ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 18 Μαρτίου, 2017 - 11:01
ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ο νεοσύστατος Σύλλογος Δανειοληπτών μας συστήνεται με μια ενημερωτική εκδήλωση

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύλλογος Δανειολητπών Κομοτηνής
Νίκος Σμυρνάκης
Δάνεια

Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο κος Νικόλας Σμυρνάκης, ο οποίος ειδικεύεται στο business coaching

Δήμος Μπακιρτζάκης

Με μία ανοικτή εκδήλωση για το κοινό μας συστήνεται ο νεοσύστατος Σύλλογος Δανειοληπτών Κομοτηνής,  ο οποίος μετράει μόλις μερικές εβδομάδες ζωής. Είναι μάλιστα τόσο νέος, που ακόμη δεν έχει γίνει η γενική συνέλευση για την ανάδειξη προεδρείου, ωστόσο εκπροσωπείται προς το παρόν από τον κο Παντελή Σοφιανό, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm και παρουσίασε το σύλλογο, αλλά και την επικείμενη εκδήλωση. Μιλώντας για το σύλλογο ο κος Σοφιανός, είπε: «Καταρχήν λόγω ειδικότητας στην πρώτη συνάντηση που κάναμε μου είπαν ότι μαζευτήκαμε για τις εκλογές του ΤΕΕ γιατί το 80% ήμασταν μηχανικοί, εργολήπτες αλλά είναι και έμποροι. Είναι τα επιχειρηματικά μεγάλα δάνεια και δεν έχουν μπει ακόμα στεγαστικά, καταναλωτικά, κάρτες. Όμως όποιος θέλει θα μπει στην πορεία. Πεποίθησή μου είναι ότι για να ξεφύγουμε από αυτό τον κυκεώνα πρέπει να συμμετέχει ενεργά ο πολίτης, δηλαδή οι συλλογικότητες, οι συμπράξεις, οι συνέργειες. 


Η αλληλεγγύη μεταξύ μας μόνο αυτή θα μας οδηγήσει να αλλάξουμε το σύστημα και την κατάσταση»
Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο κος Νικόλας Σμυρνάκης, ο οποίος ειδικεύεται στο business coaching και με τον κο Σοφιανό έχουν γνωριστεί διαδικτυακά. Όπως εξήγησε ο κος Σοφιανός, ο κος Σμυρνάκης «έχει προσαρμόσει τα σεμινάριά του πάνω στην πίεση που ασκείται από εισπρακτικές, από τραπεζικά στελέχη στους δανειολήπτες» και αυτά θα παρουσιάσει, ωστόσο ο εκπρόσωπος του νεοσύστατου συλλόγου ξεκαθάρισε ότι ο Σύλλογος δεν δημιουργείται με στόχο να «πολεμήσει» τις τράπεζες, αλλά ούτε και για να δράσει ακτιβιστικά. Στόχος του είναι η ενημέρωση των μελών του.  


Προσπαθώντας να εξηγήσει κατά κάποιο τρόπο την κατάσταση με τους δανειολήπτες, ο κος Σοφιανός είπε μεταξύ άλλων: «Έχουμε μια αναντιστοιχία στους συμβαλλόμενους, από τη μια είναι η τράπεζα που έχει νομικούς συμβούλους, έχει προσωπικό, καθηγητές, μηχανοργάνωση, εξειδικευμένους στο αντικείμενο ανθρώπους και από την άλλη έχουμε έναν δανειολήπτη ο οποίος στην καλύτερη περίπτωση θα διαβάσει τις 2-3 σελίδες των όρων του δανεισμού και από αυτές αν θα καταλάβει τίποτα. Ειδικά όταν υπάρχει πίεση για να εξασφαλίσει γρήγορα και άμεσα το δάνειο, καθώς έχει προβλήματα τα επαγγελματικά του, ούτε καν το διαβάζει, βάζει μια υπογραφή, δεν ξέρει τι υπογράφει. Όμως υπάρχουν τα ψιλά γράμματα και αυτά έχουν κριθεί από το 1998 ως καταχρηστικά, αλλά οι τράπεζες συνεχίζουν να τα διατηρούν. Βέβαια στην Ελλάδα το πρόβλημα δεν προήλθε από τις τράπεζες, σε άλλες χώρες όπως η Κύπρος η κρίση προήλθε αποκλειστικά από τις τράπεζες, εδώ πρέπει να ομολογήσουμε ότι οι τράπεζες πήγαν πολύ καλά πριν την κρίση, δηλαδή δεν ήταν οι υπαίτιες αυτές αποκλειστικά του προβλήματος που βιώνουμε μέχρι τώρα».


Στην ημερίδα, εκτός από τον κο Σμυρνάκη, θα μιλήσουν επίσης ο κος Χατζησταμάτης που ασχολείται με το ελβετικό φράγκο, η Ειρήνη Βοϊτσίδου, ο Γιώργος Μήλιογλου δικηγόρος διαμεσολαβητής, όπως και η Χρύσα Κυριακούση που είναι πρόεδρος των ιδιοκτητών ακίνητων και θα μιλήσει για θέματα πλειστηριασμών. «Δεν υπάρχει πλαίσιο ανάπτυξης, απλώς οποιοσδήποτε δανειολήπτης, είτε ενήμερος, είτε ληξιπρόθεσμος θα μπορεί να θέσει τις απορίες του αναλόγως με το πρόβλημα που έχει, ελβετικό φράγκο, καταναλωτικά, στεγαστικά, πλειστηριασμούς. 


Οι πιο αδικημένοι είναι οι ενήμεροι γιατί αυτοί πληρώνουν, προσπαθούν μέσα στην κρίση, βρίσκουν τρόπο και είναι ενήμεροι και τα πληρώνουν όλα, ενώ οι ληξιπρόθεσμοι, ειδικά αυτοί που δεν έχουν ακίνητη περιουσία πάνω τους και καμιά εξασφάλιση της τράπεζας, θα κουρευτούν, δεν μπορεί να τους πειράξει κανένας», σχολίασε ο κος Σοφιανός.


Η ημερίδα θα γίνει στη Λέσχη Κομοτηναίων την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 19.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Σε συνέντευξή της στο ράδιο Χρόνος η  βουλευτής του Σύριζα Έβρου Νατάσα Γκαρά, διέψευσε όλες τις φήμες περί δημιουργίας κέντρων  φιλοξενίας στον Έβρο και γενικότερα στην Θράκη, για τους γνωστούς εθνικούς λόγ

Ημερολόγιο