ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΟΥΣΤΑΦΑ, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ

Οι Ιλχανοντοράκηδες... ιεροδιδάσκαλοι της Θράκης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μουσταφά Μουσταφά
Ιλχάν Αχμέτ
ιμάμηδες

Καταφέρθηκε κατά του Νόμου που προβλέπει να προσλαμβάνονται από το Ελληνικό Δημόσιο ιεροδιδάσκαλοι («ιμάμηδες») για τη διδασκαλία του Κορανίου στα τεμένη της Θράκης

Δήμητρα Συμεωνίδου

"Ιλχανοντοράκηδες", έτσι χαρακτήρισε ιεροδιδασκάλους που προσλαμβάνονται από το Ελληνικό Δημόσιο για τη διδασκαλία του Κορανίου στα τεμένη της Θράκης, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, στο πλαίσιο της ομιλίας που πραγματοποίησε την Τρίτη 9 Ιανουαρίου με αφορμή την ψήφιση της τροπολογίας για τη Σαρία. Το παρατσούκλι αυτό κυκλοφορεί στις τάξεις της μειονότητας, όπως είπε ο βουλευτής, ο οποίος μίλησε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς γι' αυτούς τους θρησκευτικούς λειτουργούς, καλώντας μάλιστα τον υπουργό Παιδείας να μη λαμβάνει υπόψη του τα υπομνήματα που του στέλνουν. 


Αναφερόμενος στο Νόμο 3536 του 2007 είπε: "Η κάθε ενορία, το κάθε τζαμί, έχει τον ιμάμη του, τον μουεζίνη του. Όλοι οι δάσκαλοι οι ΕΠΑΘίτες που διδάσκουν στα μειονοτικά σχολεία το τουρκόφωνο πρόγραμμα είναι απόφοιτοι ιεροσπουδαστηρίων. Δεν μας έφταναν αυτοί, πάρτε και άλλους 240 ιεροδιδασκάλους.

Όλοι οι μειονοτικοί θα γίνουμε ουλεμάδες, αγιατολάχηδες. Όντως κάθε χρόνο διορίζονται με 9μηνες συμβάσεις, ένας αριθμός ιεροδιδασκάλων, παίρνουν το μισθό τους, το τι κάνουν δεν ενδιαφέρει πολύ κανέναν και ο κόσμος τους έχει ονομάσει με το παρατσούκλι "Ιλχανοντοράκηδες" γιατί τα άρθρα 36 έως 40 ήταν προϊόν εισήγησης, επεξεργασίας του συναδέλφου Ιλχάν Αχμέτ που ήταν τότε βουλευτής της ΝΔ και βουλευτής εξωτερικών η κα Μπακογιάννη. 


Και είδαμε τη συμπεριφορά τους κύριε υπουργέ όταν ήρθαν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που πήγαν να βάλουν φωτιά σε μια ήρεμη συζήτηση με την αγραμματοσύνη και την ασχετοσύνη τους. Μη λαμβάνετε στα σοβαρά τις απόψεις τους". 


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ
Η απάντηση από τον Ιλχάν Αχμέτ δόθηκε μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε χθες το απόγευμα και λέει: Ο νόμος για τους ιεροδιδασκάλους δεν είναι νόμος «Ντόρας-Ιλχάν». 


Εγώ δεν υπήρξα ούτε υπουργός ούτε γραμματέας της κυβέρνησης για να συντάσσω νόμους. Είχα απλά υποβάλλει μία ερώτηση για τον τρόπο πληρωμής και την ασφάλισή τους. Αν δεν σας αρέσει εκείνος ο νόμος, αλλάξτε τον τώρα που είστε κυβέρνηση.           
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόλις πραγματοποιείται  μία ρήξη, η  υπάρχει μια αποχώρηση, η  παραίτηση ενός  κυβερνητικού  στελέχους  τότε αρχίζουν να λέγονται και  αλήθειες και   βγαίνουν στη φόρα πολλά μυστικά τα οποία μάλλον τα κρατού