ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

Πογκρόμ κατά των επιχειρηματιών καταγγέλλει ο Ανέστης Βαφειάδης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανέστης Βαφειάδης
Επιχειρηματίες

Ηχηρή θέση από τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης: "Είμαστε ο μοναδικός  κλάδος που παράγει πλούτο και θέλουν να μας καταργήσουν"

Διονύσης Βοργιάς

Ηχηρή θέση προέβαλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (ΟΕΒΕΣ) νομού Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης. Ο κος Βαφειάδης παρέστη στην συνέντευξη τύπου που παρέθεσε το Σωματείο Φωτογράφων Ροδόπης, για να δηλώσει την συμπαράσταση της ΟΕΒΕΣ από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε στην Ομοσπονδία το πρόβλημα.


Ο κος Βαφειάδης μίλησε για "πόλεμο" πλέον γενικά κόντρα στους επιχειρηματίες αλλά και μεμονωμένα πλέον κόντρα σε κάθε κλάδο. "Πρόκειται για πογκρόμ (σ.σ. μαζική συντριβή) εναντίον του επιχειρείν γενικά και ανά κλάδο. Πρώτα με τις ασφαλιστικές εισφορές, μετά με το φορολογικό, και τώρα ανά κλάδο. Για παράδειγμα στην συγκεκριμένη περίπτωση επιχειρούν να κλείσουν το 30% των φωτογραφείων στην Ελλάδα. Αυτό είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα, γιατί χιλιάδες εργαζόμενοι, επιχειρηματίες και υπάλληλοι, θα μείνουν χωρίς δουλειά. Πλέον, δεν μπορούμε να καταλάβουμε πού το πάει η κυβέρνηση. Το βλέπουμε καθημερινά, ότι πλέον κάθε κλάδος ξεχωριστά στοχοποιείται".


Ο κος Βαφειάδης συνέχισε με μία ευρύτερη διαπίστωση σχετικά με τους επιχειρηματίες και την αγορά. "Έχουμε κουραστεί. Η αγορά δεν είναι απλώς κάτω από τα τάρταρα, αντιθέτως πολλοί επιχειρηματίες δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις υποχρεώσεις τους. Κι αντί να έχουμε στήριξη, αντιμετωπίζουμε ένα πογκρόμ κατά των επιχειρηματιών.

Σκεφτείτε ότι μέχρι και οι φωτογράφοι κάνουν απεργία. Σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου δεν υπήρξε αυτό. Αν αυτό θέλει η κυβέρνηση, να μας το πει από τώρα για να το ξέρουμε. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Δεν είμαστε χαζοί: Ξέρουμε τι σημαίνει επιχειρήσεις, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι. Τί θα απογίνουν οι οικογένειες που θα κλείσουν τα μαγαζιά τους; Κάνουμε έκκληση προς του κύριους Σκουρλέτη και Τόσκα να σταματήσουν αυτό τον πόλεμο ενάντια στο επιχειρείν. Είμαστε ο μοναδικός κλάδος σε αυτή την χώρα που παράγει πλούτο και θέλουν να μας καταργήσουν".


Καταληκτικά, ο κος Βαφειάδης έφερε στην επιφάνεια και την καθολική απεργιακή κινητοποίηση που είχαν πραγματοποιήσει οι επιχειρηματίες της Ροδόπης πριν δύο χρόνια, τότε ενάντια στο "νέο ασφαλιστικό", για να διαπιστώσει πως "δικαιωνόμαστε για την τότε απεργία, ειδικά τώρα που τελικά διπλασιάζονται οι εισφορές. Κάθε μέρα βαλτώνουμε και περισσότερο".
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άλλο ένα αναπτυξιακό συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, για να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει περιοχή και πως μπορεί να αξιοποιηθεί κυρίως το λιμάνι, ώστε να δημιουργηθεί ένα διαμ