ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΟΡΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ

Μόνο στο Εμπορικό Κέντρο κινήθηκε η κυριακάτικη αγορά

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εμπορικός Σύλλογος
Πρόγραμμα
Κυριακή
Καταστήματα

Και τις δύο προσεχείς Κυριακές τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά 11:00-15:00

Διονύσης Βοργιάς

Ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο στην Κομοτηνή, όχι όμως και η κινητικότητα σε όλα τα εμπορικά σημεία της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα, η προχθεσινή Κυριακή 17 Δεκεμβρίου αποτέλεσε και την "πρεμιέρα" του εορταστικού ωραρίου στην Κομοτηνή αλλά και την πρώτη - από τις συνολικά τρεις Κυριακές - που τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά στην Κομοτηνή για τον μήνα Δεκέμβριο. 


Έτσι, αν επιθυμείτε να κάνετε τις αγορές σας ημέρα Κυριακή, τότε τα καταστήματα σας περιμένουν την Κυριακή 24 και την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου - για τα ψώνια της ...τελευταίας στιγμής. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής ανήμερα και δεύτερη μέρα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Τις καθημερινές για την εορταστική περίοδο τα καταστήματα της πόλης θα είναι ανοιχτά πρωί και απόγευμα με ωράριο για το πρωί από τις 8.30 έως τις 2.30 το μεσημέρι και από τις 5.30 το απόγευμα μέχρι τις 9.00 το βράδυ, ενώ τα Σάββατα είναι ανοιχτά από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 3:00 το μεσημέρι.  


Σύμφωνα με την εικόνα της πρώτης Κυριακής, αυξημένη ήταν η κινητικότητα στις αλυσίδες που στεγάζονται στο Εμπορικό Κέντρο Kosmopolis όπου οι καταναλωτές έσπευσαν για τις αγορές τους, παρά τον βροχερό καιρό. Απεναντίας σχεδόν "νεκρή" ήταν η αγορά στον πεζόδρομο της Ερμού, όπου και κάποια καταστήματα δεν άνοιξαν καν για την Κυριακή - μιας που φυσικά το άνοιγμα έγκειται στη διακριτική ευχέρεια του ιδιοκτήτη και δεν είναι υποχρεωτικό. 


Παράλληλα, Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής και ΟΕΒΕΣ Ροδόπης ζητούν από τους καταναλωτές να στηρίξουν την τοπική αγορά, ξεκινώντας την έρευνά τους από τα καταστήματα της γειτονιάς και - αν δεν βρουν εκεί αυτό που αναζητούν - να στραφούν στις αλυσίδες.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΣΕΕ, το χριστουγεννιάτικο δώρο που θα πάρουν αρκετοί εργαζόμενοι είναι αυτό που θα δώσει πνοή στην αγορά, με σχεδόν 1,6 δις ευρώ να είναι έτοιμα "να πέσουν" στην χριστουγεννιάτικη αγορά, τα περισσότερα εκ των οποίων όμως δεν θα διοχετευτούν στα συνοικιακά καταστήματα.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Καλά μας τα είπε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας από την Κομοτηνή,  ότι το μεταναστευτικό οφείλεται βέβαια σε πολέμους, φτώχεια και  διεφθαρμένες καταστάσεις, σε χώρες της Ασίας κ