ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 5 Μαΐου, 2017 - 11:00
ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΟΙ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΤΗΣ

Πιθανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη στη Μέστη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
διόδια
Μέστη
Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Η τελική απόφαση θα ληφθεί τη Δευτέρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Δήμητρα Συμεωνίδου

Θέσεις μάχης παίρνουν οι Θρακιώτες αναφορικά με τα διόδια της Μέστης. Να θυμίσουμε ότι παρά τις όποιες προσπάθειες και διαμαρτυρίες, ο σταθμός έχει ήδη αρχίσει να κατασκευάζεται στο ύψος της Μέστης. Οι εργασίες είναι ορατές και εύκολα αντιληπτές ενώ στο σημείο υπάρχει και κυκλοφοριακή ρύθμιση λόγω των συγκεκριμένων εργασιών. 


Οι έως τώρα διαμαρτυρίες των αυτοδιοικητικών φαίνεται λοιπόν ότι «δεν έπιασαν τόπο» και ως εκ τούτου μία ακόμη συνεδρίαση για το θέμα θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 8 Μαΐου. Αυτή θα γίνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο και θα είναι ειδική με μοναδικό θέμα τον τρόπο αντίδρασης των τοπικών κοινωνιών Έβρου και Ροδόπης στα διόδια της Μέστης και θα πάρουν μέρος εκτός από τους περιφερειακούς συμβούλους και δήμαρχοι. Σε αυτήν τη συνεδρίαση ο πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜ-Θ και δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης θα προτείνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο όπου κατασκευάζεται ο σταθμός, την Τρίτη 9 Μαΐου στις 11 το πρωί. Με αυτή την πρόταση συμφωνεί και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και εκτιμάται ότι σε αυτήν θα καταλήξει και η συνεδρίαση του οργάνου. Στόχος αυτής της κίνησης (που περιλαμβάνει αποκλεισμό των εργασιών κατασκευής του σταθμού και όχι του δρόμου) είναι να ακουστεί η αντίθεση των Θρακιωτών στην Αθήνα και αν δεν επιτευχθεί, οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η προθεσμία που  έπρεπε να δηλώσουν ότι δέχονται την άρση   στο τραπεζικό τους απόρρητο, αυτοί που  προστατεύονται από το νόμο Κατσέλη,  έληξε  στις 15 Σεπτεμβρίου.