ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 14 Μαρτίου, 2017 - 16:45
ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής δίνει το καλό παράδειγμα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κυνήγι
Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής
Δεντροφύτευση

Δεντροφύτευση στην Ισμαρίδα

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εθελοντική δεντροφύτευση που διοργάνωσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής (ΚΣΚ) στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεών του, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής και την υποστήριξη του τμήματος Πρασίνου του Δήμου Κομοτηνής. 
Μαθητές, εθελοντές και θηροφύλακες φύτεψαν σύμφωνα με σχέδιο 215 καρποφόρα δέντρα και θάμνους στο χώρο του αποκατεστημένου τέως Χ.Α.Δ.Α. Σιδηροχωρίου πλησίον του υγροβιότοπου της λίμνης Ισμαρίδας με κύριο στόχο τη βελτίωση των ενδιαιτημάτων άγριας ζωής. 
Ο πρόεδρος του ΚΣΚ Παναγιώτης Καραφύλλης, αφού ευχαρίστησε εθελοντές, μαθητές και συνοδούς εκπαιδευτικούς δήλωσε ότι οι φυτεύσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες πεδινές περιοχές, ώστε να δημιουργηθούν εκατοντάδες πιθανές νέες θέσεις κάλυψης και φωλεοποίησης για την άγρια πανίδα. 
Μετά το πέρας της δράσης πραγματοποιήθηκε περιήγηση ενημέρωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις όχθες της λίμνης από δασοπόνο θηροφύλακα της ΣΤ ΚΟΜΑΘ και παρατήρησαν με κιάλια τη δραστηριότητα ειδών της πλούσιας ορνιθοπανίδας του υγροβιοτόπου. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Υποψήφιοι   με τελεσίγραφα και με ένα απλό e-mail,  είναι η μόδα των ημερών. Γεννημένοι αρχηγοί,  χωρίς να πλαισιώνονται από υποστηρικτές  και στη  συγκεκριμένη  περίπτωση υποψήφιους συμβούλους.