ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 26 Απριλίου, 2017 - 11:00
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΕΦΗΒΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Περισσότεροι από 700 χορευτές ένωσαν τα χέρια τους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πόντος
Χορός
Παράδοση
Η Κερασούντα και Το Γαρς
Σύλλογος Ποντίων Ν. Ροδόπης Τραπεζούντα
Σύλλογος Ποντίων Σαπών Τα Κασσιτερά

Από τα ποντιακά σωματεία του Έβρου, της Ροδόπης, της Ξάνθης, της Καβάλας και της Δράμας

Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Καβάλας, πραγματοποίησαν με απόλυτη επιτυχία, την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, στις 19:00 μ.μ.,  στο κλειστό γήπεδο ΔΑΚ «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καβάλα, το 9ο περιφερειακό παιδικό - εφηβικό φεστιβάλ ποντιακών παραδοσιακών χορών. Περισσότεροι από 700 χορευτές, παιδικής και εφηβικής ηλικίας, από τα ποντιακά σωματεία του Έβρου, της Ροδόπης, της Ξάνθης, της Καβάλας και της Δράμας, ένωσαν τα χέρια τους για 9η συνεχόμενη χρονιά σε ένα χορό γεμάτο δυναμισμό, πάθος, χαμόγελα, μεταλαμπαδεύοντας στους θεατές τα μηνύματα της αλληλεγγύης, της φιλίας, του πολιτισμού, της αισιοδοξίας και της ενότητας.
Στο φεστιβάλ τιμήθηκαν οι αξιόλογοι καλλιτέχνες που κατάγονται από τον Νομό Καβάλας, ο Γιωργούλης, Λαφαζανίδης και ο Πόλιος Παπαγιαννίδης, για την προσφορά τους στην μουσική ποντιακή παράδοση. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στο φεστιβάλ ήταν μαζική και συμβολή στην επιτυχία του είχαν οι συντονιστές χοροδιδάσκαλοι και όλοι οι χοροδιδάσκαλοι, όπως και τους μουσικοί που συνόδεψαν τους χορευτές 
Η περιφερειακή επιτροπή νεολαίας, οι εθελοντές και φορείς με την εθελοντική τους παρουσία διευκόλυναν σε μέγιστο βαθμό τους ανθρώπους που παρευρέθησαν και συνέβαλαν σημαντικά στην συνολική διοργάνωση της όμορφης αυτής γιορτής.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόλις πραγματοποιείται  μία ρήξη, η  υπάρχει μια αποχώρηση, η  παραίτηση ενός  κυβερνητικού  στελέχους  τότε αρχίζουν να λέγονται και  αλήθειες και   βγαίνουν στη φόρα πολλά μυστικά τα οποία μάλλον τα κρατού