ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 6 Μαρτίου, 2018 - 11:00
ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Οι δράσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου εκτός κυνηγετικής περιόδου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής
Κοπή πίτας

Τρεις δράσεις δεντροφύτευσης, εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας και άλλα, σχεδιάζουν οι κυνηγοί Κομοτηνής


Άγγιξε τις 2.000 άδειες την κυνηγετική περίοδο που ολοκληρώθηκε ο σύλλογος

Διονύσης Βοργιάς

Την ετήσια πίτα του έκοψε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής, το βράδυ του Σαββάτου 3 Μαρτίου, στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου "Χρήστος κι Εύη". Οι παρευρισκόμενοι ξεπέρασαν τους 400, αποδεικνύοντας ότι ο σύλλογος όχι μόνο διατηρεί αλλά αυξάνει τη δυναμική του εντός Ροδόπης, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Καραφύλλης και το διοικητικό συμβούλιο είχαν ετοιμάσει μία άρτια βραδιά για όλους.


Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης Γιάννης Πολυχρόνης, οι ταξίαρχοι Λάζαρος Καμπουρίδης και Γιώργος Χατζηγεωργίου, ο αστυνομικός διευθυντής Ροδόπης Μιχάλης Σεβδυνίδης, και άλλοι. Ο Παναγιώτης Καραφύλλης έκοψε την πίτα, ενώ πλούσια δώρα περίμεναν τους τυχερούς των φλουριών. Σε μία όμορφη στιγμή της βραδιάς, ο Γιάννης Γιεκτίδης, τραγουδιστής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, παρέδωσε στον πρόεδρο ένα χειροποίητο μαχαίρι, ως ανταπόδοση της συνεισφορά του στον σύλλογο. Τιμητική πλακέτα παρέλαβε από τον Π. Καραφύλλη και ο κος Σεβδυνίδης, στο πρόσωπο του οποίου επιβραβεύθηκε η άριστη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων της διεύθυνσης, με τον σύλλογο.


Ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης Γιάννης Πολυχρόνης, πήρε τον λόγο, χαρακτηρίζοντας τον σύλλογο της Κομοτηνής ως "ιστορικό που αναπτύσσει μεγάλο έργο". Ο ίδιος κάλεσε τους κυνηγούς να μείνουν κοντά στον σύλλογο παρά το πέρας της κυνηγετικής περιόδου: "Η κυνηγετική περίοδος τελείωσε, αλλά σας καλώ να μείνετε κοντά στον σύλλογο και να δραστηριοποιηθείτε μαζί με τον σύλλογο, γιατί με τη δική μας προσπάθεια θα έχουμε ένα ισορροπημένο περιβάλλον, για να ασκήσουμε την αγαπημένη μας δραστηριότητα, την θήρα".


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Στον εναρκτήριο λόγο του ο κος Καραφύλλης ανέδειξε την πολυποίκιλη δράση του συλλόγου. "Πάνω από 400 άτομα ήρθαν και φέτος στην ετήσια κοπή πίτας του συλλόγου μας, γιατί ο κόσμος είναι πάντοτε κοντά στον κυνηγετικό σύλλογο Κομοτηνής", είπε αρχικά, ενώ μετά έκανε έναν μικρό απολογισμό αναφορικά με την κυνηγετική περίοδο, η οποία και ολοκληρώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου: "Αν εξαιρέσουμε τον λαγό και το αγριογούρουνο, αυτή η χρονιά ήταν λίγο φτωχή όσον αφορά στα θηράματα, λόγω καιρού. Στον αγριόχοιρο είχαμε μία έξαρση πληθυσμού, την οποία δεν περιμέναμε ενώ και ο λαγός πήγε πολύ καλά".


Ο κος Καραφύλλης, στάθηκε και σε δύο από τις σημαντικές κοινωνικές δράσεις που αναπτύσσει κάθε χρόνο ο σύλλογος. Η πρώτη είναι η ετήσια εθελοντική αιμοδοσία, η οποία και φέτος θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή από Δευτέρα 12 ως και Παρασκευή 16 Μαρτίου. Την πρώτη μέρα της δράσης, θα έχει στηθεί και η κινητή μονάδα εντός πλατείας και ώρες 9:30 με 13:30, ενώ όλη την εβδομάδα μέλη και φίλοι του σωματείου θα μπορούν να αιμοδοτούν στο Σισμανόγλειο Κομοτηνής και ώρες 9:30 με 13:30 και 18:00 με 19:30.


"Οι δεντροφυτεύσεις φυσικά συνεχίζονται", μας πληροφόρησε επίσης ο κος Καραφύλλης αναφορικά και με αυτή την κοινωνική δράση του συλλόγου. Έτσι, προχθές Κυριακή 4 Μαρτίου, από κοινού με μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής, πραγματοποιήθηκε δράση δεντροφύτευσης σε έκταση περίπου 5 στρεμμάτων στην περιοχή της Νέας Πέτρας, ενώ το επόμενο διάστημα θα υλοποιηθούν αντίστοιχες πρωτοβουλίες στα παλιά ΧΥΤΑ του Νέου Σιδηροχωρίου και στο Φανάρι.


Όλα τα παραπάνω, έχουν συντελέσει ώστε ο σύλλογος να αυξάνει όχι μόνο τη δράση αλλά και τα μέλη του. "Ο σύλλογός μας πέρσι και πρόπερσι ανέβασε τις άδειές του κι έτσι αγγίζουμε τις 2.000 άδειες. Ο κόσμος να καταλάβει ότι πρέπει να είναι κοντά στον Κυνηγετικό Σύλλογο Κομοτηνής, γιατί μόνο οι αναγνωρισμένοι σύλλογοι θα εγγυηθούν από εδώ και στο εξής το ελεύθερο κυνήγι στην Ελλάδα", κατέληξε ο κος Καραφύλλης, ανανεώνοντας το ραντεβού όλων για την ερχόμενη χρονιά.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άλλο ένα αναπτυξιακό συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, για να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει περιοχή και πως μπορεί να αξιοποιηθεί κυρίως το λιμάνι, ώστε να δημιουργηθεί ένα διαμ