ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 9 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Πρεμιέρα με λίγους συνεπείς και τα πρώτα πρόστιμα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ελεγχόμενη Στάθμευση
Παρκάρισμα
Δήμος Κομοτηνής

Επιβλήθηκαν πρόστιμα σε οχήματα που δεν είχαν κάρτα στάθμευσης επί της οδού Ορφέως
 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Πρεμιέρα με λίγους συνεπείς και τα πρώτα πρόστιμα έκανε η ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της Κομοτηνής. Πρόκειται για το μέτρο που είχε εξαγγείλει ήδη από την περασμένη εβδομάδα η διοίκηση του Δήμου, καλώντας τους οδηγούς να συμμορφωθούν και να συμβάλλουν στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση κεντρικών οδών. 

Η εφαρμογή του ξεκίνησε τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και βρήκε οδηγούς να συμμορφώνονται χρησιμοποιώντας την ειδική κάρτα στάθμευσης, και άλλους να συνεχίσουν στις παλιές τους συνήθειες, στις οποίες όμως ήρθε να βάλει "φρένο" η Τροχαία επιβάλλοντας τα πρώτα πρόστιμα.

Σε οδηγούς που στάθμευσαν χωρίς την χρήση της ειδικής κάρτας επί της οδού Ορφέως επιβλήθηκαν τα πρώτα πρόστιμα, με την Τροχαία να αναλαμβάνει ενεργό ρόλο. Άλλωστε έχει προηγηθεί συμφωνία με τον Δήμο, προκειμένου η ελεγχόμενη στάθμευση να μη μείνει ξανά στα χαρτιά, όπως έχει συμβεί πολλάκις στο παρελθόν. 

Το μέτρο ισχύει κυρίως στις οδούς Ν. Ζωίδη, Ορφέως, Δημοκρίτου, δηλαδή σε κεντρικούς δρόμους παρακείμενους του ποδηλατόδρομου, και στις θέσεις που φέρουν την σήμανση της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Το μέτρο τέθηκε σε ισχύ από χθες Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και κάθε μέρα 08:00 με 15:00 και 17:00 με 21:00. Εξαιρούνται Κυριακές και αργίες. Οι κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης (τις προμηθεύεστε από το δημαρχείο ή καταστήματα τύπου περίπτερα) σας επιτρέπουν να παρκάρετε για τριάντα λεπτά σε αυτές τις θέσεις. Κοστίζουν 30 λεπτά του ευρώ, για 30 λεπτά στάθμευσης.

Δεν υπάρχουν κάρτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στάθμευσης. Δε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο ή περισσότερες κάρτες συνεχόμενα στην ίδια θέση. Αν το παρκαρισμένο όχημα δεν φέρει πάνω του κάρτα ή αν αυτή η κάρτα έχει περάσει τη μισή ώρα (ο οδηγός αναγράφει στην κάρτα την ώρα στάθμευσης), τότε του επιβάλλεται πρόστιμο 20 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόλις πραγματοποιείται  μία ρήξη, η  υπάρχει μια αποχώρηση, η  παραίτηση ενός  κυβερνητικού  στελέχους  τότε αρχίζουν να λέγονται και  αλήθειες και   βγαίνουν στη φόρα πολλά μυστικά τα οποία μάλλον τα κρατού