ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 31 Αυγούστου, 2017 - 11:00
Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ο μητροπολίτης, κληρικοί και λαϊκοί αναβαπτίστηκαν πνευματικά στους Αγίους Τόπους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μητροπολίτης
Εκκλησία
Ιεροσόλυμα

Την ιδιαίτερη εμπειρία που αποκόμισε από την εκδρομή στα Ιεροσόλυμα, μετάφερε στη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5fm ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων

Δήμος Μπακιρτζάκης

Την ιδιαίτερη εμπειρία που αποκόμισε από την εκδρομή στα Ιεροσόλυμα, μετάφερε στη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5fm ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων. Η συγκεκριμένη εκδρομή, δεν ήταν η πρώτη για τον ίδιο, όμως ήταν η πρώτη του ως επίσκοπος, συνεπώς -και όπως ο ίδιος είπε- αυτό της έδωσε έναν διαφορετικό χαρακτήρα. 


"Είναι ένα αναβάπτισμα και είναι μια επανεκκίνηση πνευματική στην ζωή μας, αρκεί να σας πω ότι για εμένα που είμαι κληρικός είχα επισκεφτεί πολλές φορές συνοδεύοντας τότε πολλές φορές τον μητροπολίτη μου τότε, τον γέροντά μου με άλλους ανθρώπους, όμως αυτή η φορά ήταν διαφορετική διότι πήγαινα σας επίσκοπος" είπε χαρακτηριστικά ο κος Παντελεήμων και συμπλήρωσε ότι το προσκύνημα σηματοδότησε μία νέα σελίδα στην ιστορία της Μητρόπολης: "Όπως είπα στον μακαριότατο πατριάρχη Ιεροσολύμων τον κο Θεόφιλο τον οποίο συναντήσαμε και μας επιφόρτισε να μεταφέρουμε τις ευχές του προς όλους σας, σήμερα εγκαινιάζεται μια καινούρια σελίδα της μητροπόλεώς μας και μπολιάζεται η μητρόπολή μας δια του επισκόπου στο πατριαρχείο των Ιεροσολύμων.

Να φανταστείτε ότι μας παραχώρησαν και λειτουργήσαμε ένα βράδυ στο Γολγοθά εκεί που έγινε η Σταύρωση του Χριστού. Πάνω στον λόφο υπάρχει Αγία Τράπεζα, είναι φτιαγμένο έτσι και όταν ένας μητροπολίτης συνοδεύει μια ομάδα ανθρώπων να ανοίγει το βράδυ ο ναός της Αναστάσεως. Πήγαμε εκεί τελέσαμε ένα βράδυ την λειτουργία στον Γολγοθά, άλλα δύο βράδια μέσα στον πανάγιο τάφο και την ημέρα της Παναγίας που ήτανε στις 28 λειτουργήσαμε με τον πατριάρχη στην Γεσθημανή όπου ετάφη η Παναγία. Βρίσκεσαι μεταξύ ουρανού και γης. Όσο για τους λαϊκούς μας, ρωτήστε τους τι αισθάνθηκαν, αν και με όσους μιλούσαμε έλεγαν ότι θα γυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα στον τόπο μας αλλά με λόγια δεν θα μπορέσουμε να εκφράσουμε αυτό που νιώσαμε. Αυτά είναι μυστικά πράγματα του καθενός τα οποία τα κρατάει για τον εαυτό του και τα αντιλαμβάνεται μόνος του."


Στην προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους συμμετείχαν -εκτός από τον μητροπολίτη και κληρικούς της μητρόπολης- και σαράντα λαϊκοί, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να προσκυνήσουν τόπους και σημεία ορόσημα της ορθόδοξης πίστης: "Ήταν μια πενθήμερη περιοδεία, ήταν έξι μέρες, αλλά την μια μέρα την καταναλώνουμε στο ταξίδι. Επισκεφτήκαμε τα πανάγια προσκυνήματα και αυτά που βρίσκονται εντός των τειχών, εννοώ τον ναό της Αναστάσεως και όλα τα μοναστήρια που υπάρχουν γύρω. Την οδό του μαρτυρίου που ο Χριστός με τον σταυρό διήλθε αλλά και τον τόπο της γεννήσεως, την Βηθλεέμ, το σπήλαιο των μάγων, το σπήλαιο των ποιμένων".


Ο κος Παντελεήμων είπε τέλος ότι έχει "ως ιερά επιθυμία αυτό (εν. η εκδρομή) να γίνεται μια φορά τον χρόνο, προς το τέλος Σεπτεμβρίου. Φέτος βέβαια πήγαμε της Παναγίας- ήθελα να πάω και μια χρονιά γιατί δεν είχα πάει ποτέ της Παναγίας. Αν θέλει ο Θεός θα γίνεται αυτή η εκδρομή κάθε τέλος Σεπτεμβρίου δηλαδή 22-23 Σεπτεμβρίου μέχρι 29 Σεπτεμβρίου για να είμαστε εκεί την ημέρα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού που γίνεται ένα μεγάλο πανηγύρι, γίνεται λιτανεία του Τιμίου Σταυρού στο ναό της Αναστάσεως. Έτσι λοιπόν ετοιμάστε την ψυχή σας και τα οικονομικά, γιατί είναι τα αεροπορικά εισιτήρια μας, είναι και η διαμονή μας, -μένουμε σε ένα ξενοδοχείο που είναι απλό βέβαια αλλά είναι μέσα στην παλιά πόλη σε δύο λεπτά είσαι στον Ναό της Αναστάσεως τόσο κοντά- για να δείτε και εσείς και να γευτείτε με την ψυχή σας αυτά τα μεγάλα και σπουδαία πράγματα".
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πριν από δύο  ημέρες άρχισε να ειδοποιεί τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, αλλά και τους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια,  ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, προκειμένου να τους ανακοινώσει