ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 11 Ιουλίου, 2018 - 10:00
ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ, ΒΟΥΝΑ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΧΩΡΑΦΙΑ

Οι νεόνυμφοι πάνε... παντού

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ουμίτ Χαλήλ Ιμπράμ
Studio City Photography
φωτογραφία

Η μόδα της εποχής επιτάσσει φωτογράφηση σε εξωτερικούς χώρους. Ο Ουμίτ Χαλήλ Ιμπράμ, φωτογράφος στο "Studio City Photography" ξαπλώνει στην ακτή, ανεβαίνει σε σκάλες και σκαρφαλώνει σε βουνά για το καλύτερο κλικ

Δήμητρα Συμεωνίδου

Οι νεόνυμφοι πάνε... παντού, σε παραλίες, βουνά, λιμάνια, χωράφια, ανεβαίνουν σε βράχους, σκάλες, σκάφη. Και όλα αυτά για το ομορφότερο κλικ, εκείνο που θα κάνει ξεχωριστή την φωτογράφηση γάμου. Η μόδα της εποχής επιτάσσει φωτογράφηση σε εξωτερικούς χώρους και όπως μαρτυρούν οι επαγγελματίες του είδους οι νεόνυμφοι δεν φείδονται χρημάτων για την επαγγελματική φωτογράφηση.

Οι φωτογραφίες εντός της εκκλησίας την ώρα τέλεσης του μυστηρίου τείνουν να είναι πλέον ξεπερασμένες, αν και απαραίτητες. Το καλύτερο "σκηνικό" στήνεται εκτός εκκλησίας και δεν χρειάζεται καν σκηνικό, αφού το ρόλο αυτό αναλαμβάνει ο ήλιος, η θάλασσα, το βουνό, οι βάρκες ενός λιμανιού ή οι παραδοσιακές κατοικίες ενός χωριού. Τα πάντα δυνητικά μπορούν να αποτελέσουν το ιδανικό σκηνικό, για μία ιδανική φωτογράφηση γάμου, όπως την ονειρεύονται οι νεόνυμφοι. 

"Η νύφη", μας λέει με απόλυτη βεβαιότητα ο Ουμίτ Χαλήλ Ιμπράμ, φωτογράφος στο Studio City Photography, όταν τον ρωτάμε ποιός από το ζευγάρι επιθυμεί περισσότερο την φωτογράφηση σε εξωτερικούς χώρους.

Ο νεαρός φωτογράφος από την Κομοτηνή ξαπλώνει στην ακτή, ανεβαίνει σε σκάλες και σκαρφαλώνει σε βουνά για να φωτογραφίσει το ζευγάρι. Εμείς τον συναντήσαμε απογευματινές ώρες της Κυριακής 8 Ιουλίου σε παραλία του Φαναρίου να φωτογραφίζει νεαρό ζευγάρι μουσουλμάνων. Παρέα με συγγενείς και φίλους έγινε η φωτογράφηση των νεόνυμφων, με τον κο Χαλήλ Ιμπράμ να κάνει τα πάντα για το καλό κλικ. Δίνει οδηγίες, στήνει φώτα και χρησιμοποιεί το τοπίο, για να φωτογραφίσει.

Και το κάνει καλά, όμως μαρτυρούν οι πελάτες του "όταν τους δείχνω τις φωτογραφίες περιμένω το ύφος και αυτό είναι ύφος ενθουσιασμού" μας λέει ο ίδιος. Και μπορεί την ώρα της φωτογράφησης η νύφη να έχει τις ενστάσεις της για την πόζα, όμως ο φωτογράφος γνωρίζει καλύτερα. Είναι άλλωστε η δουλειά τους και ο νεαρός Ουμίτ την εξελίσσει συνεχώς, παρακολουθώντας σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό για την φωτογράφηση σε εξωτερικούς χώρους και επιλέγοντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. 

Φανάρι, Πόρτο Λάγος και Άβδηρα ή εναλλακτικά Νυμφαία και Μίσχος είναι δημοφιλείς προορισμοί για τη φωτογράφηση των νεόνυμφων στην περιοχή μας. Αλλά ο προορισμός μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την εποχή, αναφέρει ο φωτογράφος του Studio City Photography. Τελευταία ο νεαρός φωτογράφος βρέθηκε σε ράντζο με άλογα στην Κομοτηνή για να φωτογραφίσει τη νύφη να ιππεύει.

Η επιλογή αυτή ήταν κάτι ιδιαίτερο και για τον ίδιο, αν και για τις ανάγκες φωτογράφησης έχει ταξιδέψει μέχρι την μακρινή Κούβα. Σε κάθε περίπτωση δηλώνει φαν της εξωτερικής φωτογράφισης σημειώνοντας ότι "στους εξωτερικούς χώρους έχουμε περισσότερες δυνατότητες από ό,τι σε ένα στούντιο". Φωτογραφίζει με όλες τις συνθήκες, με ήλιο ή βροχή και αυτό κάνει τη δουλειά του συναρπαστική. 

Αυτή η περίοδος είναι αυξημένου φόρτου εργασίας για τον φωτογράφο. Μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο έπρεπε να ανταποκριθεί στις ανάγκες έξι γάμων. 

Πάντως στην περιοχή μας η τάση της φωτογράφισης σε εξωτερικούς χώρους γίνεται πλέον και για βαφτίσεις. Ένας δημοφιλής προορισμός είναι το πάρκο Αγίας Παρασκευής επειδή είναι εύκολα προσβάσιμο, χωρίς να απουσιάζουν οι εξορμήσεις στις κοντινές παραλίες. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πέρασαν σχεδόν έξι μήνες από το τέλος του 18, που υποτίθεται θα είχε αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και θα εφαρμόζονταν ο νόμος Κατρούγκαλου με την προσωπική διαφορά και ο ΕΦΚΑ παίζει κρυφτούλι κ