ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 16 Ιουνίου, 2017 - 11:00
ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Νικητές οι μαθητές στον «Πόλεμο της Ωμεγαβήτας»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής
Μαθητές
Σχολεία

Με μία όμορφη γιορτή επισφραγίστηκε το τέλος της σχολικής χρονιάς για το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στους Υφαντές

Δήμητρα Συμεωνίδου

Στον «Πόλεμο της Ωμεγαβήτας» νικητές αναδείχθηκαν οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κομοτηνής, κατακτώντας γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για μία καλύτερη ζωή.  Με μία όμορφη γιορτή επισφραγίστηκε το τέλος της σχολικής χρονιάς για το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στους Υφαντές, μία γιορτή που έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να αναδείξουν όλα όσα έμαθαν στη διάρκεια των μαθημάτων τους. 


Περήφανοι οι εκπαιδευτικοί και το σύνολο του προσωπικού του σχολείου ανέδειξαν όσα έγιναν στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, δράσεις που δεν περιορίζονται απαραίτητα μέσα σε κάποια σχολική αίθουσα. Επένδυσαν στην εξωστρέφεια και έτσι οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. συμμετείχαν στην Μαθητιάδα, οργάνωσαν αγώνα δρόμου, επισκέφτηκαν σχολεία και έκανα μαζί δράσεις. Τους επισκέφτηκαν σχολεία και τους έδειξαν τον δικό τους τρόπο. Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ίδρυσε την δική του ομάδα φωτογραφίας και λειτούργησε το κυλικείο του σχολείου και τον αγροτικό συνεταιρισμό.

Οι μαθητές του έκαναν πρακτική σε μαγαζιά της Κομοτηνής και γνώρισαν τις ομορφιές της μέσα από επισκέψεις. "Το σχολείο θέλει την εξωστρέφεια, τα παιδιά να γνωρίσουν την κοινωνία αλλά και η κοινωνία να γνωρίσει τα παιδιά. Στόχος μας είναι η πλήρη ένταξη των παιδιών μας μέσα στην κοινωνία και φυσικά να αποκτήσουν τις κοινωνικές δεξιότητες που χρειάζεται αλλά και η κοινωνία να εξοικειωθεί με το διαφορετικό και να εξοικειωθεί και με τον δικό μας τρόπο", τονίζει η Ελισσάβετ Σάτκα, φιλόλογος του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κομοτηνής.


Φέτος το σχολείο λειτούργησε με 40 παιδιά περίπου, ηλικίας από 14 μέχρι τα 24 ετών και για δεύτερη χρονιά δόθηκε η δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις της Κομοτηνής, καφέ, καφενείο και μάρκετ. Επιδίωξη των στελεχών του σχολείου είναι να συνεχιστεί και τη νέα σχολική χρονιά με την έναρξη των μαθητών από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 


Στη γιορτή για τη λήξη του σχολικού έτους το απόγευμα της Τετάρτης 14 Ιουνίου με το θεατρικό «ο πόλεμος της Ωμεγαβήτας» οι μαθητές ήταν πρωταγωνιστές στη γιορτή της διαφορετικότητες με χορούς, τραγούδια και παιχνίδια. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα από την εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού,  που  περιχαρείς  επαινούσαν οι  κυβερνητικοί  παράγοντες,  φάνηκαν οι αδυναμίες,  τα λάθη και οι παγίδε