ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΠΙΒΑΤΕΣ!

Παρανάλωμα του πυρός λεωφορείο στην Εγνατία Οδό

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εγνατία Οδός
Κυκλοφορία
Ατύχημα

Ο οδηγός του προσπάθησε να σβήσει την φωτιά που ξέσπασε από άγνωστα αίτια

Για μισή ώρα έκλεισε η κυκλοφορία από Αλεξανδρούπολη προς Κομοτηνή

Διονύσης Βοργιάς

Παρανάλωμα του πυρός έγινε ιδιωτικό λεωφορείο το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Ιανουαρίου στην Εγνατία Οδό, χωρίς ευτυχώς θύματα και τραυματίες.  

Όμως όπως προδίδουν οι εικόνες του Χρόνου, το όχημα κάηκε ολοσχερώς.
Ο οδηγός του αυτοκινήτου παρατήρησε καπνούς από το πίσω μέρος του οχήματος. Τότε, σταμάτησε το όχημα το οποίο κινούταν στην Εγνατία Οδό, από Αλεξανδρούπολη προς Κομοτηνή, περίπου πέντε χιλιόμετρα πριν τον κόμβο εξόδου προς Σάπες. 


Ο οδηγός κάλεσε κατευθείαν την Πυροσβεστική Αλεξανδρούπολης, από όπου και ερχόταν, ενώ στο μεσοδιάστημα - πριν την άφιξη των πυροσβεστών - ο ίδιος βγήκε από το όχημα και προσπάθησε να σβήσει την φωτιά.


Η Πυροσβεστική έφτασε άμεσα στο σημείο, με δύο πλήρως επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα και έσβησε γρήγορα όλες τις εστίες φωτιάς. Παρόλα αυτά, το όχημα είχε ήδη καεί ολοσχερώς. Ευτυχώς, δεν υπήρχαν επιβάτες.


Στο σημείο επενέβη αστυνομία, ΕΚΑΒ και οχήματα της Εγνατίας Οδού. Η αστυνομία έκλεισε άμεσα το τμήμα της Εγνατίας Οδού από την πρώτη είσοδο-έξοδο Αλεξανδρούπολης ως και τον κόμβο εξόδου προς Σάπες, προκειμένου οι πυροσβέστες να συνεχίσουν ακώλυτα το έργο τους, χωρίς κίνδυνο τραυματισμού τους από διερχόμενο όχημα. Η κυκλοφορία σταμάτησε για περίπου 30 λεπτά και κατόπιν το τμήμα άνοιξε. Τα οχήματα ξεκίνησαν τη ροή τους ακολουθώντας αστυνομικό όχημα (μηχανή). 


Από πλευράς του το ΕΚΑΒ εξέτασε αν ο οδηγός είχε κάποιο πρόβλημα με την υγεία του, αλλά ο ίδιος δεν είχε τραυματιστεί, ενώ τα οχήματα της Εγνατίας οδού και οι εργαζόμενοι τοποθέτησαν σημάνσεις ώστε οι οδηγοί να προσέχουν και να ελαττώνουν ταχύτητα.  


Τα αίτια της φωτιάς θα διερευνήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης, καθώς μέχρι και χθες ήταν αδιευκρίνιστα. Το μόνο που είναι σίγουρο, είναι ότι ευτυχώς δεν υπήρχαν επιβάτες στο λεωφορείο. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μπορεί η κυβέρνηση Σύριζα  να επιχαίρετε ότι κατάφερε να νομοθετήσει με τέτοιο τρόπο,  ώστε να μην κοπούν οι συντάξεις,  αλλά η διαδικασία  του επανυπολογισμού  που επεξεργάζονται  εδώ και πολλούς μήνες,  φα