ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 18 Μαρτίου, 2017 - 11:01
ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Προθεσμία για τον Ιούλιο του 2017 πήραν οι νέες κατασκηνώσεις της Μητρόπολης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καλοκαίρι
Κατασκηνώσεις Μητρόπολης
Μητρόπολη Μαρωνείας-Κομοτηνής

Εν αμφιβόλω τίθεται η λειτουργία τους και το ερχόμενο καλοκαίρι 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Προθεσμία για τον Ιούλιο του 2017 πήραν οι νέες κατασκηνώσεις της Μητρόπολης, με την έναρξη της λειτουργίας τους να τίθεται εν αμφιβόλω και το ερχόμενο καλοκαίρι. Η αίτηση για την χορήγηση 4ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Κατασκευή παιδικών κατασκηνώσεων Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής» αναδόχου Geogenesis Α.Ε., απασχόλησε πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης στην Καβάλα. 


Η προγραμματική σύμβαση που είχε μεταξύ της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. και της μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής για την υλοποίηση - κατασκευή του έργου προέβλεπε συμβατική ημερομηνία περαίωσης την 23-08-2015. Από τότε δόθηκαν τρεις παρατάσεις, με την ανάδοχο εταιρεία να επανέρχεται με έγγραφό της στα μέσα Φεβρουαρίου 2017 ζητώντας 4η παράταση της προθεσμίας περαίωσης του έργου κατά 151 ημερολογιακές ημέρες δηλαδή έως 31-07-2017, επικαλούμενη δυσμενείς καιρικές συνθήκες και καθυστέρηση λόγω της συνέχισης της τραπεζικής αργίας, καθώς και του χώρου εγκατάστασης του βιολογικού καθαρισμού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην επιτροπή από ημερολόγια που τηρούνται στο έργο προκύπτει ότι από 10-09-2016 έως την περίοδο που κατατέθηκε η αίτηση παράτασης, καταγράφηκαν 90 ημέρες αδυναμίας εκτέλεσης εργασιών.

Η επιτροπή επίσης έλαβε υπόψη της το γεγονός ότι η τραπεζική αργία δεν έχει αρθεί έως σήμερα με αποτέλεσμα την αρρυθμία-αδυναμία προμήθειας πρώτων υλών. Επίσης συνεκτίμησε το γεγονός ότι κατά την κατασκευή του έργου υπάρχει ανάγκη επίλυσης προβλημάτων (θέση βιολογικού καθαρισμού) τα οποία δεν μπορούσαν να προβλεφθούν από τη μελέτη και αντιμετωπίζονται εντός της σύμβασης με την σύνταξη Ανακεφαλαιωτικών Πινάκων Εργασιών, ενέργεια στην οποία προχωρά η αρμόδια υπηρεσία σε συνεργασία με τον ανάδοχο με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του έργου με 30 ημερολογιακές ημέρες.


Το έργο αφορά την κατασκευή των παιδικών κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής και περιλαμβάνει εγκαταστάσεις, όπως: Την κατασκευή τεσσάρων κτιρίων κοιτώνων κατασκηνωτών, την κατασκευή κτιρίου ξενώνα για τα μέλη των κατασκηνωτών, ιατρείο, δύο κοιτώνες προσωπικού, μαγειρείο, τραπεζαρία, και χώροι υγιεινής, αποθήκες, ναός, γήπεδα και αμφιθέατρο. 


Να σημειώσουμε ότι η συνολική προβλεπόμενη δυναμικότητα ανέρχεται σε 80 παιδιά ανά κατασκηνωτική περίοδο, ενώ προβλέπεται η λειτουργία κάθε έτος από την 1 Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ανάλογα φυσικά και με το ενδιαφέρον.


Η Οικονομική Επιτροπή Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης λαμβάνοντας υπόψη της τα παραπάνω δεδομένα ενέκρινε ομόφωνα την χορήγηση 4ης ολικής προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Κατασκευή παιδικών κατασκηνώσεων Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής», προϋπολογισμού 3.490.000 € με νέα συμβατική περαίωση του έργου στις 30-07-2017.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Εύλογο είναι τα κόμματα μετά από ένα μεγάλο γεγονός, οικονομικό,  πολιτικό, πόσο μάλλον εθνικής σημασίας, όπως η συμφωνία με τα Σκόπια,  να προσπαθούν να κάνουν και ταμείο σαν πολιτικά …μαγαζιά.

Ημερολόγιο