ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 7 Μαρτίου, 2017 - 11:00
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΜ-Θ

Πρόεδρος ο Σωτήρης Μποταΐτης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περιφέρεια ΑΜ-Θ
Περιφερειακό Συμβούλιο
Σωτήρης Μποταΐτης

Με εκπροσώπηση από τρεις παρατάξεις η οικονομική επιτροπή

Σ. Μποταΐτης: «Στόχος να διασφαλίσω την εύρυθμη λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου»

Διονύσης Βοργιάς

Νέο πρόεδρο, προεδρείο και οικονομική επιτροπή έχει από το πρωί της Κυριακής 5 Μαρτίου το περιφερειακό συμβούλιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η διαδικασία ήταν τυπική, καθώς προεδρείο και οικονομική επιτροπή είθισται να αλλάζουν κάθε δυο-μισή χρόνια. Η διαδικασία είναι εκλογική, αλλά δεν περιλαμβάνει εκλογική ...αναμέτρηση, καθώς η «περιφερειακή αναγέννηση» έχει την πλειοψηφία, και, άρα, πρακτικά εκλέγει τον πρόεδρο που επιθυμεί.


ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
-Πρόεδρος: Σωτήρης Μποταΐτης (περιφερειακός σύμβουλος Ν. Έβρου, περιφερειακή αναγέννηση). 
-Αντιπρόεδρος: Σταύρος Καβαρατζής (περιφερειακός σύμβουλος Ν. Έβρου, κοινωνική συμμαχία)
-Γραμματέας: Χουσεΐν Μεχμέτ Ούστα (περιφερειακός σύμβουλος Ν. Ξάνθης, κοινωνική συμμαχία)
Συγκεκριμένα, ο Σωτήρης Μποταΐτης προτάθηκε ομόφωνα από την κυβερνώσα παράταξη, κι εκλέχθηκε με 36 ψήφους υπέρ, 9 λευκές, 2 άκυρες. Οι Σταύρος Καβαρατζής και Χουσεΐν Ούστα προτάθηκαν σε κοινό ψηφοδέλτιο από την αντιπολίτευση, με τον πρώτο να εκλέγεται με 43 ψήφους υπέρ, 4 λευκές, καμία άκυρη, και τον δεύτερο με 39 υπέρ, 8 λευκές, καμία άκυρη. 


Απερχόμενος από το προεδρείο, ο Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ευχαρίστησε για τις συνθέσεις και ...αντιθέσεις του περιφερειακού συμβουλίου, δίνοντας το λόγο στο νυν πρόεδρο, Σωτήρη Μποταΐτη.


Ο λόγος του νυν προέδρου ήταν τυπικός. Μεταξύ άλλων, σημείωσε τα παρακάτω:
«Η εκλογή μου στη θέση του προέδρου αποτελεί ιδιαίτερη τιμή κι ευθύνη. Με αίσθημα καθήκοντος προάσπισης του θεσμού που καλούμε να υπηρετήσω και με αντικειμενικότητα, θα προσπαθήσω να διεκπεραιώσω τα ζητήματα του προεδρείου και να διασφαλίσω την εύρυθμη λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου, με απώτερο σκοπό τη συνεργασία και τη συναίνεση. Ως πρόεδρος θα εργαστώ για τη διατήρηση υψηλού επιπέδου συνεδριάσεων, ώστε αυτές να αποτελούν πρότυπο δημοκρατικών και ουσιαστικών συζητήσεων. Στόχος μου είναι να ακούγονται σε σεβασμό όλες οι απόψεις, και να λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις, προς όφελος των πολιτών της περιφέρειας. Η βελτίωση των λειτουργιών του περιφερειακού συμβουλίου, οι άμεσες ενημερώσεις όλων των παρατάξεων, των περιφερειακών συμβούλων και των πολιτών, είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί».


Η ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Επίσης, πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για τα νέα τακτικά μέλη της οικονομικής επιτροπής εξελέγησαν με σειρά κατάταξης από την πλειοψηφία και τη μειοψηφία οι:


Χρήστος Γεωργιτσόπουλος, Κυριακή Αλατζά-Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Εξακουστός, Μετίν Μουσταφά, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Φώτης Καραλίδης, Αρχέλαος Γρανάς, Παντελής Λασκαρίδης. Οι πέντε πρώτοι είναι περιφερειακοί σύμβουλοι της κυβερνώσας παράταξης, οι Φώτης Καραλίδης και Αρχέλαος Γρανάς από την μείζονα αντιπολίτευση, και ο Παντελής Λασκαρίδης από την ελάσσονα αντιπολίτευση.


ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ «ΤΡΑΠΕΖΙ» ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΧΡ. ΤΡΕΛΛΗΣ
Το γεγονός ότι τα τρία μέλη της οικονομικής επιτροπής, που προκύπτουν από την αντιπολίτευση, δεν ψηφίζονται απευθείας από το σώμα του περιφερειακού συμβουλίου, αλλά προκύπτουν πρώτα από ψηφοδέλτιο της αντιπολίτευσης, κατήγγειλε ο επικεφαλής της λαϊκής συσπείρωσης Χρήστος Τρέλλης.

«Ο θεσμός δε μας δίνει τη δυνατότητα να βάλουμε υποψήφιοι», σημείωσε μεταξύ πολλών, αποχωρώντας από την αίθουσα.
Εμμέσως πλην σαφώς μίλησε για σύμπραξη κοινωνικής συμμαχίας και ρίζας ΑΜ-Θ για εκλογή τριών υποψηφίων από τις δυο αυτές παρατάξεις, κάτι το οποίο ο επικεφαλής της κοινωνικής συμμαχίας Φώτης Καραλίδης αρνήθηκε.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άλλο ένα αναπτυξιακό συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, για να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει περιοχή και πως μπορεί να αξιοποιηθεί κυρίως το λιμάνι, ώστε να δημιουργηθεί ένα διαμ