ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΠΕΡΠΑΤΩ

Παρελθόν σε δωρεές στην Κομοτηνή έχει το ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος"

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σταύρος Νιάρχος
Περπατώ
Μιχάλης Ραγκούσης
Δωρεά

Δώρισε 500.000 ευρώ πριν 5 χρόνια και συνεχίζει να στηρίζει το Κέντρο μέχρι σήμερα με την κάλυψη της μισθοδοσίας προσωπικού

Παρελθόν σε δωρεές στην Κομοτηνή έχει το ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", που μπορεί να έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό της τοπικής μας κοινωνίας μέσω της δωρεάς για το νέο νοσοκομείο, όμως για περισσότερα από πέντε χρόνια στηρίζει μία άλλη σημαντική δομή στην πόλη μας. Πρόκειται για το Κέντρο Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρία που ίδρυσε ο σύλλογος ατόμων με αναπηρία Περπατώ προ πενταετίας. Μία δωρεά του ιδρύματος ύψους 500.000 ευρώ έδωσε την εκκίνηση λειτουργίας του Κέντρου. Σήμερα πέντε χρόνια μετά το Ίδρυμα συνεχίζει να συμβάλλει με δωρεά, καλύπτοντας τη μισθοδοσία του προσωπικού. 


Τα παραπάνω ανέδειξε, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του Κέντρου Μιχάλης Ραγκούσης ξεναγώντας σε αυτό τον βουλευτή Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ιλχάν Αχμέτ. Αναδρομή στο ιστορικό της λειτουργίας του κτιρίου στη λαϊκή αγορά, που χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε μέσω του προγράμματος Urban, έκανε ο κος Ραγκούσης, αναφέροντας ότι τα τελευταία χρόνια αποτελεί και έδρα του συλλόγου Περπατώ. Την τελευταία πενταετία λειτουργεί το Κέντρο Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρία, φιλοξενώντας κατά καιρούς μεμονωμένα άτομα με αναπηρία από όλη την Ελλάδα, οργανωμένες αποστολές αθλητών και ανθρώπους από το εξωτερικό. Αυτήν την περίοδο στο Κέντρο εκπαιδεύονται άτομα με αναπηρία από τη Θάσο και τη Θεσσαλονίκη.


Με αφορμή την ξενάγηση του βουλευτή στον χώρο ο κος Ραγκούσης ανέδειξε "πως έχει εξελιχτεί τα τελευταία χρόνια και ενδυναμωθεί από το ανθρώπινο δυναμικό που περιβάλει τον σύλλογο. Νομίζω ότι η εικόνα είναι αρκετά αισιόδοξη και ίσως και καλύτερη από αυτή που θα περίμενε κανείς. Για εμάς είναι πολύ μεγάλη χαρά να έχουμε ανθρώπους δίπλα μας με τους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε και να αντιληφθούν την αξία των αναγκών μας. Έχουμε μια χρόνια συνεργασία και ευελπιστούμε ότι όσο μεγαλώνουν τα φτερά μας τόσο μεγαλώνουν και οι ανάγκες μας, θα συνεχίσουμε να έχουμε τέτοιους ανθρώπους δίπλα μας να μας στηρίζουν".


Ο βουλευτής εξήρε τη συμβολή του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στη λειτουργία του Κέντρου, αλλά και του Δήμου Κομοτηνής που παραχώρησε καταρχήν το κτίριο και συνεχίζει να καλύπτει πάγια έξοδα αυτού μέχρι σήμερα και τόνισε τα εξής "οφείλουμε ως πολιτεία και η κυβέρνηση να αναλάβει κάποιες δράσεις και να σταθεί και να βοηθήσει όσο μπορεί και με όποιο τρόπο μπορεί ή μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, μέσω της περιφέρειας ή άλλων κονδυλίων, στην περαιτέρω ανάπτυξη του συλλόγου και τέτοιων δράσεων. Εγώ αναλαμβάνω την υποχρέωση και τη δέσμευση να μεταφέρω στην Αθήνα όλα τα προβλήματα και τα αιτήματά τους, προκειμένου σαν κράτος, σαν πολιτεία, σαν κυβέρνηση να σταθούμε πιο ενεργά με όποιο τρόπο μπορούμε είτε διαφημίζοντας, είτε ανοίγοντας δρόμους, είτε διευκολύνοντας. Θα είμαστε σε συνεννόηση και συνεργασία με το γενικό διευθυντή και τα μέλη του Κέντρου προκειμένου να αναδείξουμε αυτό το κόσμημα που έχει η πόλη μας".


Το Κέντρο βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. "Το πανεπιστήμιο είναι μια ευχή για εμάς", είπε χαρακτηριστικά ο κος Ραγκούσης κάνοντας γνωστό ότι αυτό το εξάμηνο κάνουν εκεί την πρακτική τους άσκηση 7 φοιτητές από το τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και άλλοι τόσοι από το ΤΕΦΑΑ που βοηθούν και στις αθλητικές δραστηριότητες, ενώ από το επόμενο εξάμηνο εντάσσεται στο πρόγραμμα πρακτικής και το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας ΔΠΘ "για να δώσουμε και μια άλλη διέξοδο στην αναπηρία σε σχέση με τις σχέσεις μας με το πανεπιστήμιο. Ένας  από τους λόγους που έχει βοηθήσει το σύλλογο να εξελιχθεί τόσο πολύ ήταν όλη αυτή η φρεσκάδα και η δυναμική που μας δίνουν οι φοιτητές μας", κατέληξε ο κος Ραγκούσης.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είναι προσφιλές επικοινωνιακό κόλπο  να επιστρατεύονται κυβερνητικά στελέχη και  υπουργοί σε προεκλογικές περιόδους και όχι εθνικών εκλογών,  αλλά αυτοδιοικητικών,  για να προβάλουν σε κομματικές συγκεντρώσε