ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου, 2017 - 11:00
ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Μία διπλωματική εργασία για το Μουσείο Καλαθοπλεκτικής των Ρωμά

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μουσείο Καλαθοπλεκτικής Ρομά
Μεταπτυχιακά

Πολλές πανεπιστημιακές εργασίες έχουν εκπονηθεί μέχρι σήμερα για το Μουσείο στο Θρυλόριο και άλλες βρίσκονται σε εξέλιξη

Η ενσωμάτωση του κλάδου της Μουσειολογίας στα προγράμματα σπουδών των ελληνικών πανεπιστημίων έχει αυξήσει κατακόρυφα το επιστημονικό ενδιαφέρον για το Μουσείο Καλαθοπλεκτικής των Ρωμά που εδρεύει στο Θρυλόριο και  το οποίο αξιολογείται ως ιδιαίτερη περίπτωση προς μελέτη.

Πολλές πανεπιστημιακές εργασίες έχουν εκπονηθεί μέχρι σήμερα και άλλες βρίσκονται σε εξέλιξη. Το μουσείο παρέχει πάντα κάθε δυνατή στήριξη στους ερευνητές. Προσφάτως, στα πλαίσια Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων, ολοκληρώθηκε άλλη μία διπλωματική εργασία, αυτή της κας Χρυσούλας Χριστακοπούλου, με θέμα "Διοίκηση και Στρατηγική της Επικοινωνίας στα Μουσεία. Η περίπτωση του Μουσείου Καλαθοπλεκτικής των Ρωμά", υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Όλγας Τσακηρίδη.


Παρόμοιες μελέτες βοηθούν σημαντικά στην εξέλιξη και στη βελτίωση του μουσείου σε πολλά επίπεδα. Τα συμπεράσματα και της εν λόγω διπλωματικής εργασίας είναι πολύ ενδιαφέροντα και αφού αξιολογηθούν θα ενσωματωθούν στην επικοινωνιακή στρατηγική του μουσείου.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μπορεί η κυβέρνηση Σύριζα  να επιχαίρετε ότι κατάφερε να νομοθετήσει με τέτοιο τρόπο,  ώστε να μην κοπούν οι συντάξεις,  αλλά η διαδικασία  του επανυπολογισμού  που επεξεργάζονται  εδώ και πολλούς μήνες,  φα