ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 17 Ιουνίου, 2017 - 11:00
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΣ

Μια "άρτια" έκθεση

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Artio
Ορέστης Λάζος

Ζωγραφική, σχέδιο, ακόμη και η νεανική τάση των anime, παρουσιαστήκαν στην έκθεση του σχολείου τεχνών Artio Κομοτηνής

Μια "άρτια" έκθεση ζωγραφικής, μέσα στην Κομοτηνή, παρουσιάστηκε για ...λίγους και καλούς, καθώς οι μαθητές του σχολείου τεχνών Artio Κομοτηνής εξέθεσαν τις δημιουργίες τους. Φυσικά, οι εικόνες δεν ανταποκρίνονται με ακρίβεια στο εικαστικό περιεχόμενο των ζωγραφιών, όμως μικροί και μεγάλοι, με τα πινέλα και τα μολύβια τους σε πλήρη σύνθεση, παρουσίασαν ένα πραγματικά όμορφο αποτέλεσμα.

Με αυτή την εκδήλωση ολοκληρώθηκε η χρονιά για τους μαθητές του εργαστηρίου, οι οποίοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη χρονιά κι έδωσαν την υπόσχεση ότι με τον Σεπτέμβριο θα επανέλθουν με ακόμη περισσότερα έργα. 

"Στο εργαστήριο απασχολούνται τμήματα διάφορων ηλικιών, από το νηπιαγωγείο μέχρι και το λύκειο", μας πληροφορεί ο καθηγητής Ορέστης Λάζος, κι επισημαίνει πως "εδώ γίνεται και προετοιμασία μαθητών για ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο, που αφορούν σε υποψηφίους αρχιτεκτονικής και καλών τεχνών. Ο κ. Λάζος μας μιλάει και για τη δομή του μαθήματος κι εξηγεί πως αυτή είναι συγκεκριμένη, δηλαδή "κάθε φορά κάνουμε αναφορά σε έναν μεγάλο ζωγράφο. Βλέπουμε, αναλύουμε και συζητάμε για το έργο του. Μετά, παίρνουμε έμπνευση, ώστε να δημιουργούν τα παιδιά τα δικά τους έργα. Φυσικά, δεν αντιγράφουμε, απλώς μαθαίνουμε κι εμπνεόμαστε. Τα παιδιά κάνουν μια δικιά τους ερμηνεία και καταθέτουν τα έργα τους".

Φυσικά, η τάση "θέλει" ζωγραφική κυρίως στις μικρές ηλικίες, καθώς μεγαλώνοντας συνεχίζουν όσοι έχουν κάποια κλίση στη ζωγραφική. "Τα παιδιά, κυρίως στο δημοτικό, όλα τους αρέσει να ζωγραφίζουν. Αυτή η ασχολία ...ως δια μαγείας, στο γυμνάσιο, εξαφανίζεται. Ξαφνικά θέλουν να ζωγραφίζουν μόνο τα παιδιά που έχουν κάποια κλίση προς τις τέχνες. Πάντως, πρόκειται για μια ευχάριστη διαδικασία, η οποία είναι για όσα παιδιά το επιθυμούν", διαπιστώνει ο κ. Λάζος.

Στο εργαστήρι απασχολούνται περίπου 30 παιδιά, μεταξύ των οποίων δυο μαθήτριες παρουσίασαν τη νέα ...τάση, αυτή των anime, δηλαδή των "κινουμένων σχεδίων" ιαπωνικής προέλευσης. Οι ζωγραφιές τους πραγματικά εντυπωσιακές.

 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ίσως με το δίκιο του ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης ότι στο μεγαλύτερο Δήμο της Ροδόπης μετά το Δήμο Κομοτηνής, στον Δήμο Ιάσμου συγ

Ημερολόγιο