fbpx Ο Σύλλογος Θρακών σάς καλεί για ένα σεργιάνι στην παράδοση
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:00
ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ο Σύλλογος Θρακών σάς καλεί για ένα σεργιάνι στην παράδοση

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών
Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής
Γιάννης Τζερνικούδης

Γιάννης Τζερνικούδης: «Η Θρακιώτικη τέχνη και παράδοση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, είναι σε καλά χέρια και έχει ανθρώπους νέους πίσω που θα την κρατήσουν»

Με ελεύθερη είσοδο και με πλήθος χορευτών θα ταξιδέψει το κοινό στα μονοπάτια της Θρακικής παράδοσης και της τέχνης

Δήμος Μπακιρτζάκης

Ο πολιτιστικός χορευτικός σύλλογος Θρακών Κομοτηνής καλεί όλο τον κόσμο, σήμερα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 20:30 στο θερινό δημοτικό θέατρο Κομοτηνής για μια όμορφη βόλτα στην Θρακική Παράδοση και τη νέα γενιά. Σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση που θα μπορεί ο καθένας να συμμετέχει, να γλεντήσει, να την απολαύσει και με την είσοδο να είναι ελεύθερη. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

«Στην εκδήλωση θα δούμε έξι χορευτικές ομάδες με νέους ανθρώπους να αποδίδουν χορούς της Θράκης ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές», αναφέρει στο ράδιο Χρόνος 87,5 fm ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Τζερνικούδης και συνεχίζει «θα δούμε επίσης να χορεύουν ενήλικες και μεγαλύτεροι και θα γίνουν βραβεύσεις χορευτών». Το ξεκίνημα φέτος θα είναι διαφορετικό καθώς θα έχει άλλα στοιχεία, ενημερώνει ο πρόεδρος. Οι μουσικοί της εκδήλωσης θα είναι οι Κομοτηναίοι Μάνος  Κουτσαγγελίδης και Θάνος Καρακατσιάνης μαζί με τους Βαγγέλη Παπαναστασίου, Νίκο Ζαπάρτα, Κώστα Μερετάκη, Χρήστο Γιαρένη και τον Γιώργο Παπαντωνίου. 

«Περιμένουμε τον κόσμο να μας τιμήσει όπως κάθε χρόνο με την παρουσία του και να έρθει με όρεξη για χορό ούτως ώστε να συνθέσουμε όλοι μαζί μια πραγματικά όμορφη εικόνα», επισημαίνει ο κ. Τζερνικούδης. Ο χρόνος της εκδήλωσης θα είναι σύντομος διότι όπως λέει «σκοπός μας δεν είναι να κουράσουμε το κοινό, γι’ αυτό και υπολογίσαμε ότι θα έχει διάρκεια περίπου 1ώρα και 45λεπτά».

«Η εκδήλωση θα είναι επετειακή για τα δέκα χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου μας», αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου Θρακών προσθέτοντας ότι «είναι στοχευμένη στη νέα γενιά». Οι προηγούμενες εκδηλώσεις έκαναν ένα πέρασμα στους ανθρώπους που βοήθησαν τον σύλλογο να φτάσει μέχρι το σήμερα, από εδώ και πέρα το μήνυμα που θέλουν να  περάσουν είναι «ότι η Θρακιώτικη τέχνη και παράδοση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, είναι σε καλά χέρια και έχει ανθρώπους νέους πίσω που θα την κρατήσουν».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Γιάννη Τζερνικούδη, ο σύλλογος μετράει περίπου 500 χορευτές και 18 ενεργά τμήματα με μεγάλες επιτυχίες και βραβεύσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Κερδίζοντας την αγάπη του κόσμου μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια της συνεχείς παρουσίας του στον δρόμο της παράδοσης.

Αλλαγή τοποθεσίας σε περίπτωση κακοκαιρίας
«Ευελπιστούμε να είναι καλός ο καιρός και να μην βρέξει», τονίζει ο πρόεδρος προσθέτοντας ότι είναι οργανωμένοι και γι' αυτό το ενδεχόμενο: «Αν ο καιρός δεν μας κάνει το χατίρι θα μεταφέρουμε άμεσα την εκδήλωση, ίδια μέρα και ώρα στο  Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής».

Τα χορευτικά τμήματα μέσα στις δραστηριότητες των νέων 
Παρά τις πολλές δραστηριότητες που έχει ένα παιδί για να επιλέξει καθώς και το βαρύ πρόγραμμα που συμπληρώνουν σχολεία και φροντιστήρια πολλά παιδιά όλων των ηλικιών επιλέγουν να γραφτούν στο χορευτικό τμήμα. «Ξεκινάει σαν μια παρότρυνση από τους γονείς αλλά στην συνέχεια βρίσκει κάτι που του αρέσει να κάνει και το ευχαριστεί καταλαβαίνοντας και την μεγάλη κληρονομιά του τόπου», μας λέει ο κ. Τζερνικούδης.

Διαφήμιση για την παράδοση του τόπου μας η ύπαρξη του συλλόγου
Προσφάτως ένα κομμάτι του συλλόγου Θρακών, που απαρτιζόταν από 45 νέους χορευτές με άλλους τόσους συνοδούς ταξίδεψαν στην Κέρκυρα και εκπροσώπησαν την Θράκη στα νησιά του Ιονίου. «Αυτό είναι κάτι πάρα πολύ ενθαρρυντικό για την παράδοση, καθώς και μια πολύ ωραία εικόνα που αποτελεί διαφήμιση για την Θράκη», συμπληρώνει ο πρόεδρος. Ο σύλλογος Θρακών όμως δεν πατάει φρένο και ξεκινάει από φέτος κιόλας την προετοιμασία της ίδιας εκδήλωσης που θα γίνει και του χρόνου.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Όσο πλησιάζουν οι ημέρες για την έναρξη των διερευνητικών επαφών,  τόσο πληθαίνει η ατζέντα των διεκδικήσεων, των  προκλητικών ανακοινώσεων, αλλά και οι συχνές αναφορές για τη  μειονότητα της Θράκης.