ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

Στ. Ζαντανίδης: «Όλα είναι θέμα αριθμού επιβατών»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στέλιος Ζαντανίδης
Αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης
Αλεξανδρούπολη

Ο αερολιμενάρχης της Αλεξανδρούπολης σχολιάζει τις νέες πτήσεις που ξεκινούν για Αθήνα την 1η Μαΐου

Δήμος Μπακιρτζάκης

Στο ρυθμό της ανακοίνωσης των νέων πτήσεων από την Αλεξανδρούπολη προς την Αθήνα και αντίστροφα κινείται η Θράκη, κατόπιν της σχετικής ανακοίνωσης που εξέδωσε η εταιρία Sky Express, η οποία θα ξεκινήσει να «πετά» από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» την 1η Μαΐου. 
Επί του θέματος έχουν εκφραστεί δεκάδες σχόλια και μεγάλη αισιοδοξία, όμως ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου Στέλιος Ζαντανίδης δίνει μία άλλη οπτική στο ζήτημα, μέσω της συχνότητας του ράδιο Χρόνος 87.5 fm. 


«Όντως μια δεύτερη αεροπορική εταιρεία σε εμάς είναι καλό για τον επιβάτη και τον πολίτη που θέλει να ταξιδέψει. Αυτό δεν σημαίνει όμως κατά ανάγκη ότι ένα δρομολόγιο γίνεται βιώσιμο πριν καν ξεκινήσει να γίνεται» λέει ο κος Ζαντανίδης και συμπληρώνει: «η πτήση θα αρχίσει από 1 Μαΐου, οι πληρότητες για το 2017 θεωρούνται καλές, δεν μπορώ να πω ακριβές νούμερο τώρα, αλλά θεωρούνται καλές. Αλλά θυμίζω ότι δεν έχουμε μεγάλα αεροπλάνα για να πούμε ότι χειροτερεύουν οι πληρότητες. Αυτό που έχω να πω εγώ είναι ότι κρατάμε μικρό καλάθι. Βοηθάμε και προσφέρουμε τις ίδιες υπηρεσίες σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες που επιχειρούν από τους αερολιμένες της περιοχής μας και θέλουμε να καταλάβει και το επιβατικό κοινό ότι μπορεί κάποια εισιτήρια να είναι ακριβά αλλά πρέπει να κοιτάμε ότι πάντα ένα αεροπλάνο δεν γεμίζει. Πάντα ένα αεροπλάνο, γεμίζει-δεν γεμίζει, πετά. Δεν μπορεί να ακυρωθεί μια πτήση επειδή είναι άδεια, οπότε όλα τα νούμερα δεν λένε πάντα την αλήθεια. Σας λέω ότι έχουμε περιθώριο και για μία και για δύο εταιρείες ακόμα και έχουμε περιθώριο να πέσουν και οι τιμές των εισιτηρίων»


Συνεχίζοντας, ο αερολιμενάρχης επισημαίνει: «Τα ακριβά εισιτήρια είναι την Παρασκευή και την Κυριακή γι' αυτό και η αεροπορική εταιρεία βάζει μεγάλο αεροπλάνο το βράδυ της Παρασκευής και μεγάλο επίσης την Κυριακή το βράδυ. Μπορείς να βρεις εισιτήριο πάνε-έλα με εβδομήντα ευρώ και μπορείς να βρεις και με διακόσια είκοσι ευρώ. Όλα είναι θέμα πληρότητας του αεροπλάνου και προσφοράς και ζήτησης. Οι αεροπορικές εταιρίες δεν είναι κοινωνικά ιδρύματα, θέλουνε να βγάλουνε και κέρδος και αυτές που επιχειρούν στον ελληνικό εναέριο χώρο κάνουν μέχρι στιγμής καλά την δουλειά τους. Ο ανταγωνισμός που θα ξεκινήσει από την καινούρια εταιρεία θα βοηθήσει και την μια και την άλλη εταιρεία». 


Εν τω μεταξύ στον ιστότοπο της εταιρίας μπορεί κανείς να κλείσει πλέον εισιτήριο για τις πτήσεις που θα αρχίσουν από 1η Μαΐου, όμως έχει ενδιαφέρον να καταγράψουμε και το σχόλιο του κου Ζαντανίδη για το τουριστικό προφίλ της περιοχής μας: «ο υγιής ανταγωνισμός πάντα ευνοεί τον πελάτη. Ανταγωνισμός υγιής στον ελληνικό εναέριο χώρο και στα ελληνικά αεροδρόμια με βάση τη νομοθεσία υπάρχει, απλά είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης. Δηλαδή δεν έχει κάτι το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης λιγότερο ή παραπάνω από το αεροδρόμιο της Καβάλας για παράδειγμα που έχει 70 τσάρτερ την εβδομάδα, όλα είναι θέμα τουριστικού προϊόντος που προσφέρεις, η ζήτηση που υπάρχει, δηλαδή αριθμού επιβατικής κίνησης. Εμείς είμαστε μια περιοχή που αεροπορικά δεν είμαστε τόσο θελκτικοί τουριστικά, εμείς είμαστε θελκτικοί οδικά. 


Ο οδικός τουρισμός της Αλεξανδρούπολης και της Κομοτηνής  είναι μεγάλος». 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είναι προσφιλές επικοινωνιακό κόλπο  να επιστρατεύονται κυβερνητικά στελέχη και  υπουργοί σε προεκλογικές περιόδους και όχι εθνικών εκλογών,  αλλά αυτοδιοικητικών,  για να προβάλουν σε κομματικές συγκεντρώσε