσκονται εργοτάξιο της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κομοτηνής οι πέντε κάδοι που έρχονται να αντικαταστήσουν τους γνωστούς κάδους απορριμμάτων, χωρητικότητας 3,5 τόνων. Όμως η γραφειοκρατία καθυστέρησε την τοποθέτησή τους, όπως παραδέχτηκε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μουρτίδης, κάνοντας γνωστό ότι η διαδικασία έφτασε στο τέλος της και σύντομα θα γίνει η τοποθέτηση των πρώτων πέντε κάδων.

Δύο υπόγειοι κάδοι θα τοποθετηθούν επί της οδού Ορφέως μπροστά στα δημοτικά ουρητήρια, όπου ήδη υπήρχε βυθιζόμενος κάδος αλλά κατέστη ανενεργός τα τελευταία χρόνια. Ένας υπόγειος κάδος χωρητικότητας τριών τόνων θα τοποθετηθεί, πίσω από το 13ο Δημοτικό Σχολείο, στη γωνία Χαριλάου Τρικούπη και Παπανδρέου, για την εξυπηρέτηση των αναγκών εναπόθεσης απορριμμάτων από τη λαϊκή αγορά. Ειδικά για το σημείο αυτό ο κος Μουρτίδης τονίζει τα παρακάτω "θα απομακρυνθούν οι παλιοί κάδοι και οπτικά θα αλλάξει η εικόνα του κέντρου της πόλης και οι δυσοσμίες θα εξαλειφθούν». Επίσης ένας κάδος θα τοποθετηθεί στην οδό Αγίου Γεωργίου μπροστά στο κατάστημα Μαρμελάδα, όπου επίσης υπήρχε βυθιζόμενος κάδος αλλά κατέστη ανενεργός. Τέλος ακόμη ένας στην είσοδο της Βενιζέλου.

Στον σχεδιασμό όμως του Δήμου είναι η επέκταση του συστήματος υπόγειων κάδων, με 33 επιπλέον κάδους χωρητικότητας 1,5 τόνου. Ο σχεδιασμός αυτός, βέβαια, θα υλοποιηθεί σε δεύτερο χρόνο, μετά την τοποθέτηση των πρώτων πέντε υπόγειων κάδων. Οριστικό ανάδοχο για την προμήθεια και την τοποθέτηση των ημιυπόγειων κάδων στην Κομοτηνή, ανέδειξε την Τρίτη 12 Ιουνίου η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής. 

Οι κάδοι θα τοποθετηθούν σε χώρους του Δήμου, σε επιλεγμένα σημεία όπου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση απορριμμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Με την απορία έμειναν οι αντιπολιτεύσεις στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο,  τι έργα άραγε περιελάμβαναν οι κωδικοί που δεν είχαν επεξήγηση, όπως και το ποσό των 2,1 εκ ευρώ  από  το  επιχειρησιακό πρόγραμ