ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 13 Ιουνίου, 2018 - 10:00
ΑΠΟ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Σε διεθνές φολκλορικό φεστιβάλ ο σύλλογος Θρακών Κομοτηνής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πολιτιστικός Συλλογος Θρακών Κομοτηνής
παραδοσιακοί χοροί

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν 22 αντιπροσωπείες χορευτικών συγκροτημάτων από τις χώρες της Ε.Ε., μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, 
την οποία θα εκπροσωπήσει ο σύλλογος της Κομοτηνής

Έλαβε 2.500 ευρώ οικονομική ενίσχυση από τον Δήμο Κομοτηνής για την αποστολή μουσικών και μελών του συλλόγου  

Δήμητρα Συμεωνίδου

Σε διεθνές φολκλορικό φεστιβάλ στην γειτονική Βουλγαρίας θα λάβει μέρος ο πολιτιστικός και χορευτικός σύλλογος Θρακών Κομοτηνής, το διάστημα τις 25 Ιουνίου έως τις 1 Ιουλίου. Πρόκειται για το φεστιβάλ «VITOSHA» 2018, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σόφιας και του υπουργείου Πολιτισμού της Βουλγαρίας. Ο Σύλλογος είναι προσκεκλημένος επίσημα από τον διευθυντή του φεστιβάλ το οποίο διοργανώνεται για 22η φορά και τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης. Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν 22 αντιπροσωπείες χορευτικών συγκροτημάτων από τις χώρες της Ε.Ε., μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, την οποία θα εκπροσωπήσει ο σύλλογος Θρακών Κομοτηνής. 


Ο Σύλλογος συμμετείχε μέχρι σήμερα σε πολλά φεστιβάλ στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας, εκπροσωπώντας τον τόπο μας, πάντα με δικό του κόστος, που είναι ιδιαίτερα υψηλό σε τέτοιες εκδηλώσεις, για το λόγο αυτό αυτή τη φορά αιτήθηκε την οικονομική ενίσχυση του Δήμου.  Το γεγονός ότι ο σύλλογος δεν έχει επιχορηγηθεί από τον Δήμο Κομοτηνής στα εννιά χρόνια λειτουργίας του, επισήμανε ο πρόεδρος του Χρήστος Τζερνικούδης που ήταν παρών στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της 11ης Ιουνίου για να στηρίξει το αίτημα.

Ο σύλλογος Θρακών Κομοτηνής έχει ταξιδέψει πολλάκις σε διοργανώσεις στο εξωτερικό, ενώ ειδικά για την παρουσία του σε αυτό το φεστιβάλ ο κος Τζερνικούδης είπε "είναι ένα φεστιβάλ που γίνεται για 22η χρονιά, διεθνούς φήμης, που έχει μεταφερθεί φέτος χρονικά για να συμπίπτει χρονικά με τις εκδηλώσεις που γίνονται για τη λήξη της προεδρίας της Βουλγαρίας στην Ε.Ε. Θα έχει εκπροσώπους χορευτικά συγκροτήματα από όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο σύλλογος μας έχει την χαρά και την τιμή να εκπροσωπεί την πόλη μας, τον Δήμο, την περιφέρεια αλλά και την Ελλάδα".


Περίπου στα 7.000 προϋπολογίζεται το κόστος της αποστολής από την Κομοτηνή στην Βουλγαρία, με το δημοτικό συμβούλιο να λαμβάνει ομόφωνα την απόφαση επιχορήγησης του συλλόγου με το ποσό των 2.500 ευρώ. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ολοκληρώθηκε τυπικά και ουσιαστικά όπως ορίζει η νομοθεσία,  η πρώτη προεκλογική περίοδος των τριπλών εκλογών,  δημοτικών και περιφερειακών,  όπου με βάση το νόμο του Κλεισθένη αύριο Κυριακή εκλέγονται όλοι