ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΔΑΠ ΜΕΛΕΤΗΣ

Μειώνονται ραγδαία οι μαθητές στον οικισμό Μελέτης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΔΑΠ Μελέτης
οικισμός Μελέτης
Μαθητές

Από 80 το 2004, σε λιγότεροι από 20 το 2018, οι μαθητές δημοτικού 


Μουσικός στο ΚΔΑΠ μελέτης η Βάγια Μαρκοπούλου μας λέει ότι "απασχολούμε τα παιδιά με διάφορες δραστηριότητες και βοηθάμε στα μαθήματά τους"
 

Διονύσης Βοργιάς

Περίπου 80 μαθητές γέμιζαν το δημοτικό σχολείο Μελέτης περί το 2004. Ο αριθμός πλέον, δεκατέσσερα χρόνια αργότερα, έχει μειωθεί ανησυχητικά, σε λιγότερους από 20 μαθητές, παρόλα αυτά τόσο το σχολείο της περιοχής όσο και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Μελέτης, συνεχίζουν τη λειτουργία τους, παρέχοντας όσο το δυνατό πιο ποιοτική εκπαίδευση στους μικρούς κατοίκους του ομώνυμου οικισμού.


Μάλιστα, το ΚΔΑΠ Μελέτης, πρώτο χρονικά στη δημιουργία του στο δήμο Κομοτηνής, καθόσον ξεκίνησε το 2004 στον τότε δήμο Αιγείρου, έριξε την "αυλαία" των εορταστικών  εκδηλώσεων του δήμου Κομοτηνής. Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου στην πλατεία Ειρήνης οι μικροί μαθητές που απασχολούνται στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Μελέτης γιόρτασαν όλοι μαζί με μάγο και κλόουν, και όλοι μαζί υποδέχθηκαν το νέο έτος με χαρά, παιχνίδι, τραγούδι και δικές τους δημιουργίες. 


Μουσικός στο ΚΔΑΠ Μελέτης, και μία από τις δύο συνολικά εκπαιδευτικούς που εργάζονται στο κέντρο, η Βάγια Μαρκοπούλου, μας ενημερώνει για τη λειτουργία του ΚΔΑΠ. "Φέτος έχουμε δεκαπέντε παιδιά, κυρίως μουσουλμανόπαιδα. Λειτουργούμε από το 2004 και απασχολούμε τα παιδιά με διάφορες δραστηριότητες, ενώ παράλληλα βοηθάμε και τα παιδιά με τα μαθήματά τους, αν χρειάζονται βοήθεια", μας λέει, ενώ για το χωροταξικό διευκρινίζει ότι "έχουμε δικό μας κτίριο, οπότε είμαστε μια χαρά".
Η ίδια μάλιστα προσκαλεί και γονείς από γειτονικούς οικισμούς, να αρχίζουν να φέρνουν τα παιδιά τους στο ΚΔΑΠ της Μελέτης. "Αυτή τη στιγμή δυστυχώς έρχονται παιδιά μόνο από τη Μελέτη, αλλά θέλουμε να έρθουν παιδιά και από γύρω οικισμούς", σχολιάζει εν προκειμένω.


Μαζί της και μία νηπιαγωγός, συμπληρώνουν τις δύο ειδικότητες που απασχολούν τα παιδιά. Άλλωστε οι ειδικότητες αυξάνονται αναλογικά με τα παιδιά που απασχολούν οι εκπαιδευτικοί, άρα δεν τίθεται κανένα θέμα υποστελέχωσης, μιας που τα παιδιά είναι λίγα. 


Αναφορικά με τον αριθμό των παιδιών που απασχολούνται στο ΚΔΑΠ, η κα Μαρκοπούλου διαπιστώνει ότι υπάρχει μείωση χρόνο με τον χρόνο, γιατί μειώνονται τα παιδιά που κατοικούν μόνιμα στον οικισμό. "Υπάρχει τρομερή μείωση των παιδιών. Σκεφτείτε ότι το 2004 που ξεκινήσαμε εμείς ως μονάδα είχαμε γύρω στα 70 παιδιά, γιατί αναλογικά είχε και το δημοτικό περισσότερα παιδιά, περίπου 80. Πλέον, όσα παιδιά είναι στο δημοτικό σχεδόν, έρχονται και στο ΚΔΑΠ μας. Μειώθηκαν τα παιδιά στο χωριό και, άρα, μειώθηκαν και τα παιδιά στη μονάδα μας", διαπιστώνει καταληκτικά.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόλις πραγματοποιείται  μία ρήξη, η  υπάρχει μια αποχώρηση, η  παραίτηση ενός  κυβερνητικού  στελέχους  τότε αρχίζουν να λέγονται και  αλήθειες και   βγαίνουν στη φόρα πολλά μυστικά τα οποία μάλλον τα κρατού