ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΖΗΤΑΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ

Το σπίτι που έμενε κατέρρευσε από τη βροχή

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πολίτες
Πλημμυρικά φαινόμενα

Στα 53 του ο Δημήτρης Αμέτ δηλώνει ότι το σπίτι κατέρρευσε "μέσα σε είκοσι μέρες από τις τελευταίες βροχές"

Διονύσης Βοργιάς

Στην οδό Λυκούργου βρίσκεται ένα σπίτι, σχεδόν ολοσχερώς κατεστραμμένο, το οποίο μοιάζει με εγκαταλελειμμένο. Πλησιάζοντας το σπίτι, συναντάμε απέξω τον Δημήτρη Αμέτ, ο οποίος μας δηλώνει ότι αυτή ήταν η κατοικία στην οποία κι έμενε εδώ και εννιά χρόνια. 
Κάπου ανάμεσα στα συντρίμμια μας εξηγεί ποιοι χώροι υπήρχαν στο σπίτι και αποδίδει την σχεδόν ολοσχερή καταστροφή στις έντονες βροχοπτώσεις. "Το σπίτι έπεσε μέσα σε είκοσι μέρες από τις τελευταίες βροχές", μας λέει.


Ο ίδιος δηλώνει άνεργος στα 53 του, έχει τρία παιδιά και είναι παντρεμένος. Μας λέει ότι τώρα φιλοξενούνται από τη μητέρα του. "Έμενα σε αυτό το σπίτι εδώ και εννιά χρόνια. Τώρα μας φιλοξενεί η μάνα μου, αλλά κι αυτή έχει ένα πολύ μικρό σπίτι. Το σπίτι μου ήταν πολύ ωραίο και με βόλευε αλλά έπεσε από την βροχή", διηγείται και ισχυρίζεται ότι πλήρωνε κανονικά ενοίκιο -αξίας 150 ευρώ το μήνα- προς τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, μέχρις ότου  ο ιδιοκτήτης παραχώρησε το σπίτι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, για απαλλοτρίωση. 


"Θέλω να συναντηθώ με τον δήμαρχο", μας λέει σε άλλο σημείο της συνάντησής μας ο κος Αμέτ, ο οποίος εξηγεί ότι είναι αδύνατο πλέον για τον ίδιο ή την οικογένειά του να κοιμηθούν μέσα στο σπίτι. Αφενός τα συντρίμμια, αφετέρου ο φόβος για ολική κατάρρευση, έχουν οδηγήσει τον ίδιο σε αδιέξοδο, όπως μας λέει. Επίσης, ισχυρίζεται ότι έρχονταν μέχρι πρότινος ακόμη λογαριασμοί, τους οποίους κι έχει πληρώσει κανονικά. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αναφερθήκαμε χθες στο Ιεροσπουδαστήριο της Κομοτηνής και την συνεχιζόμενη κατάληψη από τους μαθητές εδώ και καιρό,  που διαμαρτύρονται για την μείωση της διδασκαλίας των μαθημάτων στη μητρική γλώσσα και στα