fbpx Με «Ορόσημο» τα αποτελέσματα των πανελληνίων κάνουν όνειρα για το μέλλον
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2019 - 10:00
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «2001 ΟΡΟΣΗΜΟ»

Με «Ορόσημο» τα αποτελέσματα των πανελληνίων κάνουν όνειρα για το μέλλον

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φροντιστήριο Ορόσημο
Πανελλήνιες 2019
Αποτελέσματα

Ο κάθε μαθητής με τη δική του ιστορία και στοχοθεσία, όλοι τους κάνουν όνειρα για το μέλλον με πολλά εφόδια αφήνοντας πίσω μία κοπιαστική χρονιά

Σίγουρα είναι μέρα «ορόσημο» η Παρασκευή 28 Ιουνίου. Η ανακοίνωση των βάσεων τους βρήκε με καλές επιδόσεις, να πιάνουν αν όχι την πρώτη, αλλά μία από τις πρώτες επιλογές τους. Είναι οι μαθητές του φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης «2001 Ορόσημο», οι οποίοι κάνουν όνειρα για το μέλλον.

Εις εξ αυτών ο Αθανάσιος Φωλιάς, στην «βαλίτσα» του με 16.448 μόρια από την θετική κατεύθυνση, δηλώνει ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα παρά την δυσκολία των θεμάτων, γιατί θέλει να περάσει Φυσικοθεραπεία Θεσσαλονίκης, μία επιστήμη που «έχει πολλά να προσφέρει και εξελίσσεται», όπως μας λέει. 

Μαζί του και ο Νίκος Φαλαλάκης από την θετική κατεύθυνση συγκέντρωσε 17.600 μόρια και δηλώνει αρκετά ευχαριστημένος από αυτά, αν και δεν κρύβει πως «τα θέματα φέτος ήταν αρκετά απαιτητικά». Στοχεύει στην Βιολογία του Ηρακλείου, για την οποία έχει ακούσει πολύ καλά λόγια και ήταν όπως μας λέει η πρώτη του επιλογή.

Παρούσα στον στίβο των πανελληνίων και η Γεωργία Παπαδοπούλου. Από την θετική κι εκείνη με 16.700 μόρια, «τα περίμενα …χειρότερα» δεν διστάζει να πει, δηλώνοντας αρκετά ευχαριστημένη για την επίδοσή της. Στοχεύει κατά προτεραιότητα στη Μοριακή Βιολογία, μετά τη Βιοχημεία και μετά σε άλλες επιλογές.

Η Γεωργία Ανέστη έβγαλε 17.044 μόρια στη θετική κατεύθυνση. «Δεν είμαι 100% ευχαριστημένη», θα πει, αλλά θα αναγνωρίσει την μεγάλη προσπάθεια όλων των υποψηφίων με δεδομένα τα δύσκολα θέματα. Θέλει Ιατρική, αλλά πρέπει να πέσουν οι βάσεις, γι’ αυτό έχει ως δεύτερο στόχο τη Μοριακή Βιολογία ή το «παράθυρο» του εξωτερικού.

Από τη θετική ο Ανδρέας Φωτιάδης πέτυχε 15.100 μόρια και στοχεύει συγκεκριμένα στο Φυσικό Ηρακλείου. «Είναι πρώτη μου επιλογή», μας λέει, και συνεχίζει «γιατί είναι από τα πιο οργανωμένα τμήματα στην Ελλάδα». Ελπίζουμε να πετύχει στο όνειρο που έχει από Α’ Λυκείου.

Έγραψε 16.659 μόρια ο Χρήστος Μαρινέλης στην κατεύθυνση οικονομίας, αλλά δεν είναι τόσο ευχαριστημένος, καθώς βρίσκεται λίγο πιο χαμηλά από την πρώτη του επιλογή, ήτοι Πυροσβεστική. «Δεν ζορίστηκα πάρα πολύ αλλά έκανα προσπάθεια», παραδέχεται, γνωστοποιώντας την δεύτερη επιλογή του την Σχολή Αστυφυλάκων, και συμβουλεύοντας τη νέα γενιά υποψηφίων να μην αγχώνονται κι όλα θα πάνε καλά.

O Γιάννης Γρηγοριάδης μαθητής της θεωρητικής κατεύθυνσης συγκέντρωσε 16.005 μόρια. "Αρχικός μου στόχος ήταν η Νομική κατόπιν της έκδοσης των βαθμολογιών από το υπουργείο κατάλαβα ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό". Η επόμενη του επιλογή είναι η φιλολογία. Δεν σκέφτεται να ξαναδώσει γιατί θεωρεί ότι η τρίτη λυκείου είναι δύσκολη και επίπονη.

Ξεπέρασε το «φράγμα» των αριστούχων η Μαρία Γκογκότση. Με 18.074 μόρια από την κατεύθυνση οικονομίας δοκιμάστηκε για δεύτερη φορά στις πανελλήνιες, αλλάζοντας από την κατεύθυνση φυσικής και χημείας που ήταν πέρσι. Το στοίχημα ήταν επιτυχημένο, καθώς όπως διηγείται «έγραψα πολύ καλύτερα από ό,τι περίμενα». Αυτή της η υψηλή επίδοση ξεκλειδώνει και σχολές που είχε στο πίσω μέρος του μυαλού της «αλλά δεν πίστευα πως θα τις φτάσω», όπως ΣΣΑΣ Οικονομικών κατά προτεραιότητα. Δηλώνει πως ήταν πιο συνειδητοποιημένη από πέρσι, δεν χρειάστηκε να διαβάσει τόσο όσο την πρώτη χρονιά, αλλά κουράστηκε περισσότερο, γιατί, όπως καταλήγει, «είχα έναν χρόνο στην πλάτη μου».

Εμείς να ευχηθούμε σε όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία και ένα ήρεμο καλοκαίρι ενόψει και των αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το κλείσιμο του κάθετου άξονα της Νυμφαίας και των άλλων μεθοριακών σταθμών,  πλην Προμαχώνα,  ανέδειξε πάλι την έλλειψη ετοιμότητας των θεσμικών της περιοχής μας και της αδύναμης και ανοργάνωτης πίεσης στα