fbpx Ορόσημο 2001: Ο μαθητής αποκτά δικαίωμα στο όνειρο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 28 Ιουνίου, 2017 - 11:00
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Ορόσημο 2001: Ο μαθητής αποκτά δικαίωμα στο όνειρο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φροντιστήριο Ορόσημο
Εκπαίδευση
Κομοτηνή

Ειδικό πρόγραμμα προσαρμογής για όσους δεν παρακολούθησαν φροντιστήριο της Β' Λυκείου


Σ. Λιπορδέζης: "Όλα τα παιδιά έχουν κλίσεις. Εμείς καλούμαστε να τις βρούμε"

 

Για μια ακόμη φορά το φροντιστήριο Ορόσημο έκανε ένα βήμα μπροστά στην πρωτοπορία, πάντα με γνώμονα την μόρφωση-εκπαίδευση των μαθητών του. Έτσι, στον οικισμό Καρυδιάς και τη γραφική ταβέρνα "4 εποχές" πραγματοποιήθηκε το 5ο οργανωτικό συνέδριο συνεργατών του φροντιστηρίου 2001- Ορόσημο, σε μια πολύωρη συνάντηση την Τρίτη 27 Ιουνίου.


"Όλα τα παιδιά έχουν κλίσεις. Εμείς καλούμαστε να τις βρούμε", δηλώνει ο ιδιοκτήτης Σάκης Λιπορδέζης, ο οποίος εργάζεται νυχθημερόν, μαζί με το επιτελείο των 16 καθηγητών, για να δώσουν τα κατάλληλα εφόδια στους μαθητές τους. Ο κ. Λιπορδέζης εξηγεί ότι "θέλουμε ο μαθητής να είναι ήρεμος ψυχολογικά, να νιώθει την αγάπη του καθηγητή, και μέσα από αυτή τη δύναμη να μπορεί να παράγει ουσιαστικά αποτέλεσμα στη μόρφωση και στην εκπαίδευσή του", αναφορικά με τις βασικές αρχές του φροντιστηρίου.


Στη συνάντηση έγινε ο απολογισμός πεπραγμένων της σχολικής χρονιάς, ο σχεδιασμός επόμενης χρονιάς, παρουσίαση της πυξίδας εκπαίδευσης που σχεδιάστηκε με βάση τις μελέτες των προγραμμάτων των καλύτερων ευρωπαϊκών και αμερικανικών ιδιωτικών σχολείων, συζήτηση για συγγράμματα - καινοτόμες δράσεις - βελτίωση προγραμμάτων και τεχνολογικών μέσων υποστήριξης της διδασκαλίας, σχεδιασμός και οργάνωση για την συμπλήρωση μηχανογραφικών των παιδιών, αποχαιρετιστήριο γλέντι για τις διακοπές.
 

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ 
Το Φροντιστήριο:
-Πρωτοπορεί από το 1980 στον τομέα της παιδείας.
-Εξελίσσεται διαρκώς χάρη στην αλληλεπίδραση καθηγητών-μαθητών, καθηγητών-γονέων, καθηγητών μεταξύ τους.
-Προσφέρει ειδικό πρόγραμμα προσαρμογής για όσους μαθητές δεν παρακολούθησαν φροντιστηριακά μαθήματα στη Β' Λυκείου. Στόχος είναι η ένταξη των μαθητών, στο μέτρο του εφικτού και η "μάχη" επί ίσοις όροις στις πανελλαδικές.
-Λειτουργεί με τις αρχές και τους κώδικες οργάνωσης των πλέον φημισμένων κολλεγίων στον κόσμο.
-Παρέχονται δωρεάν μαθήματα πριν από τη Β΄ Λυκείου, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά. Γιατί η πληρότητα στη μάθηση και οι γερές βάσεις μπαίνουν πάνω από το κέρδος.


ΠΥΞΙΔΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
Το Ορόσημο δημιούργησε και παρέχει στους μαθητές την μοναδική πυξίδα για τον σωστό προσανατολισμό που οδηγεί στην επιτυχία.
Η πυξίδα περιέχει τα παρακάτω:


1. Σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα: Ευέλικτα προγράμματα, ορθολογικός υπολογισμός ωρών διδασκαλίας, διαχωρισμός τμημάτων κατά λύκειο και επίπεδο.
2. Διδακτική μεθοδολογία: Εντατική προετοιμασία, δοκιμαστικές εξετάσεις, προγραμματισμός ύλης, χρήση ψηφιακής τεχνολογίας (πχ. "έξυπνες" τηλεοράσεις σε κάθε αίθουσα, ίδρυση ψηφιακής βιβλιοθήκης, αναγνωστήριο για τα παιδιά που δε μπορούν να διαβάσουν σπίτι).
3. Ψυχολογική υποστήριξη: Διαχείριση άγχους, αύξηση αυτοεκτίμησης, διαχείριση χρόνου, συστηματικό διάβασμα.
4. Επαγγελματικός προσανατολισμός: Τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, διαλέξεις από ειδικούς επιστήμονες επαγγελματικού προσανατολισμού.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ
"Σε κάθε παιδί στάλθηκε ένα μήνυμα, για τη συνάντηση που θα έχει με το εξειδικευμένο προσωπικό, προκειμένου να συμπληρώσουμε όλοι μαζί το μηχανογραφικό του παιδιού. Τα παιδιά πρέπει να έρχονται, για να μην βρεθούν απέξω από σχολές που πετυχαίνουν", μας λέει ο κ. Λιπορδέζης ενόψει των μηχανογραφικών για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα, στα "σκαριά" είναι ένα μεγάλο πόνημα των καθηγητών του φροντιστηρίου, ο Χρυσός Οδηγός, ένα πλήρες βιβλίο για όλα τα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
Υπενθυμίζουμε πως για μια ακόμη χρονιά δόθηκαν οι εξής υποτροφίες:
-200 ευρώ για τους αριστούχους της Α' Λυκείου
-500 ευρώ για τους αριστούχους Β' Λυκείου
-1000 ευρώ για όσους μαθητές εισαχθούν πρώτοι σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τοποθεσία: Ν. Γρηγορά κα& Φιλίππου γωνία, Κομοτηνή
Τηλέφωνο: 25310-24049

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Όταν ο ανώτατος  θρησκευτικός ηγέτης, όπως ο Αρχιεπίσκοπος, ολισθαίνει σε ένα ατόπημα όπως φάνηκε εκ των υστέρων και δηλώνει ότι   «το Ισλάμ, οι πολίτες του, δεν είναι θρησκεία, αλλά πολιτικό κόμμα και είναι