ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2019 - 10:00
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Ουφούκ Μουσταφά: Είναι αναγκαίο να υψώσουμε το ανάστημά μας και να σταματήσουμε την άνοδο της ακροδεξιάς

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ουφούκ Μουσταφά
ΣΥΡΙΖΑ
Υποψήφια

Χαρακτηρίζει έκπληξη την πρόταση να είναι υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της, κάνοντας λόγο για μεγάλη τιμή και ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη

Δήμος Μπακιρτζάκης

Χαρακτηρίζει έκπληξη την πρόταση να είναι υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της, κάνοντας λόγο για μεγάλη τιμή και ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη. Μία νεαρή γυναίκα από την Κομοτηνή η Ουφούκ Μουσταφά κόρη του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά, είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές του Μαΐου, όπως έκανε γνωστό ήδη ο "Χ" από χθες. Η Ουφούκ Μουσταφά γεννήθηκε στην Καβάλα το έτος 1989. Ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια εκπαίδευσή της στο 1ο Μειονοτικό Δημοτικό Κομοτηνής και την δευτεροβάθμια στο 1ο Αθλητικό Γυμνάσιο και 1ο Ενιαίο Λύκειο Κομοτηνής. Το 2011 αποφοίτησε από το τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Μαρμαρά της Κωνσταντινούπολης. Από τον Σεπτέμβριο του 2014 ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου στο γραφείο της στην Κομοτηνή. Είναι εν ενεργεία δημοτική σύμβουλος με την παράταξη ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή στον Δήμο Κομοτηνής.

Με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της η Μουσταφά Ουφούκ φιλοξενήθηκε στη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87,5 fm, όπου καταρχήν δήλωσε ότι "οι εκλογές του Μαΐου και μετέπειτα θα είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών, καθώς βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι για την Ευρώπη. Είναι αναγκαίο να υψώσουμε το ανάστημά μας και να σταματήσουμε την άνοδο της ακροδεξιάς και να δώσουμε ένα τέλος στην πολιτική λιτότητας που μας επιβάλει το νεοφιλελεύθερο σύστημα".

Η κα Μουσταφά δηλώνει πως δεν είχε εκφράσει την επιθυμία να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής, αλλά είναι αποτέλεσμα συζητήσεων που έγιναν με την πολιτική ηγεσία του κόμματος. "Μου έκαναν την τεράστια τιμή και χαρά να επιλέξουν εμένα για την περιοχή της Θράκης να αντιπροσωπεύσω όσο καλύτερα μπορώ την περιοχή. Είναι μια καινούργια εμπειρία και προσπαθώ να το διαχειριστώ. Ευτυχώς έχω πολύ αξιόλογους φίλους, συντρόφους και μεγαλύτερους που θα είναι δίπλα μου με τις εμπειρίες τους να με βοηθήσουν".

Όσο για το ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς ευρωεκλογές, λέει "εμείς ως μια αριστερή, προοδευτική δύναμη ή τώρα ή ποτέ, ή εμείς ή κανείς, πρέπει να παλέψουμε πραγματικά, όπως μπορούμε, για μια  Ευρώπη της κοινωνικής δικαιοσύνης και των προοδευτικών αλλαγών. Δεν μπορούμε να αφήσουμε το μίσος, τον φόβο, τις πολιτικές του διχασμού και των διακρίσεων. Πρέπει εμείς να δείξουμε ότι πρέπει να ασπαστούν την έννοια του συνανθρώπου, την έννοια της αλληλεγγύης και τον φόβο να τον αντικαταστήσει η έννοια της συνύπαρξης, αυτή πρέπει να είναι η πλώρη μας και έτσι πρέπει να κινηθούμε".

Για μια Ευρώπη της κοινωνικής δικαιοσύνης, με δημοκρατία, διαφάνεια και αλληλεγγύη, διεκδικεί την ψήφο στις ευρωεκλογές η Ουφούκ Μουσταφά.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ολοκληρώθηκε τυπικά και ουσιαστικά όπως ορίζει η νομοθεσία,  η πρώτη προεκλογική περίοδος των τριπλών εκλογών,  δημοτικών και περιφερειακών,  όπου με βάση το νόμο του Κλεισθένη αύριο Κυριακή εκλέγονται όλοι