ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Μικροί Κομοτηναίοι γνωρίζουν τη δημοτική βιβλιοθήκη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δημοτική Βιβλιοθήκη
Βιβλία
Παιδιά
Χριστούγεννα

"Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τα παιδιά καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου δίπλα στη δημοτική βιβλιοθήκη", μας λέει η εκπαιδευτικός κα Πράπα

Διονύσης Βοργιάς


Την ευκαιρία να γνωρίσουν τη βιβλιοθήκη και να εντάξουν το βιβλίο στη ζωή τους, μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, είχαν δεκάδες μικροί Κομοτηναίοι. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εορτών η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή, αλλά διοργανώνει και σήμερα Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, διάφορες γιορτινές δραστηριότητες και χειροτεχνίες για τα παιδιά.


Η δράση αφορά παιδιά των πρώτων τριών τάξεων του δημοτικού, υπό τον συντονισμό της εκπαιδευτικού Ελένης Πράπα που κατευθύνει τις χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες και τις χειροτεχνίες. Οι δραστηριότητες που διεξήχθησαν στον χώρο της βιβλιοθήκης είχαν θέμα σχετικό με τα Χριστούγεννα και το βιβλίο, καθώς αποσκοπούν στην εξοικείωση των παιδιών με το χώρο του βιβλίου, την φιλαναγνωσία και την ψυχαγωγία τους σε πολύ ευχάριστο γιορτινό κλίμα που διαθέτει ο χώρος της Δημοτικής βιβλιοθήκης.


"Με κάθε ευκαιρία κάνουμε δράσεις ώστε να έρχονται τα παιδιά κοντά στη βιβλιοθήκη, την φιλαναγνωσία, την καλλιτεχνική έκφραση", επιβεβαιώνει η κα Πράπα και συνεχίζει: "Ένεκα των χριστουγεννιάτικων εορτών, ήταν ευκαιρία ώστε τα παιδιά να επισκεφτούν τον χώρο μας και να κάνουμε μαζί δημιουργικές δραστηριότητες. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τα παιδιά καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου δίπλα στη δημοτική βιβλιοθήκη".


Η κα Πράπα δηλώνει εντυπωσιασμένη από το ενδιαφέρον των μικρών, αν και δεν κρύβει ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει πάρει τα παιδιά μακριά από το βιβλίο. "Με εντυπωσιάζει ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τα παιδιά για τη δημοτική βιβλιοθήκη, γιατί με την εξέλιξη της τεχνολογίας, δυστυχώς τα παιδιά είναι πολύ απορροφημένα σε αυτά τα κομμάτια. Όμως, δικός μας στόχος είναι, όσο μπορούμε, να στραφούν τα παιδιά στο βιβλίο και στη δημιουργία του γραπτού λόγου, για να μπορέσουν να έχουν επαφή με τον έντυπο λόγο. Η αγκαλιά της βιβλιοθήκης είναι πάντα ανοιχτή για όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα", σχολιάζει σχετικά.


Καταληκτικά, ευχαριστεί τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη και την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης Αργυρώ Σαλπιγγίδου για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό της.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόλις πραγματοποιείται  μία ρήξη, η  υπάρχει μια αποχώρηση, η  παραίτηση ενός  κυβερνητικού  στελέχους  τότε αρχίζουν να λέγονται και  αλήθειες και   βγαίνουν στη φόρα πολλά μυστικά τα οποία μάλλον τα κρατού