ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 9ΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Με δικηγόρο η Περιφέρεια ΑΜ-Θ απέναντι στην "Τουρκική Ένωση Ξάνθης"

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ
Περιφέρεια ΑΜ-Θ
Τουρκική Ένωση Ξάνθης

Συζητείται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Θράκης η αίτηση ανάκλησης του σωματείου με την επωνυμία «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» 

 

Ζητά εξάλειψη της διαγραφής από το τηρούμενο Βιβλίο Σωματείων του Πρωτοδικείου Ξάνθης και την επάνοδο στην προ της διάλυσης του σωματείου κατάσταση

Δήμητρα Συμεωνίδου

Κατά της με αριθ. 31/2002 απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Θράκης, του περιφερειάρχη ΑΜΘ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων, στρέφεται η αίτηση ανακλήσεως - μεταρρυθμίσεως απόφασης του σωματείου με την επωνυμία «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» που εδρεύει στην Ξάνθη.


Πρόκειται για προσπάθεια αναγνώριση της ως "Τουρκική" που κάνει η αποκαλούμενη "Τουρκική Ένωση Ξάνθης" (ΤΕΞ) προσφεύγοντας εκ νέου στην ελληνική Δικαιοσύνη, όπως είχε κάνει γνωστό ο "Χ" σε προγενέστερο δημοσίευμά του. Οι κινήσεις της διοίκησης της Ένωσης έρχονται στον απόηχο της τροπολογίας που ψηφίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο με ευρεία πλειοψηφία από τη Βουλή για την αναγνώριση σωματείων με βάση απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αφορά άμεσα την ΤΕΞ.  


Η τροπολογία διατήρησε την αρχική της διατύπωση για τη δυνατότητα επαναφοράς στην ελληνική έννομη τάξη όσων δικαιώνονται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αλλά δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις, χωρίς πάντως να συνάγεται και δυνατότητα άμεσης εφαρμογής.


Στη δεύτερη διατύπωσή της, προστέθηκε η πρόβλεψη ότι η προσθήκη αυτή στον Ποινικό Κώδικα ισχύει «με την επιφύλαξη και τους περιορισμούς που προβλέπονται στις επιμέρους διατάξεις της ΕΣΔΑ, περί προστασίας της εθνικής ασφάλειας, της δημόσιας τάξης, της πρόληψης του εγκλήματος, της προστασίας της υγείας ή ηθικής και της προστασίας των δικαιωμάτων και ελευθεριών τρίτων». Πριν την ψηφοφορία με πρόταση της ΝΔ, που έγινε δεκτή, προστέθηκε στις επιφυλάξεις και η φράση «διεθνείς συνθήκες» πέραν όσων προβλέπει η ΕΣΔΑ.


Η αίτηση που κατέθεσε το σωματείο με την επωνυμία «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» αφορά την εξάλειψη της διαγραφής του σωματείου από το τηρούμενο Βιβλίο Σωματείων του Πρωτοδικείου Ξάνθης και την επάνοδο στην προ της διάλυσης του σωματείου κατάσταση.


Καθώς η αίτηση του σωματείου στρέφεται και κατά του περιφερειάρχη, η Οικονομική  Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης που συνήλθε πρόσφατα έθεσε υπόψη των μελών της επιτροπής ότι την 9η Φεβρουαρίου 2018 πρόκειται να συζητηθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Θράκης η αίτηση ανακλήσεως - μεταρρυθμίσεως απόφασης του σωματείου με την επωνυμία «Τουρκική Ένωση Ξάνθης » που εδρεύει στην Ξάνθη κατά 1. της με αριθ. 31/2002 απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Θράκης 2. Του περιφερειάρχη ΑΜΘ και 3. Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων που αφορά την εξάλειψη της διαγραφής του Σωματείου από το τηρούμενο Βιβλίο Σωματείων του Πρωτοδικείου Ξάνθης και την επάνοδο στην προ της διάλυσης του σωματείου κατάσταση. 


Γι' αυτό η Επιτροπή αποφάσισε τον ορισμό δικηγόρου για την παράσταση και εκπροσώπηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά τη συζήτηση ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Θράκης της αίτησης ανακλήσεως - μεταρρυθμίσεως απόφασης του σωματείου με την επωνυμία «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» κατά στη δικάσιμο της 9 Φεβρουαρίου 2018 και σε τυχόν αναβολές αυτής ή άλλης σχετικής με την υπόθεση εξωδικαστικής ενέργειας. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πέρασαν σχεδόν έξι μήνες από το τέλος του 18, που υποτίθεται θα είχε αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και θα εφαρμόζονταν ο νόμος Κατρούγκαλου με την προσωπική διαφορά και ο ΕΦΚΑ παίζει κρυφτούλι κ