fbpx Πρεμιέρα θερινής σεζόν στις παραλίες
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 3 Μαΐου, 2018 - 10:00
ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

Πρεμιέρα θερινής σεζόν στις παραλίες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παραλίες
Παραλία
Δημοπρασία

Η δημοπρασία που έγινε πέρσι τον Ιούνιο κι αφορούσε τριετή (κι όχι ενός έτους) χρήση, έχει ως αποτέλεσμα φέτος οι ιδιώτες να μην τρέχουν τελευταία στιγμή


Τουλάχιστον δύο έτοιμα μαγαζιά εντοπίζει ο "Χ" σε Αρωγή και Μέση, κινητικότητα και σε άλλα σημεία του παραλιακού μετώπου του Δήμου

Διονύσης Βοργιάς

Πιο νωρίς από τις προηγούμενες χρονιές, στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Κομοτηνής οι πρώτες οργανωμένες παραλίες έχουν πάρει θέση "μάχης" για να υποδεχθούν τους λουόμενους. Η αυτοψία του "Χ" στο παραλιακό μέτωπο Μέσης-Αρωγής την Τρίτη 1 Μαΐου, βρίσκει τουλάχιστον δύο έτοιμα μαγαζιά σε Μέση και Αρωγή, καθώς και κινητικότητα σε άλλα σημεία. 


ΧΩΡΙΣ ΤΡΕΞΙΜΟ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
Το τοπίο είναι λίγο θολό, μιας που δεν υπάγονται όλες οι παραλιακές θέσεις στο ίδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Έτσι, όσοι επιχειρηματίες συμμετείχαν στην περσινή δημοπρασία θέσεων παραλιών μέσω του Δήμου Κομοτηνής, εξασφάλισαν τριετή δυνατότητα χρήσης των θέσεων αυτών - έναντι του συμφωνηθέντος ανταλλάγματος, κατόπιν της δημοπρασίας που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο.


Έτσι, οι πλειοδότες είχαν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τις παραλιακές θέσεις πέρσι, αλλά και φέτος και του χρόνου, μιας που οι δημοπρασίες του Δήμου έγιναν για τριετή χρήση και όχι για χρήση ενός έτους. 


Πρόκειται για μία κίνηση της δημοτικής αρχής που έγινε για αυτονόητους λόγους: Πρώτον, ώστε οι επιχειρηματίες να μπορούν να κάνουν έναν τριετή επιχειρηματικό σχεδιασμό στις παραλιακές θέσεις. Δεύτερον, ώστε να μην τρέχουν και δεν φτάνουν την τελευταία στιγμή για την τοποθέτηση μπαρ-μαγαζιών κι έτσι οι επιχειρηματίες χάνουν μεγάλο μέρος της θερινής περιόδου. Τρίτον, ώστε όσοι δημότες ή τουρίστες επιθυμούν το "πακέτο" ξαπλώστρα/ομπρέλα, να υπάρχουν σχετικές υποδομές, και ιδιωτικές.


ΜΑΪΟΣ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ
Η τριετής χρήση έδωσε τη δυνατότητα σε ιδιώτες να ανοίξουν τα μαγαζιά τους και να υποδεχθούν τον κόσμο από την 1η Μαϊου κιόλας. Έτσι, εμείς αντικρίζουμε ένα ανοιχτό μαγαζί στη Μέση και ένα ακόμη στη Αρωγή, με μία πρώτη ματιά στο παραλιακό μέτωπο, καθώς και κινητικότητα και σε άλλο σημείο της Αρωγής. Οι επιχειρηματίες φάνηκε να εκμεταλλεύτηκαν όσο μπορούσαν την απεργία της Πρωτομαγιάς, που "έσπρωξε" αρκετό κόσμο στις παραλίες, καθώς και τον ελάχιστο ανταγωνισμό, προκειμένου να προσφέρουν ξαπλώστρα, ομπρέλα, αναψυκτικά και καφέ. 
 

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Πριν δύο Σαββατοκύριακα είχε προηγηθεί κι άλλη αυτοψία του "Χ" στο παραλιακό μέτωπο, όπου τότε είχαμε αντικρύσει ιδιωτικά συνεργία να καθαρίζουν τις θέσεις. 


Η έλευση των μονίμων στο προσωπικό Καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής, φαίνεται να δίνει και λύση στα σκουπίδια των παραλιών, αν και κάτι τέτοιο θα το κρίνουμε καλύτερα τους επόμενους μήνες όπου θα υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα. 


ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΠΙΚ-ΝΙΚ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
Φυσικά, πλήθος είναι ακόμη οι λουόμενοι που επιλέγουν να μην κάνουν τα μπάνια τους σε οργανωμένη θέση, αλλά με δικά τους μέσα (ομπρέλες, ξαπλώστρες, τραπέζια κλπ) επιλέγουν μία λύση πιο οικονομική, ήσυχη και ίσως περισσότερο στα γούστα τους. 


Επίσης, πολλοί είναι όσοι πραγματοποιούν υπαίθρια πικ-νικ, ιδίως στο δασάκι πάνω από την παραλία Μέσης. 


Ο καλός καιρός και η όμορφη θέα, αποτελούν ιδανικά τοπία για να στηθούν υπαίθριες ψησταριές κλπ. Βεβαίως, όσοι πραγματοποιούν τέτοιες υπαίθριες δραστηριότητες πρέπει να γνωρίζουν πως διανύουμε, από την 1η Μαΐου, αντιπυρική περίοδο, άρα θα πρέπει - αν δεν μπορούν να περιορίσουν αυτές τις δραστηριότητες - να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, ιδίως με τις ψησταριές τους, ώστε να μην ξεσπάσουν εστίες φωτιάς!

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το πόσο διακοσμητικό ρόλο και συνάμα βαρύγδουπο τίτλο στην κυριολεξία έχει το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης,  που φτιάχτηκε καθαρά για ψυχολογικούς και εθνικούς λόγους,  δήθεν για να στηρίξει τις ακριτικές