ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2019 - 10:00
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΕΣΜΕΝΗ ΓΕΦΥΡΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

Πεσμένες γέφυρες, γραφειοκρατικές διαδικασίες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πεσμένες γέφυρες
διαδικασίες
Γραφειοκρατία

Κανείς δεν μπορεί να πει μετά βεβαιότητας σε ποιον ανήκει η πεσμένη γέφυρα Καβάλας, σχεδόν επτά μήνες μετά την πτώση της

Διονύσης Βοργιάς

Περί της μίας ώρα διήρκεσε η συζήτηση στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο για το θέμα: "Έγκριση σχεδίου και σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Εγνατίας Οδού Α.Ε." για το έργο με τίτλο "Μελέτη αποκατάστασης γέφυρας παλιού νοσοκομείου Καβάλας οδού Νυρεμβέργης". Το θέμα εισηγήθηκε ο προϊστάμενος της γενικής διεύθυνσης αναπτυξιακού προγραμματισμού, περιβάλλοντος και υποδομών της ΠΑΜ-Θ Κωνσταντίνος Καλούδης και εγκρίθηκε ομόφωνα, καθώς όλοι συνετέλεσαν στην ανάγκη να προχωρήσει το έργο.

Στο πλαίσιο της συζήτησης η γέφυρα παρουσιάστηκε ως "ορφανό" έργο, καθώς ποτέ δεν παραδόθηκε μετά την κατασκευή του. Όπως είπε ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, η ΠΑΜ-Θ αναλαμβάνει τις ευθύνες της, ακόμη κι αν ο Δήμος Καβάλας ...βγάζει το πόδι του απέξω, και προχωράει από μόνη της τις διαδικασίες, σε συνεργασία με την Εγνατία. Ψήφισε μεν, αλλά χτύπησε καμπανάκι κινδύνου ότι η προγραμματική σύμβαση θα αποδειχθεί παράνομη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Φώτης Καραλίδης. Κατηγόρησε ότι επτά μήνες η ΠΑΜ-Θ είναι σε αναμονή λόγω γραφειοκρατίας και εξέφρασε φόβους ότι η σύμβαση δεν θα προχωρήσει, καθώς δεν συμμετέχει σε αυτήν ο Δήμος Καβάλας. Να αποφευχθεί αυτό που έγινε με την απευθείας ανάθεση μελέτης στο ΤΕΕ Θράκης της πεσμένης γέφυρας Κομψάτου, για την γέφυρα της Καβάλας, ζήτησε ο Παντελής Λασκαρίδης της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Οι δύο περιπτώσεις διαφέρουν κατά πολύ, καθώς στη μεν γέφυρα Κομψάτου είχαμε απευθείας ανάθεση, στη δε γέφυρα Καβάλας προγραμματική σύμβαση, αλλά ο περιφερειακός σύμβουλος επιφυλάχθηκε ότι η προγραμματική ενδέχεται να μην προχωρήσει καθώς το έργο δεν είναι σαφές σε ποιανού την αρμοδιότητα ανήκει. Όλοι τους ψήφισαν την προγραμματική, ελπίζοντας οι εξελίξεις να μην φρενάρουν ένα ακόμη έργο στην ΠΑΜ-Θ.

Όπως κι αν έχει, εν κατακλείδι, πεσμένες γέφυρες, γραφειοκρατικές διαδικασίες και ένα κράτος που αδυνατεί να προχωρήσει γρήγορα τα στοιχειώδη, αναδείχθηκαν περίτρανα για μία ακόμη φορά.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αυτοί οι  ανούσιοι  επικοινωνιακοί  καυγάδες να μην υπήρχαν στο πολιτικό μας σύστημα και ίσως όλα θα πήγαιναν καλύτερα σε αυτή τη χώρα.