ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου, 2018 - 10:00
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΒΛΕΠΕΙ O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ

Παράταση καλοκαιριού έφερε η νέα ξενοδοχειακή μονάδα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τουρισμός
Δήμος Μαρωνείας Σαπών

"Τα ξενοδοχεία είναι κλεισμένα μέχρι και τέλος Σεπτέμβρη και ενδεχομένως αρχές Οκτωβρίου", λέει ο δήμαρχος Γιάννης Σταυρίδης 

Στη μεγάλη εικόνα του τουρισμού ο δήμαρχος βλέπει τον πολιτισμό και πως ο Δήμος μπορεί να συμβάλλει από μεριάς του

Δήμητρα Συμεωνίδου

"Η καλοκαιρινή σεζόν στον Δήμο μας έχει μεγαλώσει, ξεκινάει από τον Μάιο και φτάνουμε μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου". Στη διαπίστωση αυτή καταλήγει ο δήμαρχος Μαρώνειας - Σαπών Γιάννης Σταυρίδης, στη συζήτησή μας για τον απολογισμό του φετινού καλοκαιριού στην περιοχή του. Άλλωστε τα δεδομένα φέτος άλλαξαν, λόγω της λειτουργίας της νέας ξενοδοχειακής μονάδας King Maron. Ειδικά αναφερόμενος σε αυτό το καινούργιο δεδομένο που αλλάζει το τουριστικό προφίλ της Μαρώνειας, ο δήμαρχος λέει "οι ξενοδοχειακές μονάδες και η συγκεκριμένη αυτή, αυτό που έχει κάνει είναι να παρατείνει την καλοκαιρινή σεζόν. Αυτό για τον Δήμο μας είναι πολύ σημαντικό για τις επιχειρήσεις μας, για τα καταστήματα, αλλά και για όλους μας.

Τα ξενοδοχεία είναι κλεισμένα μέχρι και τέλος Σεπτέμβρη και ενδεχομένως αρχές Οκτωβρίου", σημειώνει και δεσμεύεται για  συνεργασία με τους επιχειρηματίες του τουρισμού "ό,τι μπορούμε να προσφέρουμε και να τους δώσουμε θα το έχουν". 

Στη μεγάλη εικόνα του τουρισμού ο δήμαρχος βλέπει τον πολιτισμό και πως ο Δήμος μπορεί να συμβάλλει από μεριάς του. Άποψη του κου Σταυρίδη είναι ότι "πρέπει να προάγουμε τον πολιτισμό μας, έτσι ώστε ο επισκέπτης να έχει μια καλή διαμονή στην περιοχή μας, να γνωρίσει το κάλλος της, αλλά να το συνδυάσει και με το φαγητό, για να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα και φεύγοντας από εδώ να φύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις". 

Το 8ο Φεστιβάλ Μαρώνειας Σαπών φέρνει ως παράδειγμα ο δήμαρχος που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, έχοντας προσφέρει στο κοινό της περιοχής συναυλίες έντεχνης, κλασικής, παραδοσιακής, ηλεκτρονικής και ροκ μουσικής, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, θέατρο σκιών, παραδοσιακά ανταμώματα, λαϊκά γλέντια.  Αρχαίο θέατρο Μαρώνειας Μαρώνεια, λιμάνι Αγίου Χαραλάμπους Πετρωτά (βράχος και λιμάνι), Σάπες, Ξυλαγανή, Ίμερος, Βέννα, Κρυονέρι αποτέλεσαν μεταξύ άλλων τους τόπους των εκδηλώσεων.

"Από τότε που ξεκινήσαμε σαν δημοτική αρχή κάθε χρόνο βάζουμε και ένα λιθαράκι παραπάνω, πάντα με φειδωλά βήματα. Σαφώς και η βιτρίνα του Δήμου είναι η περιοχή της Μαρώνειας, υπάρχει παράδοση, υπάρχει πολιτισμός, υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι, που θέλουμε να αναδείξουμε και να έρχονται οι επισκέπτες και να μένουν με τις καλύτερες εντυπώσεις", λέει ο κος Σταυρίδης για το Φεστιβάλ και αναπτύσσει τη σκέψη του για την επόμενη χρονιά "του χρόνου σαφώς και θέλουμε να εντάξουμε μία γιορτή γαστρονομίας μέσα στο Φεστιβάλ του δήμου Μαρωνείας Σαπών. Πιστεύω ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία, γιατί είναι κάτι που έλειπε. Ήδη σχεδιάζουμε για την επόμενη χρονιά". 

Ειδικά για το 8ο Φεστιβάλ Μαρώνειας Σαπών που ανήκει στο παρελθόν αναφέρει "έμεινα πολύ ευχαριστημένος με τα σχόλια του κόσμου. Από αυτά που ακούμε ήτανε μια πολύ πετυχημένη χρονιά γιατί έγιναν πολλές εκδηλώσεις. Υπήρχαν εκδηλώσεις σε πολλές περιοχές του Δήμου. Και τα πανηγύρια, αλλά και τα ανταμώματα των συλλόγων που γινόντουσαν στα χωριά, από τις μικρές μέχρι και τις μεγάλες εκδηλώσεις, είχαν μεγάλη επιτυχία".

Στέκεται και στην παρουσία ξένων στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ "με χαροποιεί το γεγονός ότι σε πολλές εκδηλώσεις του Δήμου που έγιναν στο αρχαίο θέατρο, στο Κρυονέρι και στην Μαρώνεια, είχαμε Ρουμάνους, Βούλγαρους και Τούρκους που τις παρακολούθησαν".

Για την επόμενη χρονιά ο δήμαρχος δεσμεύεται να γίνει "μια πιο εντατική συνεννόηση και σωστή ενημέρωση στις ξενοδοχειακές μονάδες έτσι ώστε αυτοί που βρίσκονται στα ξενοδοχεία να επισκέπτονται τις εκδηλώσεις μας".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μια κυβερνητική θητεία δεν είναι αγώνας 100 μέτρων,   αλλά συνήθως μαραθώνιος.