ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 19 Μαΐου, 2017 - 11:00
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΟΣΜΙΟΥ

Μέριμνά μας τα παιδιά μας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παιδικοί Σταθμοί
Δήμος Κομοτηνής
ΚΕΜΕΑ
Κόσμιο

Με 18 παιδιά ξεκίνησε τη λειτουργία του ο νέος παιδικός σταθμός που εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 17 Μαΐου

Η δεύτερη σύγχρονη δομή που κατασκευάστηκε μέσω ΕΣΠΑ για να φιλοξενήσει νήπια και παιδιά δημοτών, μετά τον παιδικό σταθμό στον Ροδίτη

Δήμητρα Συμεωνίδου

Επιλογή της διοίκησης του Δήμου Κομοτηνής, χαρακτήρισε τη δημιουργία του παιδικού σταθμού Κοσμίου, που δόθηκε και επίσημα σε χρήση το απόγευμα της Τετάρτης 17 Μαΐου. Με 18 παιδιά ξεκίνησε τη λειτουργία ο νέος παιδικός σταθμός και εγκαινιάστηκε προχθές το απόγευμα. Πρόκειται για τη δεύτερη σύγχρονη δομή που κατασκευάστηκε μέσω ΕΣΠΑ για να φιλοξενήσει νήπια και παιδιά δημοτών, μετά τον παιδικό σταθμό στον Ροδίτη. Την τελετή εγκαινίων ευλόγησε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, παρουσία του δημάρχου Γιώργου Πετρίδη, του προέδρου ΚΕΜΕΑ Γιάννη Γκαράνη, της προϊσταμένης των παιδικών σταθμών του Δήμου Μαρίας Μερέτη, της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κλεοπάτρας Στογιαννίδου, του αντιδημάρχου Νίκου Σωτηρακόπουλου, της προέδρου της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσας Λιβεριάδου, της επικεφαλής της παράταξης "Εμείς...η Πόλη" Φελίνας Καζάκου, παιδαγωγών και γονέων με παιδιά. 


"Είναι μια επιλογή της διοίκησής μας να δημιουργήσουμε δύο νέους παιδικούς σταθμούς, αποκεντρωμένους σε σχέση με την πόλη που έχει ήδη αρκετούς παιδικούς σταθμούς. Αυτός ο παιδικός σταθμός του Κοσμίου είναι ο ένας από τους δύο αποκεντρωμένους παιδικούς σταθμούς που κάναμε, ο δεύτερος είναι στο Ροδίτη. Είναι νέα σύγχρονα κτίρια, αλλά και ο περιβάλλον χώρος είναι τέτοιος που αξίζει στα παιδιά.

Τα οποία είναι προτεραιότητά μας όχι μόνο με τα κτίρια που έχουν την αξία τους βέβαια, διότι υπηρετούν τους σκοπούς της εκπαίδευσης, ειδικά σε αυτή την πολύ ευαίσθητη ηλικία, αλλά και με άλλες προσπάθειες που αφορούν τη σύνθεση των οικογενειών τους", είπε στη διάρκεια της τελετής εγκαινίων ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης και πρόσθεσε "τα τελευταία έξι χρόνια περίπου 2000 οικογένειες του Δήμου μας έγιναν αποδέκτες μιας μεγάλης προσπάθειας να χρηματοδοτηθεί η φιλοξενία τους μέσα από προγράμματα του ΕΣΠΑ, έτσι ώστε σε μια δύσκολη εποχή για τις ελληνικές οικογένειες να υπάρχει μια τέτοια στήριξη. Και βέβαια αυτό έγινε χωρίς να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου, ούτε οι υπόλοιποι δημότες μας, αλλά αξιοποιώντας τα προγράμματα του ΕΣΠΑ". 


Συνέχισε λέγοντας πως " ο παιδικός του Κοσμίου χτίστηκε αποκλειστικά και μόνο με χρήματα του ΕΣΠΑ χωρίς να επιβαρύνουμε τους δημότες μας και τον προϋπολογισμό του Δήμο. Συνεχίζουμε τον σχεδιασμό μας και τα επόμενα τρία χρόνια θα έχουμε κι άλλες εξελίξεις και θέμα των παιδικών σταθμών αλλά και στο θέμα της σχολικής εκπαίδευσης των κτιρίων της σχολικής εκπαίδευσης γενικότερα".


Ο παιδικός σταθμός του Κοσμίου βρίσκεται ήδη σε λειτουργία και έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας πλέον των 60 νηπίων. 
Ξεκινούν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς


Ο νέος παιδικός σταθμός του Κοσμίου είναι ένας από τους 12 του Δήμου Κομοτηνής, στους οποίους θα πρέπει να απευθύνονται οι γονείς για τις εγγραφές από την ερχόμενη Δευτέρα 22 Μαΐου. Οι αιτήσεις επανεγγραφής-εγγραφής νηπίων για το σχολικό έτος 2017 – 2018, θα γίνονται από 22 Μαΐου 2017 έως 16 Ιουνίου 2017. Οι αιτήσεις με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τις νέες εγγραφές και επανεγγραφές θα υποβάλλονται στον Παιδικό Σταθμό της 1ης επιλογής του γονέα και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα παραλαμβάνονται από τις Προϊσταμένες  των Παιδικών Σταθμών από 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. (μετά από επικοινωνία με τον παιδικό σταθμό). Δικαίωμα εγγραφής έχουν τα νήπια που γεννήθηκαν από 01-01-2013 (προνήπια) έως 30-3-2015.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί δύναται να φιλοξενούν και προνήπια. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το παιδί κατά την ημερομηνία 30/09/2017 να έχει συμπληρώσει την ηλικία των 2½ ετών και να αυτοεξυπηρετείται. Η επιλογή των νηπίων εγκρίνεται με απόφαση διοικητικού συμβουλίου κατόπιν σχετικής έκθεσης που υποβάλλει η ειδική επιτροπή επιλογής νηπίων.


Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα γραφεία του Ν.Π. (Γρ. Μαρασλή 1) και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Κομοτηνής www.komotini.gr και την ιστοσελίδα του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης www.kemeak.gr. Αιτήσεις γίνονται δεκτές καθ' όλη την διάρκεια του έτους.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Εύλογο είναι τα κόμματα μετά από ένα μεγάλο γεγονός, οικονομικό,  πολιτικό, πόσο μάλλον εθνικής σημασίας, όπως η συμφωνία με τα Σκόπια,  να προσπαθούν να κάνουν και ταμείο σαν πολιτικά …μαγαζιά.

Ημερολόγιο