ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 16 Μαΐου, 2018 - 10:00
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Μία στέγη διεκδίκησης δικαιωμάτων για τα άτομα με αναπηρία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΜΑΜΕΑ ΑΜ-Θ
ΕΣΑμεΑ
Σωματείο ΑμΕΑ Ροδόπης

Στεγάζει τρεις δομές, ΕΣΑμεΑ, ΠΟΜΑμεΑ και Σωματείο Ροδόπης

Παρουσία του προέδρου της ΕΣΑμεΑ και τοπικών αρχών τα εγκαίνια

Δήμητρα Συμεωνίδου

Μία στέγη διεκδίκησης δικαιωμάτων για τα άτομα με αναπηρία. Αυτό φιλοδοξεί να είναι η νέα στέγη που εγκαινιάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 12 Μαΐου στην Κομοτηνή και φιλοξενεί τρεις δομές, την της Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία, την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία και το Σωματείο ατόμων με αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. 


Από τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κο Παντελεήμων τελέστηκαν τα εγκαίνια, ενώ παρόντες ήταν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο δήμαρχος Κομοτηναίων Γιώργος Πετρίδης, η εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Ζωή Κοσμίδου, ο διοικητής του νοσοκομείου Κομοτηνής Γιώργος Φιλιππίδης, καθώς και αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ αποτελούμενη από τον πρόεδρό της Ιωάννη Βαρδακαστάνη και τους Γιάννη Λυμβαίο, γ. γραμματέα και Χρήστο Κεσόγλου, οργανωτικό γραμματέα. Φυσικά παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Αν. Μακεδονίας - Θράκης Σμ. Κρεμμύδας, η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Στέλλα Βογιατζή. 


Το δικό του ευχαριστώ σε όσους συνέδραμαν και παραβρέθηκαν στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης είπε δημοσίως ο πρόεδρος του Τρύφωνας Καρούντζος, εμφανώς ικανοποιημένος από την εξέλιξη, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον δήμαρχο Κομοτηναίων Γιώργο Πετρίδη για την παραχώρηση του χώρου. Τα 170 μέλη αριθμεί σήμερα το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Ροδόπης, παρότι λειτουργεί για ένα σύντομο μέχρι στιγμής χρονικό διάστημα. 


Στα εγκαίνια απευθύνθηκαν χαιρετισμοί των επισήμων, με τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη να αναδεικνύει την ανάγκη προάσπισης των δικαιωμάτων των αναπήρων. Άλλωστε η παρουσία του στην περιοχή είχε στόχο να αναδείξει την ατζέντα του αναπηρικού κινήματος. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Προηγήθηκε η διασπορά κινητών τηλεφώνων, βουλευτών και υπουργών,  που κατά την άποψη  κάποιων ένθερμων,  προφανώς οπαδών της σκληρής γραμμής για το θέμα των Σκοπίων, στοχοποιήθηκαν ως υπαίτιοι και επιρρεπείς