ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΚΑΛΤΣΙΔΟΥ

"Σχολείο για Αη Βασίληδες" μία μαγική παράσταση από τα παιδιά του ΚΔΑΠ Κομοτηνής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΔΑΠ Κομοτηνής
παράσταση
Παναγιώτα Καλτσίδου

Οι υπεύθυνοι και τα παιδιά του ΚΔΑΠ Κομοτηνής παρουσίασαν το παραμύθι σαν θεατρικό στην χριστουγεννιάτικη γιορτή τους

Δήμητρα Συμεωνίδου

Ένας Άη Βασίλης δάσκαλος, βοηθοί, ξωτικά και άλλες μορφές των Χριστουγέννων, ζωντάνεψαν επί σκηνής σε μία μαγική παράσταση από τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Κομοτηνής. Το απόγευμα της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου το αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής γέμισε παιδικές φωνές, χαμόγελα και χαρούμενα παιδιά, που έκαναν όλους τους θεατές συμμέτοχους στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Οι εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ έβαλαν τα δυνατά τους και με τη συνεργασία των μικρών παιδιών, παρουσίασαν ένα άρτιο αποτέλεσμα στη σκηνή με χριστουγεννιάτικες ιστορίες, τραγούδια, ποιήματα και πολλές ευχές. 


Στην γιορτή αυτή γνωρίσαμε την Παναγιώτα Καλτσίδου, η οποία γράφει παραμύθια και παιδικά θεατρικά, αλλά δεν είχε την τύχη να παρουσιάσει τη δουλειά της στην γενέτειρά της, την Κομοτηνή. Αυτό όμως έγινε στην γιορτή του ΚΔΑΠ καθώς η Νατάσα Λιβεριάδου αποδέχθηκε πρόταση που της έγινε και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής εξέδωσε το παραμύθι της "Σχολείο για Αη Βασίληδες". Στην συνέχεια οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά του ΚΔΑΠ Κομοτηνής το παρουσίασαν σαν θεατρικό στην χριστουγεννιάτικη γιορτή τους. 


Η κα Καλτσίδου γεννήθηκε στην Κομοτηνή και σήμερα ζει και εργάζεται ως νηπιαγωγός στην Καβάλα. "Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής υλοποίησε ένα σημαντικό όνειρο της ζωής μου, εκδίδοντας το βιβλίο", είπε στον "Χ" η ίδια και εξήρε τη δουλειά όλων γιατί όπως είπε "ένα κείμενο για να φτάσει να γίνει θεατρική παράσταση απαιτεί πάρα πολύ δουλειά και από τους εκπαιδευτικούς αλλά κυρίως από τα παιδιά. Η παράσταση ανήκει στα παιδιά". 


Για μέρα χαράς, έκανε λόγο η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Νατάσα Λιβεριάδου, σημειώνοντας ότι "το πρόγραμμα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης κυλάει πάρα πολύ καλά. Θεωρούμε ότι είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσαμε να κάνουμε για τους γονείς που εργάζονται το απόγευμα και μπορούν να φέρνουν τα παιδιά τους για να απασχολούνται δημιουργικά". Ευχή της κας Λιβεριάδου είναι το πρόγραμμα να συνεχιστεί προς όφελος των παιδιών των δημοτών. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αναφερθήκαμε χθες στο Ιεροσπουδαστήριο της Κομοτηνής και την συνεχιζόμενη κατάληψη από τους μαθητές εδώ και καιρό,  που διαμαρτύρονται για την μείωση της διδασκαλίας των μαθημάτων στη μητρική γλώσσα και στα