ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΟ ΔΠΘ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Στ. Τουλουπίδης πρυτανεύων ΔΠΘ: «Όχι στην ίδρυση τέταρτου τμήματος Νομικής»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σταύρος Τουλουπίδης
Νομική σχολή
Κωνσταντίνος Γαβρόγλου

Μαζί με τον πρυτανεύοντα και οι καθηγητές του Δημοκριτείου

Δήμος Μπακιρτζάκης

Εναντίον του ενδεχομένου ίδρυσης τέταρτης Νομικής τάσσεται και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο όποιο ήδη έχει προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση του Τμήματος της Νομικής, ενώ η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι την ίδια στάση θα κρατήσουν και τα τμήματα της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών. 


Μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5fm, ο πρυτανεύων του ιδρύματος Σταύρος Τουλουπίδης εξήγησε τους δύο λόγους για τους οποίους το ΔΠΘ τάσσεται κατά της ενδεχόμενης δημιουργίας Νομικής Σχολής στην Πάτρα. 


«Να θυμίσω ότι αυτό είχε ξαναγίνει πριν από 20 χρόνια περίπου στην Πάντειο, και τότε είχε κλείσει το πανεπιστήμιό μας τη Νομική Σχολή για ένα μήνα και παραπάνω ως αντίδραση για δυο βασικούς λόγους», λέει ο κος Τουλουπίδης και συμπληρώνει: «Ο πρώτος λόγος είναι ότι υπάρχει μεγάλος κορεσμός στο επάγγελμα των νομικών. Δεν βλέπω εγώ ποιον ακαδημαϊκό λόγο εξυπηρετεί η ανάγκη ίδρυσης μιας τέταρτης Νομικής Σχολής». Ειδικότερα για το ΔΠΘ «είναι ένα πλήγμα με την έννοια ότι επειδή οι περισσότεροι καθηγητές είναι από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αυτοί θα προτιμήσουν να πάνε προς το κέντρο, δηλαδή να υποβάλουν υποψηφιότητα προς την Πάτρα. Αυτό θα οδηγήσει σε πλήρη αποδυνάμωση της σχολής μας», λέει με έμφαση ο κος Τουλουπίδης. 


Εν τω μεταξύ, ο πρυτανεύων σημείωσε ότι περιμένει να τον ειδοποιήσουν μέχρι τέλος εβδομάδας για να γίνει μια σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, η οποία αφορά μεν άλλο θέμα (τη συγχώνευση των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Σερρών), όμως όπως είπε ο ίδιος «θα έχουμε νεότερα σε λίγες ημέρες με καλύτερο συντονισμό όλων των φορέων».
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είναι προσφιλές επικοινωνιακό κόλπο  να επιστρατεύονται κυβερνητικά στελέχη και  υπουργοί σε προεκλογικές περιόδους και όχι εθνικών εκλογών,  αλλά αυτοδιοικητικών,  για να προβάλουν σε κομματικές συγκεντρώσε