ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2017 - 11:00
ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Οι διακρίσεις μαθητών του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
3ο ΓΕΛ Κομοτηνής
Αγώνες Λόγου
Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης
Διαγωνισμός
Διάκριση

Στους Αγώνες Λόγου και στον Διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης
 

Το τριήμερο 20-22 Ιανουαρίου 2017 διεξήχθησαν στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στο κολέγιο Ανατόλια, οι Γ΄Αγώνες Λόγου. Στους αγώνες αυτούς συμμετείχαν 13 μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής: από την Γ΄τάξη οι μαθήτριες Κιουτσούκη Κλυταιμνήστρα και Στεργίου Κατερίνα, από τη Β΄τάξη οι μαθητές Παχούμης Θανάσης, Γαλοπούλου Έφη, Ζαφειριάδου Χριστίνα, Αντωνίου Δήμητρα, Ναντσόπουλος Νίκος, και από την Α΄τάξη οι μαθητές Σαλακίδου Γλυκερία, Τσισμαλίδου Ιωάννα, Κούτρα Κωνσταντίνα, Αναστασιάδου Σοφία, Χρηστάκη Αναστασία και Κανιμάς Γιώργος. 


Η συμμετοχή των μαθητών ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, αφού κατάφεραν να διακριθούν σε δύο αγωνίσματα του διαγωνισμού. Συγκεκριμένα, η ομάδα των Διττών Λόγων, αποτελούμενη από τους Παχούμη Θανάση, Γαλοπούλου Έφη, Ζαφειριάδου Χριστίνα, κατέλαβε την 3η θέση ανάμεσα σε 34 ομάδες, έχοντας φτάσει ως τους ημιτελικούς. Εύφημο μνεία για την προσπάθειά της στην Εκφραστική Ανάγνωση πήρε και η μαθήτρια Τσισμαλίδου Ιωάννα. Όλοι οι υπόλοιποι μαθητές συμμετείχαν με ήθος και αξιοπρέπεια καταλαμβάνοντας σημαντικές θέσεις στην τελική κατάταξη των αγωνισμάτων τους.


Την προετοιμασία των μαθητών ανέλαβαν οι καθηγήτριες Κική Παιδαράκη, Λένα Σολωμού, Μαρία Τενεκετζή.
Επίσης το Σαββατοκύριακο 28-29 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο κολέγιο Ανατόλια (Θεσσαλονίκη) ο 6ος Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης. Στον διαγωνισμό συμμετείχε με 4 ομάδες (12 μαθητές) και η «Ομάδα Λογικής» του 3ου ΓΕ.Λ. Κομοτηνής. Πρόκειται για τους μαθητές της Α’ τάξης Αναστασιάδου Σοφία, Γρηγορόπουλο Αναστάσιο, Κανιμά Ιωάννη, Κούτρα Κωνσταντίνα, Πετροπούλου Χριστίνα, Πασχάλη-Παπαναστασίου Στεφανία, Πεγιοπούλου Ηλιάνα, Σμαραγδή Κωνσταντίνο, Τσατσαρίδη Θεοφάνη, Τσισμαλίδου Ιωάννα, Φαλαλάκη Νικόλαο και Φραντζή Βιλελμίνη.


Αν και η «Ομάδα Λογικής» του σχολείου συμμετείχε για πρώτη φορά, κατόρθωσε να αφήσει το στίγμα της, καθώς η ομάδα που αποτελούνταν από τις μαθήτριες Αναστασιάδου Σοφία, Κούτρα Κωνσταντίνα και Τσισμαλίδου Ιωάννα πέρασε στον τελικό του διαγωνισμού και διακρίθηκε παίρνοντας την 5η θέση ανάμεσα σε 56 συνολικά ομάδες. Αξίζουν, φυσικά, πολλά συγχαρητήρια και στις άλλες τρεις ομάδες που κατάφεραν να πετύχουν σημαντικά αποτελέσματα. 


Στόχος της «Ομάδας Λογικής» είναι να πάρει μέρος και σε άλλους παρόμοιους διαγωνισμούς, όπως ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός «Καγκουρό» που για πρώτη φορά θα διεξαχθεί και στην Κομοτηνή στις 18 Μαρτίου.
Οι συντονιστές καθηγητές στις συναντήσεις της «Ομάδας Λογικής» που γίνονται κάθε Κυριακή στο χώρο του σχολείου μας είναι η Κατερίνα Αθανασούλα, ο Ιορδάνης Καράουστας και ο Ανδρέας Λύκος.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Προηγήθηκε η διασπορά κινητών τηλεφώνων, βουλευτών και υπουργών,  που κατά την άποψη  κάποιων ένθερμων,  προφανώς οπαδών της σκληρής γραμμής για το θέμα των Σκοπίων, στοχοποιήθηκαν ως υπαίτιοι και επιρρεπείς