ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 25 Ιουλίου, 2012 - 12:00
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΟ

Μία ευκαιρία στην ανάπτυξη για την παραλία Ιμέρου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βιώνουν την υπανάπτυξη στην παραλιακή ζώνη της περιοχής τους για πολλά χρόνια και γι’ αυτό αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους 

Μία ευκαιρία στην ανάπτυξη για την παραλία Ιμέρου, ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής, που αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν μέσω της ίδρυσης συλλόγου και να διεκδικήσουν επίσημα μία καλύτερη τύχη για τον τόπο τους. Βιώνουν την υπανάπτυξη στην παραλιακή ζώνη της περιοχής τους για πολλά χρόνια, αφού κάθε καλοκαίρι έβλεπαν τις ακτές απεριποίητες και γεμάτες φύκια, εγκαταλελειμμένες από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές και φυσικά άδειες από επισκέπτες, καθώς δεν υφίσταντο ούτε ένα κίνητρο για να προσελκύσει κόσμο, εκτός από τη φυσική ομορφιά που από μόνη της όμως δεν μπορούσε να καταστήσει τις παραλίες πόλο έλξης. Φέτος είδαν με ικανοποίηση τη δημοτική αρχή να μεριμνά για τις παραλίες με το καθαρισμό αυτών και την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλώστρων. Και πάλι όμως διαπίστωσαν ότι και αυτές οι ενέργειες δεν είναι αρκετές για να προσελκύσουν κόσμο, τη στιγμή μάλιστα που το τουριστικό περίπτερο Ιμέρου παραμένει ερμητικά κλειστό και σε κακό χάλι, το πανέμορφο αλσύλλιο έχει αφεθεί στο έλεος των καιρικών συνθηκών και το γραφικό λιμάνι λόγω της ανυπαρξίας υποδομών απομακρύνει ακόμα και αυτούς τους λιγοστούς ψαράδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. 
ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ

Κοινή διαπίστωση των κατοίκων του Ιμέρου στις συζητήσεις τους ήταν ότι η παραλία κάθε χρόνο πάει από το κακό στο χειρότερο. Γι’ αυτό και όπως ανέφερε μιλώντας στο «Χ» ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του υπό σύσταση συλλόγου Τρύφων Μπαμπέλης, «αποφασίσαμε μια ομάδα αγανακτισμένων νέων να πάρουμε δραστικά μέτρα. Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτό το σύλλογο με κάποιο νομικό σύμβουλο, ούτως ώστε από δω και πέρα όταν θα κάνουμε κάποιες κινήσεις και θα πηγαίνουμε στον δήμαρχο, όλα αυτά να γίνονται επίσημα και να μας ενημερώνουν υπεύθυνα για κάθε κίνηση που πρόκειται να κάνουν. Ξεκινήσαμε με πενήντα άτομα, βρήκαμε τα χρήματα και αναθέσαμε σε δικηγόρο την υπόθεση για να προχωρήσει στη νομιμοποίηση του συλλόγου. Τον άλλο μήνα θα έχουμε εκλογές, ώστε να αντικατασταθεί η προσωρινή διοίκηση και θα εκλεγεί η καινούρια διοίκηση».  Τα μέλη του υπό σύσταση συλλόγου προέρχονται προς το παρόν μόνο από τον οικισμό του Ιμέρου. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αν και υπό σύσταση ο σύλλογος, ωστόσο τα μέλη του είχαν ήδη μία συνάντηση με τον δήμαρχο Μαρώνειας – Σαπών Ηλία Ιωαννάκη, ώστε να του κάνουν γνωστή την πρόθεση δημιουργίας του συλλόγου, αλλά και να του καταθέσουν τις πρώτες σκέψεις για το πώς μπορεί να επιτευχθεί η ανάπτυξη στην παραλιακή ζώνη. Η αξιοποίηση του άλσους μπροστά στην παραλία για την λειτουργία εκεί ενός κάμπινγκ ήταν μία από τις ιδέες που κατατέθηκαν. Όμως η απόκριση σε αυτή δεν ήταν και ιδιαιτέρως ενθαρρυντική, όπως έκανε γνωστό ο κ. Μπαμπέλης, «Ο δήμαρχος μας είπε ότι τα χέρια του είναι δεμένα και λόγω του ότι τα τμήματα εκείνα ανήκουν στην κτηματική υπηρεσία του ελληνικού δημοσίου και δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Είχα βέβαια μία άτυπη ενημέρωση, ότι γίνεται μία προσπάθεια να παραχωρηθεί το αλσύλλιο του χρόνου για κάμπινγκ. Να δημιουργηθεί ένα κάμπινγκ και να γίνει προσπάθεια, ούτως ώστε να κλαδεύεται, να καθαρίζεται, γενικά να περιποιείται ο χώρος πολύ καλύτερα από ό, τι είναι σήμερα. Μας δίνει πραγματικά πολύ μεγάλο κουράγιο ότι φέτος έχουμε πολύ ωραία παραλία και θάλασσα, είναι πεντακάθαρη και έχουμε μεγάλη προσέλευση από κόσμο, πάρα πολύ μεγάλη προσέλευση».

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ

Οι κάτοικοι του Ιμέρου αναπολούν τις στιγμές που η παραλία έσφυζε από ζωή και αγανακτούν. «Πριν από 15-20 και 30 χρόνια ο Ίμερος είχε τόσο κόσμο που δεν είχαν οι άλλες παραλίες σε όλο το νομό. Έρχεται ξαφνικά το 2003 μία απόφαση και διώχνει όλα τα τροχόσπιτα από εκεί, ως κάτι κακό. Όταν διώχνεις κάτι κακό, πας να κάνεις κάτι καλύτερο όχι κάτι χειρότερο, όπως είναι τώρα και έχει ερημώσει όλος ο τόπος. Αυτό θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε με κάθε νόμιμο τρόπο τώρα πλέον και να το σταθεροποιήσουμε, ούτως ώστε και η νεολαία να βρει κάποιες θέσεις εργασίας, αλλά και ο κόσμος να απολαμβάνει όλα τα καλά που δίνει η παραλία μας». Ο σύλλογος εφόσον νομιμοποιηθεί θα καταθέσει αιτήματα και για την ανάπτυξη υποδομών στο λιμάνι του Ιμέρου, όπου οι ψαράδες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες. 

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΙΜΕΡΟΥ

Όλη αυτή την προσπάθεια που ξεκινούν οι κάτοικοι του Ιμέρου θα έχουν την ευκαιρία να τη συζητήσουν στην πρώτη συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Ιουλίου στις 10 το βράδυ στην παραλία Ιμέρου. 

Δήμητρα Συμεωνίδου 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πράσινο φως άναψε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και για την συνένωση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου  Θράκης και του ΤΕΙ  Καβάλας,   στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους βουλευτές του Σύριζα της περι

Ημερολόγιο