ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 15 Μαρτίου, 2017 - 11:00
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ο δήμαρχος Κομοτηνής σε ένα συμβούλιο νέων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δήμος Κομοτηνής
Προσομείωση
Europe Direct Κομοτηνής
Λουίζα Σαλτσίδου
Μαίρη Κοσμίδου
Ήβη Παπαδοπούλου
ΚΕΜΕΑ
Γιάννης Γκαράνης

Συμμετέχουν οι ομάδες λόγου  αντιλόγου από το 1ο και 3ο Λύκειο και νέοι της πόλης μας 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Τριάντα νέοι της Κομοτηνής μαθαίνουν πως παίρνονται οι αποφάσεις σε τοπικό επίπεδο, συμμετέχουν στην πρώτη προσομοίωση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής και βλέπουν τις ιδέες τους να γίνονται πράξη. Στην πρώτη αυτήν προσομοίωση, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαρτίου, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης αναμένεται να είναι παρών. Η προσομοίωση εντάσσεται στη δραστηριότητα δομημένου διαλόγου με τίτλο: «You Think City Links» - Εκπαιδεύομαι – Συμμετέχω – Αλλάζω την πόλη μου. H οργάνωση νέων System and G σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης και την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής, υλοποιούν δραστηριότητες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος  ERASMUS+ Νεολαία. 


Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα με τίτλο: “You Think City Links”,  Οι νέοι μιλάνε η πόλη, έδωσε η επικεφαλής του κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής Λουίζα Σαλτσίδου η οποία παρουσίασε τους στόχους και τις προτεραιότητες του προγράμματος. Ο βασικός συντονιστής του προγράμματος και πρόεδρος της System and G  Αργύρης Χούλιας παρουσίασε το πρόγραμμα της δραστηριότητας, κάνοντας γνωστά τα εξής: «προσπαθούμε μέσα από τον δομημένο διάλογο να προωθήσουμε τις απόψεις των νέων κατευθείαν στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων. Έτσι θα φτάσουμε στο τελικό στάδιο το οποίο είναι στις 23 Μαρτίου με την προσομοίωση του δημοτικού συμβουλίου. Θα προηγηθούν τριήμερα εργαστήρια δομημένου διαλόγου και ικανότητες διαλόγου, λόγου, αντιλόγου στο 1ο και 3ο λύκειο καθώς και με νέους της πόλης στα γραφεία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης. Αυτές τις τρεις ημέρες οι νέοι θα μάθουν περισσότερο πως μπορούν να αρθρώσουν δημόσιο λόγο και πως μπορούν να ζητήσουν πράγματα τα οποία τους αφορούν, στην προκειμένη περίπτωση από τον Δήμο». 


Η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, Μαριγούλα Κοσμίδου και η υπεύθυνη του προγράμματος για την Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, Ήβη  Παπαδοπούλου παρουσίασαν την χρησιμότητα του προγράμματος το οποίο προάγει την ενεργό συμμετοχή των μαθητών/νέων στη δημοκρατική ζωή της πόλης, με την κα Κοσμίδου να λέει «τα παιδιά θα έχουν μια ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια προσομοίωση και συγχρόνως θα είναι μία ευκαιρία για τον Δήμο, αφού θα δουν πραγματικά ότι οι νέοι σκέφτονται, οι νέοι δημιουργούν, οι νέοι έχουν προγράμματα, έχουν προτάσεις και μπορούν να βάλουν το αποτύπωμά τους».


Τέλος ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ Γιάννης Γκαράνης παρουσίασε την χρησιμότητα του προγράμματος για την πόλη της Κομοτηνής και την ενεργοποίηση των νέων για  θέματα που τους αφορούν. «Θα δημιουργήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης του δήμου Κομοτηνής με τους νέους, οι οποίοι βλέπουν τα κακώς κείμενα της πόλης μας και μπορούν ανά πάσα στιγμή να μας τα παρουσιάσουν και φαντάζομαι ότι θα δημιουργήσουμε μια σχέση δημιουργική ώστε να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης μας». Η προσομοίωση δημοτικού συμβουλίου είναι κάτι συμβαίνει πρώτη φορά στην Κομοτηνή και αναμένεται με ενδιαφέρον να ακουστούν δημόσια οι απόψεις των νέων της πόλης μας. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η προθεσμία που  έπρεπε να δηλώσουν ότι δέχονται την άρση   στο τραπεζικό τους απόρρητο, αυτοί που  προστατεύονται από το νόμο Κατσέλη,  έληξε  στις 15 Σεπτεμβρίου.