ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2017 - 11:00
ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μέχρι τα μέσα Μαΐου πιάνουν δουλειά 234 εργαζόμενοι

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δήμος Κομοτηνής
προσλήψεις
Εργασία
Μανώλης Ταπατζάς

Μεταξύ τους 52 εργαζόμενοι στην καθαριότητα, 12 εργάτες πρασίνου και 22 εργαζόμενοι στα σχολεία


Αντιδήμαρχος Μ. Ταπατζάς: «Ζητήσαμε 251 θέσεις και μας εγκρίθηκαν 234 διαφόρων ειδικοτήτων»

Διονύσης Βοργιάς

Έρχονται ...καλύτερες ημέρες για τον δήμο Κομοτηνής, ο οποίος ενισχύεται με εργαζόμενους σε τομείς όπου μέχρι στιγμής, λόγω της υποστελέχωσης, «πονούσε». Συγκεκριμένα, στον δήμο Κομοτηνής, ως τα μέσα Μαΐου θα έχουν ενσωματωθεί, με οκτάμηνες συμβάσεις, μέχρι και 234 νέοι εργαζόμενοι, που έρχονται να καλύψουν πάγιες ανάγκες στην περιοχή.


Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, ο δήμος Κομοτηνής ενισχύεται με εργαζομένους, οι συμβάσεις των οποίων συμπίπτουν με τις 8μηνες συμβάσεις που επεκτάθηκαν στους προηγούμενους συμβασιούχους. Άρα, η Κομοτηνή, έστω για τον επόμενο χρόνο, φαίνεται ότι δεν θα λειτουργεί υποστελεχωμένη, σε κομβικούς τομείς όπως η καθαριότητα.


Για τις προσλήψεις μας ενημερώνει ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Συντονισμού δήμου Κομοτηνής Μανώλης Ταπατζάς. «Ζητήσαμε 251 θέσεις και μας εγκρίθηκαν 234 διαφόρων ειδικοτήτων. Από αυτές κατά μεγάλες πιθανότητες θα έρθει περίπου το 85-90%, καθώς κάποιοι εργαζόμενοι δεν θα έχουν τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται ή θα έχουν διοριστεί ή βρει δουλειά κάπου αλλού. Όμως, αυτό δεν είναι κάτι σίγουρο, δηλαδή στο τέλος μπορεί να έρθουν και οι 234!», μας εξηγεί σχετικά.


Για τις ανάγκες που έρχονται να καλύψουν προσθέτει ότι «οι εργαζόμενοι θα καλύψουν ανάγκες σε διοικητικό και τεχνικό κομμάτι, στη φύλαξη των χώρων, και κυρίως στην καθαριότητα. Εκεί προσλαμβάνεται και η μερίδα του λέοντος, δηλαδή 52 άτομα στο βοηθητικό προσωπικό. Τα άτομα θα διοχετεύονται, όπου κρίνει η υπηρεσία ότι υπάρχει ανάγκη. Οι εργαζόμενοι έρχονται στον κατάλληλο καιρό, γιατί είναι η περίοδος της άνοιξης και του καλοκαιριού. Επίσης, είχαμε μεγάλη ανάγκη στελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών και της πολεοδομίας του δήμου, όπου τώρα, έστω και γι’ αυτό το μικρό διάστημα, θα στελεχωθούν με επιστημονικό προσωπικό, που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη. Επιπλέον, έχουμε παιδιά που έχουν τελειώσει οικονομικές σχολές και θα επανδρώσουν την οικονομική υπηρεσία και ΔΕ γενικών καθηκόντων, σχολικούς βοηθούς και φύλακες σχολικών μονάδων, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων».


Αναφορικά με τα νούμερα, μπορούμε να ξεχωρίσουμε: 7 ΔΕ βοηθών βρεφονηπιοκόμων, 8 ΔΕ γενικών καθηκόντων, 11 ΔΕ διοικητικού, 4 ΔΕ ηλεκτρολόγων εσωτερικών εγκαταστάσεων και κτιρίων, 4 ΔΕ κηπουρών, 3 ΠΕ μουσειολόγων, 4 ΠΕ οικονομικού, 3 ΠΕ/ΤΕ κοινωνικών λειτουργών, 3 ΤΕ έργων υποδομής, 1 ΤΕ λογοθεραπευτών, 5 ΤΕ πληροφορικής, 7 ΥΕ βοηθητικό προσωπικό υδραυλικών εργασιών, 4 ΥΕ βοηθητικό φυλακτικό προσωπικό, 52 ΥΕ βοηθητικών εργασιών καθαριότητας, 12 ΥΕ εργατών πρασίνου, 12 ΔΕ γενικών καθηκόντων σχολείων, 3 ΔΕ σχολικών βοηθών, 7 ΔΕ φύλακες σχολικών μονάδων, και άλλες σημαντικές θέσεις.


Σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί και το πότε θα πιάσουν οι επιτυχόντες δουλειά, ο Μανώλης Ταπατζάς μας εξηγεί ότι «από τη στιγμή που τους ειδοποιεί ο ΟΑΕΔ, εμείς τους δίνουμε ένα υπηρεσιακό σημείωμα, με το οποίο πηγαίνουν σε παθολόγο ή ειδικό γιατρό και σε ψυχίατρο, ώστε να έχουν τις απαραίτητες ιατρικές γνωματεύσεις. Παράλληλα, η υπηρεσία μας κάνει την αναγγελία πρόσληψης στο ΕΡΓΑΝΗ. Οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι, από τη στιγμή που θα τους ειδοποιήσει ο ΟΑΕΔ, να φέρουν τα χαρτιά τους σε πέντε μέρες. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε υποχρεωμένοι, μέσα σε τριάντα μέρες, να προχωρήσουμε στην πρόσληψή τους. Οι προσλήψεις, κατά πάσα πιθανότητα, θα γίνουν σε δύο δόσεις, γιατί κάποιοι θα αργήσουν και κάποιοι θα τα φέρουν πιο μπροστά. Οπότε, υπολογίζουμε ότι η πρώτη δόση θα είναι στο τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου και η επόμενη δόση στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου».
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης  στην περιφέρεια ΑΜΘ και πρώην «θρακάρχης» Τέρενς Κουίκ,  όπως ανέφερε εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ,  «έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του,  γιατί παραβίασε τις αρχές των Ανεξάρτ