ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΡΟΔΟΠΗΣ

«Ροδόπη: Σταυροδρόμι Ανάπτυξης»: Ένας συνδυασμός, 26 υποψήφιοι σύμβουλοι

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΒΕΡ
Νίκος Αγγελίδης
Εκλογές

Ν. Αγγελίδης: Δεν θα συστηθούμε τώρα στο λαό της Κομοτηνής, ούτε στο επιχειρηματικό περιβάλλον της περιοχής, έχουμε περάσει 20 χρόνια στα επιμελητήρια

Στόχος ίδρυσης αγροτικού τμήματος στο Επιμελητήριο, ώστε να εγγραφούν σε αυτό οι αγροτικές επιχειρήσεις
 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Με έναν και μοναδικό συνδυασμό που φέρει τον τίτλο  «Ροδόπη: Σταυροδρόμι Ανάπτυξης», του οποίου ηγείται ο Νίκος Αγγελίδης, νυν πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές την 1η Δεκεμβρίου. 


Η παρουσίαση του συνδυασμού και των υποψηφίων που απαρτίζουν αυτόν πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου στο Επιμελητήριο, με τον επικεφαλής του να λέει "εμείς δεν θα συστηθούμε τώρα στο λαό της Κομοτηνής, ούτε στο επιχειρηματικό περιβάλλον της περιοχής, έχουμε περάσει 20 χρόνια στα επιμελητήρια. 


Νομίζω ότι μας γνωρίζουν πλέον και το ότι κατεβαίνει ένας συνδυασμός, στον οποίο βέβαια δεχόμαστε τους πάντες, στον οποίο εδώ και 15 χρόνια μετέχουν οι πάντες και δεν έχει ακουστεί ποτέ καμία αντιπαλότητα, είναι σημαντικό γιατί δίνουμε το στίγμα ότι θα κινηθούμε με οδηγό την σοβαρότητα και την ομοψυχία". 


Το κάλεσμα για συμμετοχή στις επιμελητηριακές εκλογές απευθύνθηκε προς όλους και η ανανέωση που επιτεύχθηκε στο ψηφοδέλτιο είναι περίπου 50%. Το καλό, κατά τον κο Αγγελίδη, "είναι ότι έχουμε πολλά νέα παιδιά. Φυσικά έχουμε τους παλαιότερους που έχουν την εμπειρία, αλλά έχουμε και νέα παιδιά τα οποία μπαίνουν με όρεξη για να μάθουν. Έχουμε τουλάχιστον τρία παιδιά που οι γονείς τους συμμετείχαν παλαιότερα στα διοικητικά συμβούλια των επιμελητηρίων. Αυτό για μένα είναι τιμή αλλά δημιουργεί και αισιοδοξία ότι τελικά αυτό το νέο αίμα μπορεί να φέρει κάτι το διαφορετικό".


Πεποίθηση του επικεφαλής του συνδυασμού Νίκου Αγγελίδη είναι ότι τα επιμελητήρια μπορούν να κάνουν πολλά  πράγματα, αλλά, όπως λέει, "σε χώρες που θέλουν να έχουν τα επιμελητήρια να μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο σε επίπεδο Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και όχι τοπικό το παλεύουμε και καταφέραμε την πρώτη μεγάλη νίκη με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο, το οποίο υπάρχει αυτή τη στιγμή στο επιμελητήριο και είναι μεγάλη δύναμη για τα επιμελητήρια. Βέβαια ο κόσμος νομίζει ότι κάποια έσοδα από το ΓΕΜΗ τα παίρνει το επιμελητήριο επειδή τα πληρώνει στο επιμελητήριο, δεν τα παίρνει το επιμελητήριο τα παίρνει το Γενικό Εμπορικό Μητρώο στην έδρα του, στο υπουργείο".


Ο κος Αγγελίδης νιώθει δικαιωμένος από τη μέχρι σήμερα λειτουργία του Επιμελητηρίου, το οποίο, όπως λέει, "έχει αναγνώριση όχι μόνο στον τόπο και στην Περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο". Βέβαια, προσθέτει, "θέλουμε να κάνουμε και περισσότερα, για παράδειγμα στο κομμάτι των νέων τεχνολογιών το δικό μου το όνειρο φεύγοντας είναι να αφήσω ένα επιμελητήριο ηλεκτρονικό το οποίο θα δουλεύει με άλλον τρόπο. Πρέπει να κοιτάμε το μέλλον, πρέπει να κοιτάμε τα νέα παιδιά, πρέπει να κοιτάμε τις νέες επιχειρήσεις". 


Ο επικεφαλής του συνδυασμού δε λησμονεί και τα "παραδοσιακά" προβλήματα με τα οποία ασχολείται η διοίκηση του Επιμελητηρίου, όπως  το παραεμπόριο και το λαθρεμπόριο, ενώ προσβλέπει σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ανακοινώνει τον στόχο ίδρυσης ενός αγροτικού τμήματος στο Επιμελητήριο, ώστε να εγγραφούν σε αυτό οι αγροτικές επιχειρήσεις. 


Ενόψει των εκλογών ο επικεφαλής του συνδυασμού κάλεσε τα μέλη του Επιμελητηρίου να πληρώσουν την ετήσια προαιρετική συνδρομή των 20-30 ευρώ, λέγοντας χαρακτηριστικά "μπορεί να μην είναι ανταποδοτική στον καθένα χωριστά, είναι όμως ανταποδοτική στον τόπο μας". 
Οι εκλογές στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης θα διεξαχθούν την 1η Δεκεμβρίου. 
 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ: 
ΡΟΔΟΠΗ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ        
Υποψήφιοι σύμβουλοι 
(κατά τμήμα) - 
Εκλογές 1-12-2017
Υποψήφιος πρόεδρος: 
Αγγελίδης Νικόλαος του Ιωάννη (Εμπορικό Τμήμα)    

ΤΜΗΜΑ: ΕΜΠΟΡΙΚΟ
1. Αγγελίδης  Νικόλαος του Ιωάννη (ως υποψήφιος Πρόεδρος) - Εμπορία αυτοκινήτων, ανταλλακτικών, μαλλιών, δερμάτων.
2. Βαφειάδης Ανέστης του Ιωάννη - Εμπορία διαμερισμάτων - Γενικές κατασκευαστικές εργασίες για κτίρια με τη χρησιμοποίηση ίδιων υλικών.
3. Βαφειάδης Βασίλης του Γεωργίου - Εμπορία βιβλίων, χαρτικών και ειδών ομοίας φύσεως, αναλώσιμων ειδών Η/Υ, δώρων και παιχνιδιών.
4. Βουτσινά Έλενα - Λορεντάνα του Παναγή - Λιανικό εμπόριο ενδυμάτων και αθλητικών ειδών.
5. Γραμμενίδης Μάρκος του Δημητρίου - Λιανικό και χονδρικό εμπόριο καυσίμων, ανταλλακτικών και εξαρτημάτων οχημάτων, υπηρεσίες πλυσίματος, γυαλίσματος οχημάτων και παρόμοιες υπηρεσίες.
6. Δεμήρ Τζεβάτ του Χουσεΐν - Εμπορία υποδημάτων χονδρικά. Λιανικό εμπόριο υποδημάτων, δερματίνων ειδών, ενδυμάτων, παιδικών ενδυμάτων, λιανικό εμπόριο διαφημιστικών ειδών.
7. Ζήσης Φώτιος του Ζήση - Εμπορία καλλυντικών, ειδών καπνιστού και συναφών πολυτελών αντικειμένων, ψευδοκοσμημάτων, ειδών κομμωτηρίου και καπνού, κατασκευή απομιμήσεων κοσμημάτων (ψευδοκοσμημάτων).
8. Κατίου Πασχάλης του Δημητρίου - Χονδρικό και λιανικό εμπόριο ορυκτελαίων και λιπαντικών, μερών και εξαρτημάτων μηχανοκίνητων οχημάτων.
9. Κετιπίδου Ειρήνη του Ιωάννη - Λιανικό και χονδρικό εμπόριο καινούριων ανταλλακτικών και εξαρτημάτων αυτοκινήτων, μερών γεωργικών και δασοκομικών μηχανημάτων, παλαιών ανταλλακτικών και εξαρτημάτων αυτοκινήτων.
10. Κουγιουμτζιάν Τακβόρ του Κεβόρκ - Χονδρικό εμπόριο σιδηρικών, λιανικό εμπόριο κατασκευαστικών υλικών.
11. Κυρίδης Γεώργιος του Δημητρίου - Λιανικό εμπόριο τροφίμων (super market), χονδρικό και λιανικό εμπόριο άλλων προϊόντων διατροφής, χαρτιού υγείας, χαρτοπετσετών, ειδών από χαρτί, απορρυπαντικών, ψιλικών.
12. Κωνσταντινίδου Κυριακούλα του Μαρίνου - Εμπορία ηλεκτρολογικού υλικού.
13. Λεοντίδης Χρήστος του Ιωάννη - Λιανικό και χονδρικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, ηλιακών θερμοσιφώνων, κλιματιστικών μηχανημάτων, υδραυλικού εξοπλισμού και λεβήτων για κεντρική θέρμανση.
14. Λιανουρίδου Θεοδώρα του Πέτρου - Λιανικό εμπόριο άλλων ειδών οικιακής χρήσης, φωτιστικών ειδών, ξύλινων ειδών, ειδών από φελλό και ειδών καλαθοπλεκτικής, χονδρικό εμπόριο ειδών πορσελάνης και γυαλικών, υλικών καθαρισμού, μαχαιροπήρουνων και μεταλλικών ειδών οικιακής χρήσης, κλπ.
15. Μάντσιου Στυλιανή του Γεωργίου - Λιανικό εμπόριο ειδών ιματισμού, υποδημάτων, καλλυντικών και ειδών τουαλέτας, οικιακών επίπλων.
16. Μεμέτ Τζεμάλ του Μεμέτ - Εμπόριο κατεψυγμένων κρεάτων, ψαριών, μαλακίων,  λαχανικών, αναψυκτικών, εμφιαλωμένων νερών, παγωτών, ζαχαρωδών τυποποιημένων προϊόντων, ηλιέλαιου, σογιέλαιου, ειδών διατροφής, υπηρεσίες αποθήκευσης, εισαγωγές, χονδρικό εμπόριο παγωτών και βρώσιμου πάγου, λαινικό εμπόριο παγωτών χύμα και τυποποιημένου, χονδρικό εμπόριο καρκινοειδών κατεψυγμένων μαλακίων αποξηραμένων, χονδρικό εμπόριο ψαριών νωπών κατεψυγμένων, λιανικό εμπόριο νωπών απλής ψύξης και κατεψυγμένων ψαριών.
17. Πατρωνίδης Γεώργιος του Εμμανουήλ - Λιανικό και χονδρικό εμπόριο ξύλινων επίπλων, προκατασκευασμένων κτιρίων.
18. Πετρίδης Αναστάσιος του Βασιλείου - Χονδρικό εμπόριο φρούτων και λαχανικών, οσπρίων, λαχανικών κατεψυγμένων, λιανικό εμπόριο οσπρίων, φρούτων και λαχανικών.-
19. Σαπουντζής Μιχαήλ του Ιωάννη - Λιανικό εμπόριο κρέατος & προϊόντων κρεάτος, χονδρικό εμπόριο προϊόντων κρέατος, λιανικό εμπόριο φρούτων & λαχανικών.-
20. Φραντζής Αντώνιος του Νικολάου - Εμπορία λογισμικών προγραμμάτων Η/Υ, εκμετάλλευση καφετερίας με Η/Υ, εμπόριο αυτόματων μηχανών πώλησης προϊόντων, υπηρεσίες πρόσβασης σε ηλεκτρονικά δίκτυα επικοινωνίας (INTERNET), λιανικό εμπόριο Η/Υ & λογισμικού, χονδρικό εμπόριο Η/Υ & περιφερειακού εξοπλισμού.21. Χαλήλ - Χασάν Ιμπραήμ του Χουσεΐν - Λιανικό και χονδρικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης

ΤΜΗΜΑ: ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ
1. Ιωάννου Χρύσα του Συμεών - Επεξεργασία αγροτικών προϊόντων - Ψυγεία, Διαλογητήρια.
2. Καραφύλλης Παναγιώτης του Ευαγγέλου - Κατασκευή, διακίνηση, εγκατάσταση & συντήρηση εσωτερικών ξύλινων κουφωμάτων-θυρών, επίπλων κουζίνας & ντουλαπιών, επεξεργασία-κατασκευή-εμπορία επίπλων-κουφωμάτων, εισαγωγές-εμπόριο ξυλείας, εμπορία σιδηρικών, χρωμάτων, ηλεκτρικών οικιακών συσκευών.-
3. Κουρούδη Εμμανουέλα του Σταματίου - Εκκοκιστήριο βάμβακος, ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση Ιδιωτικών Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (Ι.Κ.Τ.Ε.Ο.), παροχή υπηρεσιών τεχνικού ελέγχου αυτοκινήτων, εμπορία προϊόντων ζωϊκής ή τεχνητής μετάξης και υποπροϊόντων αυτής, υφαντών, μεταξωτών, σύμμεικτων και ειδών λαϊκής τέχνης, ρούχων, αξεσουάρ, κλπ.
4. Σίσκος Παναγιώτης του Βασιλείου - Εγκατάσταση και εκμετάλλευση σύγχρονου τυποποιημένου θερμοκηπίου αξιοποίησης ήπιων μορφών ενέργειας και θερμοκηπιακού εξοπλισμού.

ΤΜΗΜΑ: ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ    
1. Πραντσίδης Χρήστος του Ηλία - Υπηρεσίες διοργάνωσης επιμορφωτικών σεμιναρίων, συνεδρίων, υπηρεσίες οδηγιών διατροφής, προβολής και διοργάνωσης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, υπηρεσίες σχετικές με δραστηριότητες αθλητισμού & ψυχαγωγίας, διαφήμισης, έκδοση έντυπου υλικού.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόλις πραγματοποιείται  μία ρήξη, η  υπάρχει μια αποχώρηση, η  παραίτηση ενός  κυβερνητικού  στελέχους  τότε αρχίζουν να λέγονται και  αλήθειες και   βγαίνουν στη φόρα πολλά μυστικά τα οποία μάλλον τα κρατού