ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 7 Οκτωβρίου, 2017 - 11:00
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ 8ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Νήπια έμαθαν πως να συνυπάρχουν αρμονικά με τους σκύλους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νήπια
8ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής
Σκυλιά
Παιδιά

"Τα σκυλάκια τα αγαπάμε και ποτέ δεν τα χτυπάμε" μας λέει η πεντάχρονη Χριστίνα

Διονύσης Βοργιάς

Εκπαιδευτική εκδρομή που "μοίρασε" χαμόγελα αλλά και χρήσιμα βιώματα, πραγματοποίησε το 8ο νηπιαγωγείο Κομοτηνής, οι μαθητές του οποίου, συνοδεία των νηπιαγωγών τους, επισκέφτηκαν το Doggy Park Sports Center Κομοτηνής το πρωί της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου.
Αφορμή της επίσκεψης ήταν η παγκόσμια ημέρα των ζώων και η εκπαιδευτική δράση με τίτλο "τα ζώα είναι φίλοι μας ή εχθροί;" που "τρέχει" στο εν λόγω νηπιαγωγείο.

Όπως μας ενημερώνει και η διευθύντριά του Χρυσάνθη Χατζοπούλου "εντοπίσαμε ότι πολλές φορές τα παιδιά έχουν παράξενη σχέση με τα ζώα. Άλλες φορές δεν καταλαβαίνουν τον κίνδυνο που μπορεί να υπάρχει, ενώ αντίστοιχες άλλες φορές θορυβούνται με κάτι απλό και ακίνδυνο. Γι' αυτό αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα", ενώ για τη συγκεκριμένη επίσκεψη προσθέτει ότι "επιλέξαμε το εκπαιδευτήριο σκύλων, για να καταλάβουν τα παιδιά ότι, αν ένα ζώο είναι εκπαιδευμένο και του συμπεριφερόμαστε σωστά, τότε μπορεί να υπάρχει μια ισορροπία στη σχέση μας".


Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το 8ο νηπιαγωγείο επισκέφτηκε το Doggy Park Sports Center, καθότι αντίστοιχη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και το 2015. Μαζί με τις νηπιαγωγούς κ.κ. Χατζοπούλου, Βαφείδου, Μαυροπούλου, Ιωαννίδου, και με τις συμβουλές των υπεύθυνων του Κέντρου, Νικόλ Παπαστεργιάδη και Ελένη Ατσάλου, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τα σκυλιά και διδάχθηκαν τους σωστούς τρόπους συμπεριφοράς, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια.


"Εξηγήσαμε στα παιδιά τι είναι το agility, τι είναι η υπακοή, και ποιοι οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να πλησιάσουν έναν σκύλο, ειδικά για τα αδέσποτα, γιατί τα παιδιά συνήθως τρέχουν κατά πάνω τους. Φέραμε τα παιδιά σε επαφή με κουτάβια, ώστε να μην υπάρχει φόβος για μεγαλόσωμα σκυλιά", μας πληροφορεί η κα. Παπαστεργιάδη, εξηγώντας μας ότι το Κέντρο είναι ανοιχτό για κάθε εκπαιδευτική ή ψυχαγωγική επίσκεψη και πως εδώ και έξι μήνες, στην ομάδα τους έχουν ενταχθεί και τρία παιδιά, κάτι που αποδεικνύει ότι το άθλημα είναι αναπτυσσόμενο. "Είμαστε σε μία πόλη όπου τα αδέσποτα έχουν σπείρει λίγο τον τρόμο, γι' αυτό και οι επισκέψεις βοηθούν τα παιδιά", είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει. 


Και, μπορεί τα λόγια της διευθύντριας και της εκπαιδεύτριας, αντίστοιχα, να είναι στοχευμένα, παρόλα αυτά την ...παράσταση έκλεψαν οι πεντάχρονες Χριστίνα και Μαριάννα, που έδωσαν τα δικά τους μηνύματα. "Πριν από λίγες μέρες ήταν η γιορτή των ζώων, γι' αυτό ήρθαμε να δούμε τα σκυλάκια. Τα σκυλάκια τα αγαπάμε και ποτέ δεν τα χτυπάμε. Τα αγαπάμε πάρα πολύ και τα φροντίζουμε", μας πληροφόρησε η Χριστίνα, με τη φίλη της Μαριάννα να συμπληρώνει πως "ήρθαμε στο εκπαιδευτήριο για σκυλάκια που είναι ένα σχολείο για σκυλάκια. Εδώ μαθαίνουν κανόνες και να είναι καλοί φύλακες. Τα σκυλάκια είναι οι καλύτεροι φίλοι των ανθρώπων".


Ως ανταπόδοση, εκτός από παιχνίδι και συμβουλές, οι άνθρωποι του Doggy Park, επεφύλασσαν από ένα αναμνηστικό δώρο σε κάθε μαθητή!

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είχαν πολλά σχέδια στο νου τους, το πολιτικό και ηθικό πλεονέκτημα,  για αλλαγές,  εκπλήξεις ενδεχομένως,  αλλά και γιορτές και πανηγύρια για την έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο,  οι κυβερνητικοί εταίροι

Ημερολόγιο