ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου, 2017 - 11:00
Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Παρουσιάζοντας το επιχειρείν της Ροδόπης στο Χάσκοβο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βουλγαρία
Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων
Ανέστης Βαφειάδης

Συνεργασία σε τομείς όπως ο τουρισμός και ο αγροτοδιατροφικός τομέας
 

Δήμος Μπακιρτζάκης

Η Ομοσπονδία  Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης συμμετείχε με μέλη του διοικητικού της συμβουλίου, Ανέστη Βαφειάδη, πρόεδρο, Κυριάκο Δραγουμάνη, ταμία  και Αθανάσιο Δεμίρη, γενικό γραμματέα, σε Τουριστικό και Επιχειρηματικό φόρουμ που οργανώθηκε στην πόλη του Χάσκοβο στη Βουλγαρία, στο πλαίσιο διακρατικού προγράμματος συνεργασίας  με εταίρους μεταξύ άλλων τον Δήμο Χασκόβου και τον Δήμο Κομοτηνής.   


Στην ίδια διοργάνωση συμμετείχαν χώρες όπως Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία, Σουηδία, Γερμανία, Ρουμανία και Ρωσία, οι ομιλητές όμως ήταν μόνο Βούλγαροι και Έλληνες. Το επιχειρείν στη Ροδόπη παρουσίασε ο κος Βαφειάδης, όπως και τις δυνατότητες συνεργασίας με αντίστοιχες επιχειρήσεις στην περιοχή του Χασκόβου και όχι μόνο. Όπως είπε ο ίδιος στο ράδιο Χρόνος "διαπιστώθηκε ο ανταγωνισμός, η εφορία, οι φόροι αυτά που γνωρίζουμε ούτως ή άλλως αλλά και πάλι μπορεί να υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας". Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας πρότεινε τη συνεργασία σε τομείς όπως ο τουρισμός και ο αγροτοδιατροφικός τομέας, "δυο τομείς που μπορούμε να επωφεληθούμε άμεσα ένθεν και ένθεν", τόνισε.


Υπάρχει ενδιαφέρον και από Βούλγαρους επιχειρηματίες, παρατηρεί ο κος Βαφειάδης και προσθέτει "μιλήσαμε με το Επιμελητήριο του Χασκόβου τον εκπρόσωπό τους τον κ. Γιάγκοφ, όπου τέθηκε και ένα άλλο ζήτημα να πιέσουμε για τη διασύνδεση επ' αφορμή, μας το πρότεινε και μας βρήκε σύμφωνους, της σιδηροδρομικής σύνδεσης που υπογράφηκε μεταξύ των δύο υπουργών. Να συνυπογράψουμε και να προωθήσουμε και οι δυο μαζί ένα κοινό μνημόνιο συνεργασίας για έναν γρήγορο άξονα μεταξύ Χασκόβου και Κομοτηνής τύπου Εγνατία, γιατί ο σιδηρόδρομος αφορά κυρίως μεταξύ Μπουργκάς-Βάρνα και Αλεξανδρούπολη. Αυτοί είναι μεγαλεπήβολα σχέδια και μακάρι να γίνουν πραγματικότητα. Είμαστε πάντα καχύποπτοι λόγω των πολιτικών που υπόσχονται και στο τέλος δεν γίνεται τίποτα. Μην ξεχνάμε τον αγωγό Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη που έγινε τόση διαφήμιση και στο τέλος σταμάτησε εντελώς".


Η Ομοσπονδία  Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης "ανοίγει" τον κύκλο επαφών με φορείς της γειτονικής χώρας και ευελπιστεί σε καλές συνεργασίες. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Προηγήθηκε η διασπορά κινητών τηλεφώνων, βουλευτών και υπουργών,  που κατά την άποψη  κάποιων ένθερμων,  προφανώς οπαδών της σκληρής γραμμής για το θέμα των Σκοπίων, στοχοποιήθηκαν ως υπαίτιοι και επιρρεπείς