ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 21 Απριλίου, 2017 - 11:00
ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Μια αποτυχία που την χρεώνεται...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δήμος Κομοτηνής
Γιώργος Πετρίδης

Η συζήτηση για τις παιδικές χαρές και τα χρήματα που διατέθηκαν για ένα σύστημα χωρίς ανταπόκριση 
 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Ακούσαμε τον δήμαρχο Κομοτηνής να μνημονεύει τα κοινόχρηστα ποδήλατα Κομοτηνής, όταν χρειάστηκε να «απολογηθεί» ενώπιων του δημοτικού συμβουλίου για όσα έγιναν, δεν έγιναν ή πρέπει να γίνουν για τις παιδικές χαρές της πόλης μας. Υπό την απειλή του εισαγγελέα και με τη νομοθεσία να ορίζει ότι οι παιδικές χαρές πρέπει να πιστοποιηθούν ή να ξηλωθούν, οποιαδήποτε κονδύλι αυτή τη στιγμή θα ήταν χρήσιμο ώστε κάποια παιδική χαρά να αποφύγει το ξήλωμα. 


Το αυτοματοποιημένο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων, έκανε την εμφάνισή του στην Κομοτηνή τον Οκτώβριο του 2013, υποσχόμενο σε δημότες και σε επισκέπτες εύκολες, γρήγορες και οικονομικές μετακινήσεις στην πόλη. Οι δημότες όμως δεν πείστηκαν, θεώρησαν το αντίτιμο ακριβό και έτσι δεν ανταποκρίθηκαν. Στην Κομοτηνή είχαν τοποθετηθεί ποδήλατα στους 6 σταθμούς ενοικίασης, ενθαρρύνοντας την εναλλακτική μετακίνηση στον αστικό χώρο. 


Στη διάρκεια των χειμερινών μηνών θυμόμαστε τα ποδήλατα να αποσύρονται με τη δικαιολογία της πρόκλησης φθορών σε αυτά από τις καιρικές συνθήκες, χωρίς κανείς να αναγνωρίζει ότι αυτός ήταν ανασταλτικός παράγοντας στην χρήση τους. Επανέρχονταν το καλοκαίρι, όμως παρέμεναν σταθμευμένα επί μακρόν στις στάσεις. Μέχρι και πρόταση για μετακίνηση των ποδηλάτων αυτών στο Φανάρι είχε επεξεργαστεί η δημοτική επιτροπή τουρισμού, πρόταση που επίσης δεν είχε καλό τέλος. 


Τελικά μόνο οι σταθμοί ποδηλάτων παραμένουν σήμερα στην Κομοτηνή για να θυμίζουν μία επιλογή αποτυχίας και τον δήμαρχο να λησμονεί τα χρήματα που δεν δόθηκαν για να φτιαχτεί ως έπρεπε μία παιδική χαρά, την οποία σήμερα στερείται κάποια γειτονιά της πόλης μας. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Συμβολική προφανώς, αλλά  και επικοινωνιακού χαρακτήρα περισσότερο,  ήταν η επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου παρόντος του πρωθυπουργού, στο ακριτικό Καστελόριζο,  που προσπάθησε να συνδυάσει πλήθος μηνυμά

Ημερολόγιο